Οδηγός αγορών-πωλήσεων στο Ebay


Με το παρόν topic θέλω να ξεκινήσω ένα μικρό οδηγό σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να αγοράσει από το ebay. Σχετικά με την πώληση και συγκεκριμένα για την δημιουργία καταστήηματος στο ebay, διαβάστε το άρθρο αυτό.

Δεν είμαι κάποιος επαγγελματίας αλλά σας ζητώ να συμπληρώσετε και δικές σας εμπειρίες, σχόλια, έτσι ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο κόσμο. Θα ξεκινήσω τον οδηγό με το πως μπορεί κανείς να αγοράσει με ασφάλεια, τι να προσέξει και σε επόμενο post θα δούμε και το πως μπορεί κάποιος να πουλήσει κάποιο αντικείμενό του.

Ο οδηγός αυτός απευθύνεται σε αυτούς που φοβούνται να αγοράσουν (πόσο μάλλον να πουλήσουν), αλλά και στους έμπειρους που πιθανό να τους ξεφεύγει κάποια λεπτομέρεια. Όπως αναφέρω και παραπάνω, όλα προέρχονται από ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία και επουδενή δεν θέλω να μου χρεωθεί κάποια αποτυχία.

Ο οδηγός θα συμπληρώνεται με νέα στοιχεία κατα καιρούς.

PAYPAL


Δημιουργήστε ενα κωδικό στο http://www.paypal.com. Αυτό θέλει μεγάλη ανάλυση. Γιατί να κάνω λογαριασμό αφού έχω πιστωτική; Για να μην μακρηγορούμε, ο λόγος που είναι καλό να "ψωνίζετε" όχι μόνο από το Ebay αλλά και από αλλού είναι η ασφάλεια. Δεν δίνετε τον αριθμό της κάρτας σας ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ.
Εγώ προσωπικά έχω συνδέσει τον λογαριασμό paypal με προπληρωμένες κάρτες Revolut και την N26. Καλό είναι να αποκτήσετε και εσείς μια τέτοια (χρησιμοποιήστε το δικό μου referal) διότι αποφεύγετε τα Capital Controls (όταν είχαμε αλλά και σε περίπτωση που ταξιδέψετε στο εξωτερικό όπως περιγράφω, δεν θα χρειάζεται να ενημερώσετε την τράπεζά σας ότι θα λείπετε).

Με την σύνδεση του λογαριασμού σας θα πρέπει να γίνετε Verified Member. Ο τρόπος και ο λόγος περιγράφονται στο Paypal.
Όταν συνδεθεί ο λογαριασμός θα σας κρατήσουν 3 Euros (τόσο ήταν όταν μπήκα εγώ, τελευταία νομίζω έγινε 1Ε). Στην ανάλυση του λογαριασμού που θα σας έρθει από την τράπεζα θα περιγράφει ένα κωδικό τον οποίο πρέπει να μπείτε στον λογαριασμό σας του Paypal και να τον εισάγετε ώστε να σας επιστρέψει πίσω το ποσό.

ΚΑΙ οι 2 κωδικοί να είναι οι απλοί για να κάνετε απλές αγορές. Υπάρχουν και λογαριασμοί business κλπ στους οποίους σε χρεώνουν ένα ποσό.

Ακόμα ένας λόγος για να κάνετε τις αγορές σας με την Revolut είναι και η ανταλλαγή συναλλαγμάτων. Αρκετές συναλλαγές που θα κάνετε μπορεί να είναι σε νόμισμα διαφορετικό του Euro. Οπότε μια επιλογή σας είναι να κάνει την ανταλλαγή το Paypal (κρατάει αρκετή προμήθεια) και η άλλη επιλογή είναι να κάνει την ανταλλαγή η Visa/Mastercard (δηλαδή η τράπεζά σας). Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό;

  • Είσοδος στο Paypal.
  • Κάντε κλικ στο γραναζάκι πάνω δεξιά.
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα "Payments".
  • Κάντε κλικ στο "Pre-approved payments".
  • Paypal preapproved payments για το Ebay
  • Κάντε κλικ στο "Set Available Funding Sources".
  • Set available funding sources για Paypal - Ebay
  • Για κάθε κάρτα που έχετε εισάγει, πατήστε την επιλογή "Conversion Options"
  • Conversion option για το Paypal - Ebay
  • Επιλέξτε "Bill me in the currency listed on the seller's invoice" και πατήστε "save".
  • Bill me in the currency listed on the seller's invoice

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία σας να είναι πραγματικά. Μερικοί φοβούνται την όλη διαδικασία και μου λένε ότι θέλουν να βάλουν ψευδή στοιχεία. Δεν υπάρχει λόγος τότε να γραφτείτε στο Ebay-Paypal. Επίσης στο Paypal προσθέστε την είσοδο 2 βημάτων. Δηλαδή αν μπείτε από έναν υπολογιστή που δεν γνωρίζετε, να χρειάζεται να σας στέλνει στο κινητό σας έναν κωδικό για να μπορέσετε να μπείτε στον λογαριασμό σας. Θα σας προστατεύσει.


EBAY


Δημιουργήστε ένα account στο Ebay (προτιμήστε http://www.ebay.co.uk ή http://www.ebay.ie αφού και τα 2 είναι στα Αγγλικά, αφενός για να καταλαβαίνετε τι λέει, αφετέρου γιατί το ένα είναι και σε Euros). Η διαδικασία είναι απλή και παίρνει λίγα μόνο λεπτά. Ο λογαριασμός που θα δημιουργήσετε ισχύει και για όποιο άλλο Ebay θέλετε να επισκευθείτε (Γερμανικό, Ιταλικό, Αμερικάνικο κλπ). Τώρα μπορείτε να συνδέσετε τους δυο λογαριασμούς (είτε τώρα, είτε με την πρώτη αγορά σας).

Μπορείτε να ψάξετε το αντικείμενο που θέλετε, είτε να ψάξετε την κατηγορία για να καταλήξετε σε αυτό που θέλετε.

Τα σημεία προσοχής πριν την αγορά είναι:


1. ΚΟΙΤΑΤΕ το FEEDBACK!!! Είναι το μοναδικό κριτήριο αξιόπιστης συναλλαγής με κάποιο άτομο που δεν γνωρίζετε, δεν έχετε δει και δεν ξέρετε που βρίσκεται. Δείτε τα σχόλια που αφήνουν άλλοι αγοραστές. Προσπαθήστε να είναι πάνω από 1000. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι για την συναλλαγή σας. Μην αποθαρρύνεστε από ένα αρνητικό feedback σχόλιο. Μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε. Να επιλέγετε κάποιους που είναι Power Sellers και έχουν και αστεράκια. Θεωρείται ότι είναι πιο σίγουρο αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Μπορεί κάποιος Power Seller να βαρέσει κανόνι και να χάσετε τα λεφτά σας.
Μου έχει τύχει προσωπικά να έχω ψωνίσει και να έχει χαθεί το δέμα (είτε γιατί στάλθηκε μέσα σε γιορτές/αργίες που τα ταχυδρομεία μας πάσχουν, είτε μπορεί να μην το έχει στείλει). Μετά από επικοινωνία μας, ξαναέστειλε δέμα. Επειδή δεν το παρέλαβα, μου επέστρεψε πίσω τα λεφτά μου στο ακέραιο.
Τώρα θα μου πείτε, αν κάποιος ξεκινάει τώρα την επιχείρησή του και δεν έχει πολλά θετικά σχόλια, να αγοράσω από αυτόν; Στο σημείο αυτό παίζει το κριτήριο της επικοινωνίας (θα το δούμε παρακάτω).

eBay Buyer Protection. Υπάρχει τυποποιημένη διαδικασία για την περίπτωση που κάτι δεν πάει όπως το περιμέναμε. Καλά θα ήταν να την έχετε διαβάσει πριν συμβεί η στραβή, ώστε να γνωρίζετε πως πρέπει να αντιδράσετε.
Step-by-Step Guide to Buyer Protection
Item Not Received or Significantly Not as Described Process
PayPal Buyer Protection

2. Μετά την παραλαβή ΠΑΝΤΑ πρέπει να αφήνετε θετικό FEEDBACK στον αγοραστή, ώστε να αφήσει και αυτός θετικό FEEDBACK σε εσάς. Γιατί χρειάζεται αυτό; Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε κάποιο αντικείμενο, πρέπει να έχετε θετικό FEEDBACK.

3. Χρησιμοποιήστε το κριτήριο της επικοινωνίας. Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν είστε σίγουροι, ρωτήστε τον πωλητή και δείτε πόσο γρήγορα θα απαντήσει αλλά και τι θα σας απαντήσει. Βέβαια αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. Μπορεί να είναι καλός στα λόγια και τελικά να σας αποσπάσει χρηματικό ποσό. Να ξέρετε όμως ότι το ebay θα τον κυνηγήσει σε τέτοια περίπτωση, ενώ εσείς θα αποζημειωθείτε.

4. ΠΑΝΤΑ πληρώνετε με Paypal. Ο πλέον ασφαλής τρόπος για πληρωμές όσον αφορά τις αγορές απ' το eBay, είναι το PayPal. Γιατί; Η ασφάλεια που προσφέρει το eBay σε περίπτωση που δεν παραλάβετε το αντικείμενό σας πχ, ισχύει μόνο αν είχατε πληρώσει έτσι! Συνιστώ να αποφεύγονται όλοι οι άλλοι τρόποι, όπως καταθέσεις σε λογαριασμούς, Western Union, ταχυδρομικές επιταγές κτλ. Ουσιαστικά πληρώνετε με το E-mail σας.

5. Χώρα Πωλητή. Αν ο πωλητής βρίσκεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να παραγγείλουμε αβέρτα. Αν όμως βρίσκεται εκτός ΕΕ και το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει ξεπερνάει τα $45 χωρίς τα έξοδα αποστολής, πρέπει στην δαπάνη που θα κάνουμε να υπολογίσουμε τα τελωνειακά κερατιάτικα.
Τελωνειακά Κερατιάτικα: Φαντάζομαι ότι ξέρετε πως στην χώρα μας υπάρχει ένα πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα! Ειδικά τελευταία, οι τελωνειακοί χρεώνουν ότι θέλουν. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα έντυπα αποδεικτικά της τιμής του προϊόντος στα πλαίσια του αφορολόγητου! Εδώ μιλάμε για αντικείμενα αγορασμένα εκτός ΕΕ και με τιμή πάνω από $45 χωρίς τα έξοδα αποστολής. Ζητάμε τρία απλά πραγματάκια από τον πωλητή, καλύτερα να το κάνουμε πριν ακόμα κλείσει η δημοπρασία. Στα χαρτιά του δέματος να δηλώσει αξία μικρότερη από $45 (καλύτερα περίπου στα $10), αν εκδίδει αποδείξεις να μην την βάλει μέσα στο δέμα αλλά να τη στείλει σ' έναν φάκελο ξεχωριστά και τέλος να μαρκάρει το αντικείμενο σαν gift. Μ' αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε το τελωνείο, αλλά θυσιάζετε την ασφάλεια του δέματος η οποία πρέπει να συμφωνεί με την αναγραφόμενη αξία του προϊόντος! Προσωπικά, προτιμώ να αποφύγω το τελωνείο!
Αυτό είναι επικίνδυνο σε περίπτωση ακριβής αγοράς γιατί αν χαθεί δεν παίρνετε τίποτα πίσω.

6. Έξοδα Αποστολής. Εξαρτώνται από τέσσερα πράγματα: βάρος, όγκος, απόσταση που θα διανύσουν και φυσικά απ' τη βιασύνη του αγοραστή. Εδώ δεν τίθεται θέμα συμβουλής ή επιλογής αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο παράγοντα που είναι καθαρά υποκειμενικός.

7. Να ζητάτε tracking code για τα δέματά σας (αν βέβαια σας τα στέλνουν έτσι). Είναι λιγουλάκι δύσκολο να χαθεί το δέμα σας.

8. Το Ebay θέλει ψάξιμο. Όχι μόνο το Αγγλικό αλλά ψάξτε και στα Ασιατικά. Οι Άγγλοι είναι πολύ αξιόπιστοι, οι Γερμανοί έχουν φοβερές τιμές, οι Ιταλοί έχουν λίγα πράγματα αλλά καλά, οι Ασιάτες έχουν καλά πράγματα και απίστευτα φθηνά.

9. Μην ψάχνετε μόνο σε ηλεκτρονικά αλλά και σε άλλα αντικείμενα. Ρούχα, τσάντες, καλλυντικά κα.

10. Υπάρχει η επιλογή να ψάξετε αντικείμενα που μπορείτε να δημοπρατήσετε ή να αγοράσετε αμέσως (buy now). Συνήθως η δημοπράτηση φτάνει στην αγορά του buy now. Αν σας ενδιαφέρει να δημοπρατήσετε, μπορείτε να ρωτήσετε τον αγοραστή αν έχει κάποια τιμή που θέλει να φτάσει το αντικείμενο για να πουληθεί (δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγεται στα αγγλικά). Αν δημοπρατείτε, θα πρέπει να κοιτάτε συχνά αν κάποιος άλλος έδωσε μεγαλύτερη προσφορά και να δώσετε εσείς μεγαλύτερη. Συνήθως γίνεται χαμός στο κλείσιμο της δημοπρασίας και πρέπει να είστε πάνω από τον υπολογιστή σας. Υπάρχουν και υπηρεσίες-εργαλεία που βάζετε την δημοπρασία που ενδιαφέρεστε και δίνει μόνο του το ποσό αν τυχόν το χτυπήσει κάποιος άλλος χρήστης.

11. Το Ebay δεν δίνει πίσω ΠΟΤΕ πάνω από 200 Euros σε περίπτωση απατεωνιάς. Και αυτά τα παίρνετε μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και βάσανα. Σκεφτείτε επομένως να αγοράσετε κάτι που στοιχίζει τόσο.

12. Μην δέχεστε προσφορά εκτός Ebay (από τον πωλητή). Αφενός είναι παράνομο, αφετέρου αν τυχόν είναι απατεωνιά (ΣΙΓΟΥΡΟ) δεν μπορείτε να αποδείξετε στο Ebay ότι πέσατε θύμα απάτης αφού το αντικείμενο δεν πέρασε μέσα από το κανάλι τους.

13. Πως υπολογίζετε την τελική πληρωμή. Προσωπικά χρησιμοποιώ το XE. Μέσα στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα είναι η ερώτηση: Γιατί να πληρώσω προμήθεια στο Ebay-Paypal; Η απάντηση είναι απλή νομίζω. Γιατί προσφέρουν μια υπηρεσία. Ο αγοραστής "φαίνεται" να πληρώνει μόνο προμήθεια στο Paypal. Στην ουσία ο πωλητής τον χρεώνει στην τελική τιμή και τα έξοδά του στο Ebay. Όμως και αυτά αφενός δεν είναι πολλά, αφετέρου υπάρχει "κόλπο" του ξεκινήματος της δημοπρασίας από πολύ μικρό ποσό, πχ 0,99Euros (θα αναφερθεί αναλυτικά σε post για πώληση).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Ελπίζω τα παραπάνω να σας έχουν βοηθήσει λίγο. Ξεκινήστε τις αγορές για να αποκτήσετε ένα δυνατό feedback ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο άρθρο για να γυρίσετε τον λογαριασμό σας σε πωλήσεις και σε μελλοντικό χρόνο θα δούμε και πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας κατάστημα.

Εάν φτάσατε μέχρι το τέλος του οδηγού αυτού, πατήστε κάποιο από τα παρακάτω κουμπιά κοινωνικών δικτύων για να το διαμοιραστείτε και να βοηθήσετε και άλλους που σκέφτονται να αγοράσουν. Επίσης για να δείτε πρώτοι το βίντεο που ετοιμάζω, εγγραφείτε στο κανάλι μου κλικάροντας το παρακάτω μπουτόν:


.

272 σχόλια:

  1. Se euxaristw poli file mou :)
    Poli analitikes kai xrisimes oi plirofories gia opion thelei na mathei ta vasika prin kanei otidipote.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ευστάθιε σε ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές.Έχω αγοράσει αρκετά πράγματα απο το ebay και θέλω να αρχίσω να πουλάω πράγματα.Θα ήθελα την συμβουλή σου σε κάποια θέματα και όποιος άλλος γνωρίζει ασ απαντήσει.

    1)Σχετικά με αγορές:Ανέφερες ότι σε περίπτωση απατεωνιάς αν έχεις πληρώσει πάνω απο 200 euroes το ebay δεν στα επιστρέφει.Θα ήθελα μερικές παραπάνω πληροφορίες γιατι θέλω να κάνω μια μεγάλη αγορά κοντα στα χίλια ευρω.Βασικά έχω ακουσει οτι το paypal σε καλύπτει,δηλαδή αν δεν έρθει ποτε το αντικειμενο που αγορασες σου επιστρεφει πισω τα λεφτα το paypal,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟς οποτε οποιος ξερει ασ ενημερωσει

    2)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ¨
    Εχω ερωτήσεις τις οποίες δεν βγάζω άκρη

    Α)Που μαθαίνω για τα μεταφορικά του προιόντος μου ??Απο το ταχυδρομείο?Υπάρχει κάποιος τρόπος - site υπολογισμού γρήγορο και ευκολο???

    Β)ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ??? Θα μου κρατήσει το ebay για την αναρτηση του αντικειμενου ως προς πωληση?? Θα μου κρατήσει το ebay για την πώληση?? Θα μου κρατήσει η paypal για τα χρήματα που θα λάβω??Θα μου κρατήσει η τράπεζα μου(Πειραιως) για τη μεταφορά απο paypal στο τραπεζικό μου λογαριασμο??

    Γ)ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ . . . ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ PAYPAL ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ 200 ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΕΥΡΩ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ - ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ??? KAI ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙς ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

    ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΙΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ,ΔΕΝ Υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποσες μερες περιπου θα εχω αυτο που παριγγειλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sorry για την αργοπορημένη απάντηση:
    1. Από τότε που ξεκίνησα μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά. Νομίζω το paypal σε καλύπτει και αναλαμβάνει να ψάξει με το ebay τον απατεώνα.

    2. Τα μεταφορικά του προϊόντος που θέλεις να στείλεις, θα τα δεις από ταχυδρομείο. Δεν υπάρχει κάποιος αυτόματος τρόπος υπολογισμού (δεν έχω υπόψιν μου). Στο site των ΕΛΤΑ έχει τιμοκατάλογο σε αρχείο που μπορείς να κατεβάσεις.
    Προμήθειες σου κρατάνε όλοι (όχι όπως το ελληνικό κράτος). Για τις ελληνικές τράπεζες δεν γνωρίζω αν κρατάνε προμήθεια κατά την μεταφορά από το paypal στην τράπεζα. Το paypal κρατάει ανάλογα με το ποσό που μεταφέρεις.
    Αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι στις δημοπρασίες ξεκινάνε με την μικρότερη δυνατή τιμή (νομίζω κάτω του Ε για να μην πληρώνουν) και επίσης φροντίζουν να χρεώνουν το αγοραστή με τις προμήθειες του ebay (τυχαίο παράδειγμα, αντί για 10Ε κόστος, βάζουν 12Ε).

    Όριο χρημάτων δεν νομίζω να έχει. Πιθανό να παίζει ανάλογα του λογαριασμού που θα έχεις (Personal ή Business). Εάν δεν πουλάς πολλά πράγματα, τότε άνοιξε έναν Personal (πχ αν δίνεις 3-4 το μήνα).

    3. Οι ημέρες άφιξης της αγοράς σου ποικίλει. Παίζει από 2ημέρες, εβδομάδα και μπορεί να πάει έως μήνα. Αρκετοί σου λένε εκτιμώμενο χρόνο μετά την πληρωμή σου. Εάν δεν έχεις λάβει την παραγγελία σου, κάποια στιγμή θα σου έρθει ειδοποίηση ότι η αγορά σου λήγει (για να αφήσεις feedback). Οπότε κάνεις επικοινωνία με τον πωλητή για να λύσετε το θέμα. Εάν είναι αρνητικός, τότε τον στέλνεις στο ebay. Συνήθως δεν είναι. Δεν μου έχει τύχει κάποιος αρνητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. egw exw to eksis provlima..exw paraggeilei arketa pragmata kai apo diaforetikoys sellers.
    To taxydromio dn exei epikoinonisei mazi moy kai den kserw pio moy exoyn erthei ta pragmata i an einai ola sto idio i kapoia pane se diaforetiko..kai merika apo ayta dn exoyn track number poy to kanei akoma pio diskolo na vrw se pio taxydromeio vriskontai..an mporoyses na me voithiseis tha to ektimousa polli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Εάν έχουν πει ότι σου τα έχουν στείλει, τότε απλά περιμένεις. Εάν περάσει καιρός (ένας μήνας) τότε επικοινωνείς με τους πωλητές και τους το λες. Εάν δεν επικοινωνήσουν μαζί σου, τότε τους στέλνεις στη σέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα, θα μπορουσα να κανω καποια αγορα με paysafe??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω πως δουλεύει η paysafe. Θα πω κάτι αλλά διόρθωσέ με εάν κάνω λάθος.
    Στο ebay μπορείς να πληρώσεις με paypal ή πιστωτική.

    Η paysafe πως δουλεύει; Εάν δουλεύει ως πιστωτική, τότε μάλλον μπορείς. Εάν όχι, τότε δοκίμασε να την βάλεις στον λογαριασμό σου στο paypal και να ψωνίζεις έτσι.

    Όπως ανέφερα παραπάνω, δεν γνωρίζω πως χρησιμοποιεί κανείς την paysafe, οπότε δεν γνωρίζω. Εάν γνωρίζει κάποιος άλλος, μπορεί να το αναφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. paysafe ειναι οι προπληρωμενες που αγοραζουμε απο τα περιπτερα. Οπως κ να χει, ευχαριστω!!!

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να πάρεις τις προπληρωμένες από τράπεζα που σίγουρα μπαίνουν; Για να είσαι σίγουρη.

      Διαγραφή
  10. Με χρεωστικη καρτα (mastercard) δεν μπορει να γινει εγγραφη στην PAYPAL?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μπορείς να βάλεις χρεωστική κάρτα. Εγώ έχω βάλει της ALPHA.

      Διαγραφή
  11. Κατατοπιστικό το σημείωμα για τις αγορές στο ebay.
    Περιμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια για τις πωλήσεις.
    Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eυχαριστώ για τις πληροφορίες! Σκοπεύω να αγορασω κάποια αντικείμενα από διαφορετικούς πωλητες αξιας μέχρι 30 ευρώ και με την ενδειξη free of postage. Αυτό σημαίνει πως θα πληρώσω μόνο την τιμή του προιόντος ή θα μου βγάλουν έξτρα χρεώσεις τα ΕΛΤΑ όταν πάω να τα παραλάβω; Επίσης θα τα παραλάβω όλα μαζί ή χωριστά; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά.
      Όχι. Δεν πληρώνεις extra χρέωση όταν βλέπεις ένδειξη Free of postage.
      Αφού τα αντικείμενα είναι από διαφορετικούς πωλητές, τότε σίγουρα θα τα παραλάβεις ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

      Διαγραφή
  13. ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠΟ ebay ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΩΔΙΚΟ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ? ΕΝΟΕΙ ΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΨΙΦΙΟ ΚΟΔΙΚΟ ΕΠΑΝΟ ΣΤΙ ΚΑΡΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω πως χρησιμοποιείται η προπληρωμένη (δεν έχω αγοράσει ποτέ βασικά). Πιστεύω ότι πρέπει να την βάλεις στο paypal. Η διαδικασία περιγράφεται πως. Εάν έχετε πρόβλημα, πείτε το.
      Λογικά θα σας ζητήσει το τριψήφιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με την τράπεζα για να ρωτήσετε τι εννοεί όταν λέει δεκαεξαψήφιο.

      Διαγραφή
  14. Πολυ χρησιμα ολα αυτα! Να ρωτησω και εγω κατι ? Εχω παραγγειλει ενα παλτο στις 5 Δεκ. 2013 μου αφησε αμεσως θετικο feedback και επειτα μετα απο 1 μερα μου εγραφε οτι σταλθηκε . ωστοσο ειχα στειλει ενα email στον πωλητη και απαντηση δεν ελαβα ποτε! εχουμε 18 ιανουαριου 2014 και το παλτο ακομα δεν μ εχει ερθει! στον paypale λογαριασμο μου , μου ζητουσε εναν 4 digit νουμερο το οποιο θα εκανε την επαληθευση της καρτας μου . Με λιγα λογια η καρτα μου απανεργοποιηθηκε, και μου ζητανε εγγραφα επικυρωμενα και μεταφρασμενα στα αγγλικα με τα στοιχεια μου να τα στειλω στην paypale! :( Οποιος δεν ξερει και μπαινει πρωτη φορα στο ebay ας εχει παρεα του και καποιον αλλον που γνωριζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετοί πωλητές αφήνουν feedback αμέσως μόλις λάβουν την πληρωμή. Εφόσον έχει αργήσει, επικοινώνησε με τον πωλητή και ρώτα τον. Ανάλογα με την απάντησή του (εμένα μου έτυχε να μην απαντήσει καθόλου), μπορείς να το στείλεις στο ebay ώστε να επικοινωνήσει με τον πωλητή. Εμένα μου έτυχε να λάβω το αντικείμενο, να τον ρωτάω πως δουλεύει κλπ, και δεν απάντησε. Το έστειλα στο ebay και μου απάντησε άμεσα (ότι θα παράπεσε το μνμ μου). Όμως πάλι δεν μου απάντησε και τελικά το ebay μου επέστρεψε τα χρήματα.

      Όσον αφορά τον λογαριασμό στο paypal, επειδή πέρασε καιρός από τότε που άνοιξα λογαριασμό, σε ποιο σημείο σου ζητούσε το 4ψήφιο; Μήπως το 4ψήφιο είναι ο κωδικός που σου στέλνουν αυτοί στην τράπεζα για ενεργοποίηση της κάρτας; Μια λογική λέει να "σβήσεις" λογαριασμό paypal και ebay και να φτιάξεις εκ νέου. Όπως λες στο τέλος, καλό θα ήταν να έχεις κάποιον/α παρέα που γνωρίζει, όταν ξεκινάς. Το ίδιο συμβαίνει και με πωλήσεις στο ebay (ετοιμάζω οδηγό). Επίσης καλό θα είναι να διαβάσεις αρκετά σχετικά με τις διαδικασίες.

      Σίγουρα θα βρεις και αρνητικές απόψεις σχετικά με το ebay. Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Παντού υπάρχουν.

      Διαγραφή
  15. Μπραβο Ευσταθιε αρκετά χρησιμες και αναλυτικες πληροφοριες για να αρχιζει καποιος να αγοραζει ή να πουλαει απο το e-bay Ευχαριστω btw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή είμαι λίγο ασχετος θέλω να παραγγείλω το εξής http://www.ebay.co.uk/itm/Amzer-Exclusive-Pudding-Matte-TPU-Case-Cover-For-LG-Optimus-L9-II-D605-Black-/191034926890?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&hash=item2c7a91a72a μπορείς να μου πεις πόσο θα μου στοιχίσει συνολικά μαζί με τα μεταφορικά??Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνολικά θα σου κοστίσει 12,98 λίρες. Σε ένα ανταλλακτήριο που είδα βγαίνει 15,65Ε. Δεν ξέρω με τι ισοτιμία θα στο δώσει το Paypal. Υπολόγιζε ότι κρατήσει το Paypal να σου βγει γύρω στα 16Ε (τελική τιμή).

      Διαγραφή
  17. καλησπερα. ειμαι καινουρια και εχω καποιες αποριες. ξεκινησα να βαζω στο καλαθι μου καποια αντικειμενα και μου εβγαζε το μηνυμα αλλαγη διεθυνσης. αυτο σημαινει δεν στελνουν στην ελλαδα? επισης μπηκα και στις δημοπρασιες μολις τωρα εβαλα μια προσφορα ,νομιζω δηλαδη, και κατοπιν ειδα την υποσημειωση οτι δεν αποστελεται εκτος Βρετανιας. οποτε τι γινεται σε αυτην την περιπτωση. και πως ακριβως δουλευουν οι δημοπρασιες?

    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα, πριν κάνεις κάποια αγορά ή προσφορά σε δημοπρασία, βλέπε εάν στέλνει στην Ελλάδα. Εάν δεν στέλνει και θέλεις το αντικείμενο, στείλε ένα μνμ στο πωλητή και ρώτα του εάν μπορεί να στείλει Ελλάδα και πόσο θα κοστίσει. Εάν σου πει ότι στέλνει, ρώτα τον πως θα του δώσεις τα extra χρήματα (μέσω paypal γίνεται).

      Στις δημοπρασίες, έχει κάποιο χρονικό περιθώριο που λήγει το αντικείμενο. Μπορείς να το βάλεις στην λίστα παρατήρησης. Κάνεις μια προσφορά και σου έρχεται e-mail ενημερώνοντάς σε. Από κει και πέρα σου στέλνει και μνμ όταν κάνει άλλος μεγαλύτερη προσφορά από σένα και επίσης σου στέλνει και όταν τελειώνει ο χρόνος ενημερώνοντάς σε ότι είσαι εκτός, ώστε να επανέλθεις με μεγαλύτερη προσφορά. Εάν τελειώσει ο χρόνος και κερδίσεις, σου έρχεται mail συγχαρητήρια και πας και το πληρώνεις.

      Διαγραφή
  18. σ ευχαριστω πολυ
    το γεγονος οτι τα περισσοτερα που διαλεξα σχεδον ολα δεν ερχονται Ελλαδα τι σημαινει? εχω γραφτει στο ebaycouk . θα μπορουσα να τα ψαξω καπως αλλιως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στα αριστερά έχει να κάνεις επιλογές στις αναζητήσεις σου. Επέλεξε είτε Worldwide είτε European Union. Θα σου βγάλει όλα που έρχονται στην Ελλάδα.
    Σε όποιο ebay και να έχεις γραφτεί, μπορείς να μπεις στο com, de, ie κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σας.Πού καλή ανάλυση. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι που είμαι καινούριος. Πως υπολογίζεις τα μεταφορικά? Αν λέει Shipping and handling: Free shipping τότε θα θα πληρώσεις μόνο την τιμή του αντικειμένου που αγοράζεις η θα χρεωθείς και μεταφορικά όταν το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ? π.χ κάνει 14$ τότε πληρώνεις το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ και τέλος?. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εάν λέει 14$, πληρώνεις αυτό (σε Ευρώ) και τέλος. Τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση !

      Διαγραφή
  22. καλημερα πολυ ομορφο το blog σου θα ηθελα την βοηθεια σου.Εχω κανει αρκετες αγορες αλλα τωρα θελω να αγορασω διαφορα πραγματα απο τον ιδιο πωλητη.Το προβλημα ειναι οτι στην απαντηση τους για κοινα μεταφορικα μου ειπαν οτι γινετε οταν πατωνταs το buy και πριν paypal πρεπει να παω στο commiting to buy και μετα στο visit store, αλλα στην πραξη μετα το bay mε παει κατευθειαν στο paypal τι μπρω να κανω γιατι δεν μπορω να παω στο καλαθι του καταστηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου έχει τύχει να ψωνίσω από τον ίδιο ακόμα αλλά γνωρίζω τον τρόπο όπως τον περιέγραψες. Σε περίπτωση που δεν βρίσκεις άκρη, ενημέρωσε τον πωλητή και ζήτα του βοήθεια.

      Διαγραφή
  23. καλησπερα και απο μενα . ειμαι καινουργιος στις ηλεκτρονικες αγορες και εχω φτιαξει λογαριασμο σε ebay/paypal . Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι για την μετατροπη του παυπαλ balance απο ευρω σε λιρες. Πχ θελω να κανω μια αγορα απο το ebay.uk που κοστιζει 30λιρες. Εγω βαζω ευρω στο παυπαλ και ψωνιζω κανονικα σε λιρες? Ποιος ειναι ο συμφοροτερος τροπος? Διαβασα οτι στο παυπαλ δεν συμφερει η μετατροπη συναλλαγματος Η τραπεζα μου ειναι eurobank.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ. Εφόσον είναι μικροποσά, μην αγχώνεσαι και τόσο.
      Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις λογαριασμό σε λίρες ώστε να μην σου φάει μεγάλο ποσό σε προμήθεια (δεν ξέρω καν αν γίνεται αυτό σε ελληνική τράπεζα). Εγώ πχ με υπολογισμούς, εκεί που θα πλήρωνα 6,20Ε πληρώνω 6,50Ε. Δεν έγινε τίποτα τραγικό.

      Διαγραφή
  24. καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω οταν λεει free shiping σε καπιο προιον το ταχυδρομειο σε επιβαρυνει εξτρα με καπιο ποσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε επιβαρύνει τίποτα. Το τελικό ποσό πληρωμής είναι αυτό που γράφει.

      Διαγραφή
  25. ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΛΥ ΠΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα και απο μενα . Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι. Στην περιπτωση που κερδισω κατι σε δημοπρασια ποσο καιρο εχω περιθωριο να πληρωσω ετσι ωστε να συμπληροσω την παραγγελια μου.Αν το ποσο ειναι των 2-3 ευρω θα μου το στειλει μονο του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω η αναμονή είναι 1 εβδομάδα. Δεν έτυχε να περιμένω όμως. Τα πληρώνω αμέσως.
      Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το 2-3Ε αν θα σταλεί μόνο του.
      Εάν έχεις πολλές αγορές από έναν πωλητή, μπορείς να τον ρωτήσεις εάν μπορεί να σου τα στείλει όλα μαζί και να μειώσει τα ταχυδρομικά.

      Διαγραφή
  27. Αγορασα κατι που στοιχισε 2.30 ευρω .λεει οτι μπορει να το στειλει Ελλαδα. Δεν χρεωνει μεταφορικα. κατα την αγορα. Θα το στειλει?
    θα χρεωθω τα μεταφορικα εδω. πως λειτουργει αυτο?
    Will ship to Greece. Read item description or for shipping options

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού λέει ότι στέλνει Ελλάδα, μπορεί να σου στείλει.
      Εάν γράφει Free Postage ή shipping, τότε στέλνει δωρεάν.

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα.εχω κάποιο πρόβλημα.εχω παραγγείλει κάτι με 8€ Η εκτιμώμενη παράδοση ήταν από 19 Μαρτίου μέχρι 10 Απριλίου.Τα λεφτά τα πήρε αλλά δεν μου έγραψε εστάλη,τον έστειλα δυο μυνηματα και δεν μου απάντησε,τη να κάνω.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την πληρωμή λογικά σου στέλνει ένα μνμ dispatched. Λογικά αυτό το μνμ δεν το έλαβες (τσέκαρε τίποτα στα junk σου αν και δεν νομίζω).
      Τσέκαρε μια ημερομηνία που έχει εκεί που λέει να του αφήσεις feedback. Εάν πλησιάζει αυτή η ημερομηνία, επικοινωνείς με τον πωλητή (όπως και έκανες). Καλό είναι που του έστειλες 2 μνμ. Πιθανό και ακόμα ένα τρίτο δεν θα έβλαπτε.
      Εάν δεν απαντήσει σε 1-2 ημέρες, άνοιξτου issue για να επικοινωνήσει το ebay απευθείας. Λογικά τότε θα σου απαντήσει (κάτι σαν συγγνώμη, από την πολλή δουλειά, δεν είδα το mail σου κλπ). Αποφασίζεις τι θέλεις να κάνεις. Να πάρεις πίσω τα χρήματα ή να σου στείλει το αντικείμενο (θα σου συμβούλευα τα χρήματα). Και άσε το ebay να λύσει την διαφορά αυτή.

      Διαγραφή
  29. Καλημέρα.σου στέλνω πάλι μήνυμα για να σε ρωτήσω.τον έστειλα και τρίτο μήνυμα και δεν μου απάντησε,ζήτησα τα χρήματα μου απο την PayPal και ακόμα μου λέει ότι εκκρεμή,πόσες μέρες κάνουν για να μου επιστραφούν τα χρήματα μου στον λογαριασμό μου;τι γίνετε με αυτό το θέμα;ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον έχεις ανοίξει αναφορά, το ebay σου λέει στείλε ένα μνμ μέσω της φόρμας τους και εάν δεν έχει απαντήσει ο πωλητής μέχρι μια ημερομηνία που ορίζουν ή δεν σε ικανοποιεί η απάντησή του, τότε μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα. Θα εξετάσουν τα προσωπικά σας μνμ (στην περίπτωση μόνο τα δικά σου). Η αναμονή απαντησης από τον πωλητή, θέλει 1 εβδ νομίζω. Η εξέταση και αποστολή χρημάτων είναι 2-3 ημέρες το πολύ.

      Διαγραφή
  30. χαιρεται θελω να κανω μια ερωτηση.δημιουργησα την πρωτη μου αγγελια στο ebay στην οποια εχω επιλεξει worldwide shipping.μπορω με καποιο τροπο να ρυθμισω το shipping στην Ελλαδα και μονο να ειναι δωρεαν και σε ολες τις αλλες χωρες με καποιο στανταρ ποσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα, θελω να σου κάνω μια ερώτηση αν ξέρεις να μου απάντησης.μπορω να μαθω απο κάποιο σάιτ που βρίσκετε το προϊόν που αγόρασα απο το eBay;ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο από τον πωλητή. Θα σου έχει στείλει κωδικό αποστολής και την ιστοσελίδα να ψάξεις.

      Διαγραφή
  32. Καλησπερα σας.
    Θα με συγχωρεσετε για την ερωτηση γιατι φανταζομαι οτι θα ειναι χαζη αλλα εχω επιλεψει πραγματα που θελω να αγορασω απο το ebay αλλα μου βγαζει το ποσο σε δολλαρια σαν ποσο χρεωσης στην καρτα.Πρεπει να υπολογισω εγω το ποσο σε ευρω?Ευχαριστω παρα πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μόνη σου πρέπει να υπολογίσεις το ποσό. Εγώ τυχαίνει να ψωνίζω σε Λίρες Αγγλίας και το υπολογίζω κατά προσέγγιση. Πάντα είναι ελάχιστα προς τα πάνω (λόγω χρεώσεων paypal κλπ).

      Διαγραφή
  33. Σε ευχαριστω παρα πολυ.Μολις εκανα την πρωτη μου αγορα και ανοιξα και paypal.Eυκολο μου φανηκε.Το παραξενο ειναι οτι μετα την ολοκληρωση της αγορας μου ηρθαν 3 μηνυματα στο κινητο.Το ποσο της αγορας ηταν 0.88 ευρω ή 1,29$(καταξοδευτηκα παλι)το πρωτο μηνυμα ελεγε οτι αφαιρεθηκαν 1$στην επιχειρηση paypal,το δευτερο 1,29$ στην επιχειρηση paypal private κια το τριτο 1$παλι στην επιχειρηση paypal.H αποστολη απ'οτι ελεγε ηταν δωρεαν.Αρα τι με χρεωσε επιπλεον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά το 1,29$ είναι για το αντικείμενο.
      Τα άλλα δεν έχω ιδέα.

      Διαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλογα από που έρχεται το δέμα. Δεν έχει σχέση εάν το αγόρασες από το .com ή το .de. Ο πωλητής μπορεί να βρίσκεται στην Κίνα.
      Όσον αφορά το τελεωνείο, ανάλογα τι θα δηλώσει ο πωλητής. Εάν δηλώσει το αντικείμενο και ποσό $54, τότε πληρώνεις τελωνείο εάν είναι εκτός ΕΕ. Εάν δηλώσει το αντικείμενο και ποσό λιγότερο των $10, τότε νομίζω δεν περνάει από τελωνείο (εάν είναι εκτός ΕΕ). Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον τελωνειακό-εκτελωνιστή σχετικά.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  35. Καλησπερα σας.
    Εχω και εγω μια ερωτηση....
    Εχω παραγγειλει κατι απο Κινα και ο πωλητης μου ειπε οτι θα μου το στειλει με Ολλανδικο ταχυδρομειο.
    Υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τελωνειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπερα. Οταν θελεις να πουλησεις εντος Ε.Ε. πως υπολογιζεις τα μεταφορικα αφου δεν ξερεις απο ποια χωρα θα ειναι τελικα αυτος που θα το αγορασει?αυτο δεν το εχω καταλαβει.πουλας σε συγκεκριμενη χωρα?Ευχαριστώ εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά παίρνεις από τα ΕΛΤΑ την λίστα. Υπολογίζεις τι πακέτο θα στείλεις (μέγεθος). Βρίσκεις το πιο ακριβό (πιο μακρυά που θα στείλεις).
      Μετά κάνεις μια έρευνα στο ebay να δεις πόσο χρεώνουν και οι άλλοι για το ίδιο αντικείμενο.
      Το ποσό που θα χρεώσεις θα είναι σίγουρα φθηνότερο από τους άλλους και βρες να μην είναι το ακριβότερο των ΕΛΤΑ. Το παίζεις ότι δεν θα παραγγείλει κανεις από εκείνη την χώρα (θα έχουν Internet-ebay οι κάτοικοι;).

      Διαγραφή
  37. Καλημερα...Εχω ενα θεμα...Αγορασα κατι απο το internert... Το προιον που μου ηρθε ειναι λαθος!! Τους το ειπα ...Τωρα σε αυτην την περιπτωση τι γινεται; Μου στελνουν ολο το ποσο πισω που εχω καταβαλει; Εγω θα στειλω το λαθος προιον πισω; Ποιος ειναι αυτος που επιβαρυνθει το ποσο επιστροφης!! Τι κανω σε αυτην την περιπτωση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικοινωνείς αρχικά μαζί τους και τους λές ότι το προϊόν ήρθε λάθος. Αυτοί θα σου προτείνουν τι να κάνεις.
      Συνήθως...
      1. Εάν είναι μικρής αξίας το προϊόν, σου λένε κράτα το και θα σου επιστρέψουν την αξία του προϊόντος, εκτός των μεταφορικών.
      2. Εάν είναι να το στείλεις πίσω για να πάρεις τα χρήματά σου πίσω, εσύ χρεώνεσαι μεταφορικά (εκτός εάν συννενοηθείς κάτι άλλο). Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να το στείλεις συστημένο. Δεν ξέρεις εάν θα φτάσει (λόγω ελληνικών ταχυδρομείων) ή εάν θα σου πει ότι το πήρε (συνήθως δεν παίζει κάτι τέτοιο, αλλά ας κρατάς μια πισινή).

      Εάν λύσετε το πρόβλημα, αφήνεις feedback. Εάν όχι, τότε αφήνεις το ebay να το λύσει.

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα και από εμένα, Ευσταθιε εξαιρετική η δουλειά σου.
    Εχω να κανω μια ερώτηση: Θέλω να πουλήσω ένα προϊον αλλά πριν δωσω τον λογαριασμό της pay pal, θα ήθελα να γνωρίζω τί θα με χρεώσει. Θα με χρεώσει προκαταβολικά ή εφόσον πουληθεί το προϊόν? Και η χρέωση θα είναι ανάλογη του ποσού της πώλησης ή στανταρ τιμή?? Εχω στειλει email στο τεχνικό τμήμα υποστήριξης, αλλά δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση, και η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να περιμένω τόσο..
    Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο μπέρδεμα. Εφόσων είσαι πωλητής στο ebay (λογαριασμό πωλητή), όταν βάζεις ένα αντικείμενο, πληρώνεις ένα ποσό. Αυτό το ποσό, φρόντισε να το βά.λεις στην τιμή σου.
      Στο paypal πληρώνεις με το πουλήσεις. Έχει rates.
      https://www.paypal.com/uk/webapps/mpp/paypal-fees
      Σου λέει ότι για Αγγλία θα πληρώσεις 3,4% του ποσού που πούλησες+20p. Επίσης αναφέρει για τον υπόλοιπο κόσμο, έχεις χρέωση από 0,4% έως 1,5%.
      Όλα αυτά, πρέπει να τα βάλεις στην τιμή στο ebay γιατί αλλιώς θα τα πληρώνεις εσύ.
      Κάποτε υπήρχε ένα πινακάκι με κλίμακα. Δεν το βρίσκω τώρα στα γρήγορα που έψαξα. Εάν το βρεις, ανέφερέ το. Αν το βρώ, θα το αναφέρω αργότερα.

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα έκανα μια αγορα απο ebay Παρασκευή και πλήρωσα όπως πάντα me paypal μίλησα με τον πωλητή και είπε θα το στείλει Δευτέρα και θα μου πει το tracking number. Θα το έστελνε με Royal Mail international signed alla Δευτέρα και Τρίτη που στέλνω μυνηματα αν το έστειλε δεν απαντάει. Η πληρωμή στο PayPal γράφει complete τι να κάνω?ειχε καλώ ιστορικό 95τοις εκατό και ειναι γραμμένος 1 χρόνο.πρεπει να ανησυχώ το πόσο ήταν 800 ευρώ. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά μην ανησυχείς. Συνέχισε να γράφεις. Εάν δεν απαντάει, τότε στείλε στο Ebay. Νομίζω ότι θεωρητικά πρέπει να περιμένεις μέχρι ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο που λέει το Ebay. Εάν δεν παραλάβεις το πακέτο, τότε ενημερώνεις το Ebay να ενεργήσει. Στέλνει ένα κοινό μνμ και εάν απαντήσει ο πωλητής, τότε λες εσύ εάν δέχεσαι ή όχι. Το Ebay μπορεί σε αυτή την περίπτωση να ανοίξει τα μνμ που ανταλλάσετε οι δυο σας, ώστε να διαπιστώσει τυχόν σφάλματα.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα και ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σου!
    Αλήθεια, πώς κάνεις τη σήμερον ημέρα μια πώληση από Ελλάδα στο ebay? Είχα κάνει μία το 2006 και θυμάμαι όλα οκ. Εδώ και μερικούς μήνες όμως δε μπορώ πια να φτιάξω listing (με τον ίδιο λογαριασμό που είχα και τότε). Σε όλα τα ebay sites (COM, UK, DE) μου λέει ότι πρώτα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 10 επιτυχείς πωλήσεις για να μου επιτραπεί να φτιάξω listing. Και αυτό, εκεί με σταματάει και τέλος καληνύχτα σας... Μα πώς να κάνω 10 πωλήσεις αν δε με αφήνει να φτιάξω ούτε μία?... Γνωρίζεις κάτι σχετικά? Ευχαριστώ πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουφό ακούγεται έτσι όπως το λες. Δεν ξέρω 100%. Μήπως εννοει να αγοράσεις 10 φορές ώστε να έχεις feedback? Αυτό μπορώ να σκεφτώ μόνο.
      Ακόμα και μια πώληση, είναι "επίφοβο" για το ebay. Σου λέει μηπως ο τύπος είναι απατεώνας. Αλλά αφού σε άφησε, πιθανό τότε να ήταν πιο χαλαρά.

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρα! Παρήγγειλα από Αμερική και Κίνα, 2 διαφορετικά κολιεδάκια, πολύ ωραία και συμβολικά, και τα 2 μόνο 1,60 ευρώ...Ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις που θα φτάσουν (στην διεύθυνση που δήλωσα - σπίτι μου ή στο ταχυδρομείο ή καπου αλλου?)? Επίσης έλεγε free shipping, μήπως γνωρίζεις πόσα χρήματα θα πληρώσω συνολικά κατά την παράδοση? Ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά τα έχεις πληρώσει με paypal. Έχουν πλληρωθεί ήδη. Η διεύθυνση είναι αυτή που δήλωσες στο paypal (εάν είναι σπιτι σου, τότε σπίτι σου). Συνήθως, το ταχυδρομείο σου δινει ειδοποίηση να πας από εκεί, ώστε να μην στο ψειρίσει κάποιος από την πολυκατοικία σου.
      Όσον αφορά την πληρωμή, εάν γράφει free shping, τότε αυτό που πλρώνεις είναι το 1,60 (το πλήρωσες ηδη με το paypal).

      Διαγραφή
  42. Καλησπερα, ειμαι πανω απο 10 χρονια "πελατης" στο ebay. Εχω κάνει καλές αλλα και κακες αγορες. Ειναι σιγουρα και λίγο θέμα εμπειριας αλλα και να μαθεις στην πορεια να ερμηνευεις του πωλητες.
    Θελω και εγω να πουλησω ορισμενα πραγματα. Δεν γνωριζω πολλα για αυτο. Οι τιμες που εχουν στα ΕΛΤΑ μου φαινονται εξωφρενικες. Ηθελα να ρωτησω κατ αρχας ποσο στοιχιζει πχ να στειλεις πχ ενα μπλουζακι η ενα παντελονι μεχρι ενα κοσμημα? Μπορεις να τα στειλεις σαν επιστολη αντι για δεμα? Τι αλλο γνωριζουμε επι του θεματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. καλησπερα θελω να αγορασω μια αθλητικη μπλουζα (κοντομανικη) απο αργεντινη (ebay) 80ε χωρις μεταφορικα που ειναι 16ε υπαρχει περιπτωση να εχω θεμα με τελωνεια? ακομα και για τοσα μικα δεματα που φαινονται οτι ειναι μεσα ρουχο το ανοιγουν να δουν την αξια του αν ειναι αρμανι δλδ? η ολα δηλωνονται εξ αρχης ποσο κοστιζουν και απλα καποια τα ελεγχουν να δουν αν ειναι αληθινη η δηλωμενη τιμη? (ου τοτε λογικα δεν θα χω θεμα γιατι δεν νομιζω ο πωλητης να βαλει πανω απ το οριο για να περασει τελωνειο) δεν ξερω καν πως παει ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπερα.
    Αγορασα ενα προιον απο το ebay, αυτο ομως που παρεαβα ηταν διαφορετικο. Επικοινωνησα με τον πωλητη και μου απαντησε πως θα μου κανει full refund, εφοσων του αφησω θετικο σχολιο με 5 αστερια. Να το κανω η υπαρχει καποια παγιδα?

    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως δεν υπάρχει. Μερικές φορές τους έχω προτείνει και εγώ. Θα σου αφήσω θετικό feedback και είπαν ΟΚ. Δες λίγο το feedback του και τι του έχουν αφήσει άλλοι (θετικά και αρνητικά).

      Διαγραφή
  45. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
    Μια διευκρινιση , μου ζηταει πρωτα να του αφησω θετικο feedback μετα θα κανει refund. Με το που θα του κανω feedback δεν χανω ετσι την διπραγματευτικη μου ικανοτητα;
    Τα μηνυματα επικοινωνιας με τον πωλητη, γινονται μεσω ebay.
    Σ ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρακτικά την χάνεις. Δεν μπορείς να ανοίξεις αναφορά για τον πωλητή. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζω την τελευταία φορά που έψαξα.
      Στην περίπτωσή σου βλέπεις feedback και ελπίζεις για καλύτερο.

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα και από μένα. Ένας πελάτης μου επέστρεψε πίσω το προϊόν που του πούλησα, με δικά του μεταφορικά, επειδή μετάνιωσε για την αγορά που έκανε.Ενώ δεν έχω παραλάβει ακόμη πίσω το προϊόν, μου ζητάει να του κάνω refund. Τι αποδεικτικό στοιχείο πρέπει να του ζητήσω, ώστε να είμαι σίγουρος πως το προϊόν θα φτάσει τελικά σε μένα και να του κάνω το refund από τώρα;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά μια "απόδειξη" (ή όπως την ονομάζουν στην χώρα του) από το ταχυδρομείο (ή μεταφορική) ότι το έχει στείλει, με την συγκεκριμένη ημερομηνία που σου είπε και την διεύθυνση αποστολής (την δικιά σου). Απλά πρόσεξε να μην την φτιάξει μόνος του με μαστοριά και στην αποστείλει (θεωρητικά μπορείς να επικοινωνήσεις εσύ στα τηλέφωνα που αναφέρει και να ζητήσεις πληροφορίες για το δέμα, εάν παραδώθηκε κλπ).

      Διαγραφή
  47. Γεια σας.Θελω να αγορασω απο το αγγλικο ebay,και ενω το αντικειμενο λεει οτι βρισκεται στην Αγγλια στα στοιχεια του πωλητη βλεπω οτι η διευθυνση του ειναι στην Κινα.(πολλοι πωλητες με βαση την Κινα) και σκεφτομαι οτι αν ειναι να ερθει απο κινα θα χρεωθω τελωνειο (ειναι πανω απο 25 ευρο)τι γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απάτη. Οι περισσότεροι Κινέζοι πωλητές έχουν βάλει τα αντικείμενά τους τόσο στο αγγλικό, όσο και στο αμερικάνικο, γερμανικό κλπ. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την διαδικασία. Εάν θέλεις να είσαι σίγουρη, τους ζητάς:
      1. Το αντικείμενο να το δηλώσουν είτε ως gift είτε ως sample.
      2. Να το δηλώσουν κάτω από 20$ (νομίζω το όριο ήταν 10$).

      Δεν είναι "ντρίμπλα" για να μην πληρώσεις τελωνείο. Απλά δεν αξίζει να χρεωθείς για τόσο λίγο και για αντικείμενο που ίσως να μην αξίζει.

      Διαγραφή
  48. Ειναι καποια απατη?Πουλανε αντικειμενα δηθεν απο Αγγλια,ενω βρισκονται στην Κινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν πουλάνε "δήθεν" από Αγγλία. Αφού γράφει ότι το αντικείμενο βρίσκεται στην Κίνα. Απλώς πουλανε στο Αγγλικό ή Αμερικάνικο ebay

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. εκανα λογαριασμο ebay καθως και paypal, αλλα στην προσπαθεια μου να επιβεβειαωσω την prepaid καρτα μου στο paypal μου ζητουσε ενα κωδικο λογικα θα ηταν αυτο που αναφερατε και εσεις παραπανω "ανάλυση του λογαριασμού που θα σας έρθει από την τράπεζα" εγω καταλαβα ομως πως θα ξαναεβαζα τον κωδικο που αναγραφεται στην καρτα επανω (prepaid) ,με αποτελεσμα να μου απενεργοποιηιει η καρτα στο paypal .. τα ερωτηατα μου ειναι τα εξης : 1. πως ενεργοποιω την καρτα μου παλι και 2. που αναγραφεται ο κωδικος που θα επρεπε να βαλω , αυτος που μου ερχεται απο την τραπεζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Αν θέλουν να απαντήσουν άλλοι.
    Εγώ πάντως θα έψαχνα να διαγράψω την κάρτα που έκανα εισαγωγή στο paypal (γιατί λές ότι σου την απενεργοποίησε).
    Μετά θα την έκανα ξανά εισαγωγή.
    Επίσης δεν έχω κάνει χρήση prepaid κάρτας οπότε δεν γνωρίζω να σου απαντήσω και σε αυτό. Καλό θα ήταν να κάνεις ένα κόπο να τηλ στις πληροφορίες ή να πας από την τράπεζα και να τους το ρωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. καλησπερα και απο εμενα...
    Θελω να αγορασω απο τον ιδιο πωλητη διαφορα πραγματα.... Μου εχει ομως χρεωση μεταφορικων13,00 ευρώ και απο το δευτερο δωρεαν.... πως γινεται η διαδικασια αυτη;;;;
    Σε καποιους πωλητες εχει το εικονιδιο add to cart, ομως σ αυτους που δεν το εχει δεν ξερω πως να το κανω για να παρω και δευτερο πραγμα χωρις να χρεωθω τα μεταφορικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Βασικά δεν κατάλαβα 100% την ερώτηση.
    1. Μπορεί να σου πει ότι σε χρεώνει 13Ε μεταφορικά και εάν πάρεις 2 ίδια αντικείμενα, δεν σου χρεώνει από το 2ο και μετά. Αυτό είναι "κόλπο" για να βγάλει από τα μεταφορικά ή να ψωνίσεις 2 ίδια αντικείμενα και να μην χρεωθεί πολύ τα μεταφορικά.
    2. Εάν εννοείς από τον ίδιο πωλητή, διαφορετικά αντικείμενα, είναι ανάλογα πως το έχει θέσει αυτός κατά την εισαγωγή του κάθε αντικειμένου. Δεν σκέφτηκε ότι κάποιος θα αγοράσει συνδυαστικά τα αντικείμενα (τα οποία σίγουρα θα έχουν διαφορετικό μέγεθος). Σε αυτή την περίπτωση, στείλτου μνμ και ρώτα του πως και εάν γίνεται για τα μεταφορικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλημερα
    Απο οτι διαβαζω βλεπω οτι εισαι γνωστης του ebay κ θα ηθελα να σου κανω κ γω μια ερωτηση αν μπορουσες να μου απαντησεις.εχω ενα μαγαζι στο ebay και πουλαω κατα των πλεστων ακανονιστου μεγεθους αμτικειμενα.πχ σαπουνια. εψαξα παρα πολυ για φθηνα εξοδα αποστοης αλλα τζαμπα κοπος.το πιο φθηνο ειναι το ελτα κ μιλαω για τον τιμοκαταλογο των ακανονιστων
    Η ερωτηση ειναι η εξης.Βλεπω αλλους απο ελλαδα που στελνουν αντικειμ.με free shipping που αν υπολογισω το κοστος του ελτα απο τα ακανονιστα τοτε η τιμη πιο κατω κ απο μονο τα εξοδα αποστολης.
    Πχ αν χτυπησεις greek green soap θα σου βγαλει πολλους που πουλανε σαπουνια του παπουτσανη γιατι ειναι φθηνο (περιπου 0,40€ αγορα) .αν δεις αυτους με τα μεγαλα feedback θα δεις οτι στελνουν 4 μπαρες των 125gr με 3€ ενω στο καταλογο με β προταιρεοτητα ειναι 5,30€καποιους διαβασα οτι σπανε την αποστολη για να βγει πιο φθηνη.αλλα πωςςςς??? εμενα δε μου βγαινει με τον καταλογο που βλεπω
    ενας αλλος λουκουμια 450gr 8,70€ free shipping wordlwide πωληση ενω τα εξοδα για αυτο το βαρος ειναι 6.0!!!!
    σε καποιο φοροθμ ακουσα οτι στελνουν κ με προπληρωμενο φακελο ανεξαρτητου βαρους.ρωτησα αλλα αυτο που εμαθα ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις ακανονιστα αντικειμενα.πρεπει να ειναι στο σχημα χαρτιου κ οχι οτι να ναι γιατι αλλιως υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χαθουν.
    Υπαρχει καποιος αλλος τροπος αποστολης που δε ξερω???
    Αν θες σου στελνω κ λινκ με τετοια προιοντα στο μειλ σου να ατ τσεκαρεις.
    ευχαριστω πολυ!!
    Πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι το ταχυδρομείο είναι το φθηνότερο. Έχω δει και σε ελληνικό κατάστημα να πουλάει με δωρεάν μεταφορικά. Πιθανό να έχουν κάνει κάποια συμφωνία με το κούριερ; Για το εξωτερικό πάντως, εκεί που δούλευα παλιότερα, παίρναμε κρουπάζ (με την μεταφορική) και έβγαινε φθηνότερα από άλλους τρόπους.
      Η αλλη λογική είναι να έχουν ένα προϊόν "κράχτη" για να μπουν στο κατάστημα να ψωνίσουν και άλλα προϊόντα.
      Θα με ενδιέφερε και εμένα να μάθω πάντως.

      Διαγραφή
  55. καλησπερα θελω αυτο εδω.
    http://www.ebay.com/itm/TECSUN-PL-310ET-PLL-DSP-Multi-Band-Radio-BLACK-/110996951915?pt=US_Portable_AM_FM_Radios&hash=item19d7ef136b
    να το παρω αφοβα μεσω ταχυδρομειου;
    επισης σε καποια προιοντα εκτος ε.ε εκτος απο εξοδα αποστολης ποιο κατω εμφανιζονται κατι εξτρα χρεωσεις.τι ειναι αυτες; ειναι τελωνειακες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πωλητής έχει 100% feedback και έχει πολλές πωλήσεις. Άφοβα μέσω ταχυδρομείου. Τα μικρά αντικείμενα χάνονται συνήθως και οι περισσότεροι πωλητές επιστρέφουν χρήματα. Από εκτός ΕΕ, παίζει να έχει τελωνειακές χρεώσεις ναι. ΑΝ είναι τσακαλι ο πωλητής, το δηλώνει ανάλογα και δεν πληρώνεις τίποτα.

      Διαγραφή
  56. τον κωδικο δεματος τον ζηταω να μου τον στειλη αφου κανω την παραγγελια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν δεν το στείλει, τι αριθμό θα σου δώσει; Εάν λέει στην σελίδα ότι θα σου δίνει και αριθμό αποστολής κλπ (δεν ισχύει σε όλους τους πωλητές, διότι στέλνουν και απλό ταχυδρομείο), θα σου στείλει τον κωδικό μετά που θα το πληρώσεις, θα το στείλει και θα έχει και αυτός τον αριθμό αποστολής.

      Διαγραφή
  57. οταν παω να πληρωσω μου βγαζει σκετο paypal και εχει μια αλλη επιλογη paypal και εχει κατι καρτες διπλα ποια απο τις δυο επιλογες διαλεγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα κι απο εμένα, θέλω την βοήθεια σου έκανα μια παραγγελία απο ebay στις 1/12 ποσού 50 ευρω απο Γερμανία, πλήρωσα αμέσως όμως ο πωλητής δεν εχει στείλει μνμ το μονο που ήρθε ειναι ενα μνμ απο ebay σήμερα λοιπόν του έστειλα μνμ μεσω ebay γιατι ειδα οτι το ποσό στην κάρτα μου δεν φαίνεται δεσμευμένο δεν μου εχει απαντήσει ούτε εχει στείλει τίποτα, τι πρέπει να κανω τωρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσέκαρε λίγο την περιγραφή του. Μερικοί αργούν να στείλουν (εμένα πχ άργησε 2-3 μέρες να στείλει). Αναμονή για λίγο καιρό. Αν δεις σε μια εβδομάδα δεν έχει στείλει, τότε επικοινωνείς μαζί του αρχικά και στη συνέχεια e-bay.

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα παιδιά, θέλω την βοήθειά σας σχετικά με το paypal. Έχω ανοίξει λογαριασμό με email, έχω βάλει τραπεζικό λογαριασμό και χρεωστική κάρτα visa της Alpha bank. Μου έχουν τραβήξει απο τον τραπεζικό μου λογαριασμό 1,5 ευρώ και μου ζητάνε να βάλω ένα τετραψήφιο κωδικό. Πώς μπορώ να βρω αυτό τον κωδικό? Αν πάω στην τράπεζα μπορούν να τον δουν στον υπολογιστή τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου στένει η τράπεζα ένα ενημερωτικό για τις κινήσεις της κάρτας, οπότε μπορείς να το δείς από εκεί. Εάν έχεις web banking έχει μια επιλογή που λέει πληροφορίες κινήσεων λογαριασμού και εκεί σου λέει τι πλήρωσες, δικαιολογία κλπ. Από εκεί μπορείς επίσης να βρεις τον κωδικό. Εάν δεν έχεις τα παραπάνω, ναι, μπορείς να πας στην τράπεζα (με τα απαραίτητα έγγραφα ότι είσαι εσύ κλπ) και να τους ζητήσεις (όχι στα ταμεία φαντάζομαι αλλά στους υπαλλήλους-πληροφορίες).

      Διαγραφή
  60. Καλημέρα σας.Θέλω να κάνω μια αγορά από Ebay γύρω στα 100 ευρώ από Κίνα και Χονκ Κονγκ σε καλλυντικά αλλά απ'ότι ξέρω το τελωνείο θα με βαρέσει αλύπητα,αναρωτιέμαι αν μπορώ να την σπάσω στα 4 (δέματα).Δεν ξέρω αν θα την κάνω από 1-2 πωλητές ή παραπάνω.Ακόμα είμαι στην έρευνα.Σκέφτομαι να βάλω τις παραγγελίες με διαφορά 2 ημερών τη μία μετά την άλλη.Υπάρχει περίπτωση να γίνω αντιληπτή κατ'αυτόν τον τρόπο απ τους τελωνιακούς?
    Ακόμα ήθελα να μου πείτε αν γνωριζετε γιατί σε κάποιους πωλητές υπάρχει το add to cart ενώ σε άλλους δεν υπάρχει?Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100Ε από τον ίδιο πωλητή; Εάν ναι, τότε θεωρητικά μπορείς να ζητήσεις να σου τα στείλει σε πολλά δέματα (φαντάζομαι θα έχουν όγκο-βάρος) αλλά να ξέρεις ότι θα πληρώσεις λίγο παραπάνω μεταφορικά. Για τις ημέρες, δεν παίζει ρόλο. Μπορεί να έρθουν όλα την ίδια μέρα. Δεν έχουμε δα και το πιο αξιόπιστο ταχυδρομείο. Δεν νομίζω να γίνεις "αντιληπτή". Δεν το κοιτάζουν νομίζω.

      Το add to cart είναι για να βάλεις πολλά αντικείμενα από διαφορετικούς πωλητές και να μπεις μια φορά στο paypal να πληρώσεις.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Ευστάθιε και σε όλα τα παιδιά.Οι παραγγελίες που ανέφερα θα είναι όλες free shipping και τουλάχιστον από 5 sellers όπως την έχω διαμορφώσει μέχρι στιγμής.Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να πληρώσω κάτι για μεταφορικά δεδομένου ότι είναι δωρεάν η αποστολή??Είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω από ebay και τα λεφτά μετρημένα κουκιά και απ'ότι βλέπω είναι μια τεράστια αγορά με πολλές ευκαιρίες και θέλει καλό ψάξιμο και υπομονή.

      Διαγραφή
    3. Εάν είναι από διαφορετικούς πωλητές τότε αλλάζει το πράγμα. Θα σου σταλούν 5 διαφορετικά πακέτα. Θα σου έρθουν διαφορετικές ημέρες (λογικά).
      Δεν παίζει να έχεις κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
  61. Υποθέτω ότι το add to cart έχει σχέση με τις δημοπρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να πω ότι το buy now έχει σχέση μάλλον με τις δημοπρασίες.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

      Διαγραφή
    3. Το buy it now έχει σχέση με δημοπρασίες. Εάν δεν θέλεις να βαρέσεις δημοπρασία, επιλέγεις να το αγοράσεις κατευθείαν. Από εσωτερική άποψη, στον πωλητή, το χρεώνει παραπάνω, γι'αυτό θα δείς κάποια φιξ υψηλούτσικη τιμή.

      Διαγραφή
  62. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ EBAY.ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΩ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά στην ιστοσελίδα της αγοράς, γράφει πιθανό χρόνο άφιξης. Εάν δεν γράφει, μπορείς να στείλεις στον πωλητή να ρωτήσεις (συνήθως γνωρίζουν πόσο χρόνο παίρνει).
      Πως θα το λάβεις, συνήθως εάν είναι μεγάλο, έρχεται ειδοποιητήριο στο σπίτι σου και πας να το πάρεις από ταχυσρομείο. Εάν είναι και συστημένο, θα χρειαστείς και ταυτότητα. Εάν τώρα το στέλνει με άλλο μέσο (κούριερ) τότε θα σου έρθει στην πόρτα σου.

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
    θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με το ebay. Θέλω να ξεμπλοκάρω το όριο χρημάτων που μπορώ να λαμβάνω απο τις πωλήσεις μου και μου ζήτησαν να στείλω κάποια χαρτιά. Έστειλα ταυτότητα, διαβατήριο, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, λογαριασμό κινητού και σταθερού τηλεφώνου. Με αυτά τα χαρτιά θα ξεμπλοκάρουν το όριο χρημάτων κι αν ναι σε πόσο περίπου καιρό θα γίνει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κάτι που δεν γνωρίζω. Εάν σου ζήτησαν όλα αυτά, λογικά θα γίνει. Εάν δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, κάνε τον κόπο να επικοινωνήσεις μαζί τους για να ρωτήσεις.

      Διαγραφή
  64. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. http://www.ebay.com/itm/MK5838-Michael-Kors-UNISEX-Chronograph-Wren-Gold-Tone-Stainless-Steel-/131407322286
    καλησπέρα.. θέλω να αγοράσω αυτό το ρολόι αλλά δεν έχω ξανά αγοράσει από το ίντερνετ..δηλαδή αυτό το ρολόι πόσο κοστίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά βλέπεις ότι μπορεί να μην στέλνει Ελλάδα. Του στέλνεις ένα μνμ και ρωτάς.
      Αν στέλνει και σου πει μεταφορικά (μπορεί να σου πει και τζάμπα), τότε αποφασίζεις εάν το αγοράσεις ΑΜΕΣΑ, τότε θα πληρώσεις 146,15Ε+ότι μεταφορικά συννενοήθηκες.
      Εάν δεν θέλεις να το αγοράσεις ΑΜΕΣΑ αλλά να σμμετέχεις στην δημοπρασία, εάν το κερδίσεις στην τρέχουσα τιμή (που βλέπω 20 Ιαν), θα κοστίσει 17,62Ε+ότι μεταφορικά συννενοήθηκες.

      Διαγραφή
    2. Γειά σας και απο μένα.Μόλις έχω μπει σαν seller στο EBAY.Έχω βάλει το αντικείμενο μου στο "buy it now".Σήμερα μου βγάζει στο active που είναι τα listing "Without bids/Reserve not met (1)".Εκτός αυτού μου λέει ότι έχει μερικά views και 1 watchers.Tι συμβαίνει ακριβώς?Πως θα καταλάβω αν κάποιος εχει αγοράσει το προιόν και ποιές είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να κάνω?(παράδειγμα εκτύπωση invoice κτλ.)

      Διαγραφή
    3. Το έχεις βάλει ΜΟΝΟ buy it now; Δεν έβαλες τιποτα δημοπρασίες ή ελάχιστη τιμή για αγορά κλπ; Αυτό που σου βγάζει είναι ότι ακόμα δεν έχει αγοραστεί, δεν έχει γίνει προσφορά ή δεν έχει φτάσει το ελάχιστο της τιμής που πιθανό να έθεσες.
      Όταν το αγοράσει κάποιος, θα σου έρθει μνμ. Σε πάει βήμα-βήμα η κατάσταση, μην αγχώνεσαι. Όταν το στείλεις, απλά πρέπει να σημειώσεις ότι το έστειλες (και εάν το στέλνεις συστημένο, να δώσεις αριθμό αποστολής). Για Invoice είναι δικό σου θέμα. Εάν κρατάς αρχείο και παραδιδεις νόμιμα φόρους στο κράτος. Μου έχει τύχει από Κίνα να μην έχει χαρτί ή να έχει ένα ευχαριστούμε για την αγορά ενώ από Αγγλία να έχει κανονικά τιμολόγιο κλπ.

      Διαγραφή
  66. Επισης πως γίνετε να έχω κάποιο προιόν ταυτόχρονα στο ebay.ie και ταυτόχρονα να υπάρχει ...παράδειγμα με άλλο listing σε άλλη γλώσσα,παραδειγμα στο ebay.fr.Περιμένω απάντηση γιατί με ψιλοκαίει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε εδώ. Θα σου λύσει την απορία...
      http://pages.ebay.com/help/sell/questions/sell_international.html

      Διαγραφή
  67. γεια σας ηθελα να ρωτησω..θελω να κανω καποιες αγορες απο ebay αλλα αν τα βαλω ολα μαζι στο καλαθι θα μου ερθουν την ιδια μερα ολα?? εχουν μεταξυ τους δυοο τρεις μερες αποκλιση δηλ. καποια λενε παραδοση απο 20 ιανουαριου εως 15 φεβρουαριου και αλλα λενε απο 25 ιανουαριου μεχρι 19 φεβρουαριου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν θα έρθουν την ίδια μέρα.
      Μόνο εάν είναι από τον ίδιο πωλητή και του ζητήσεις να γίνει ένα πακετάκι ώστε να αποφύγεις τα έξοδα των μεταφορικών.

      Διαγραφή
    2. ενταξει ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!!!

      Διαγραφή
  68. καλησπερα.παραγγειλα ενα κινητο απο το ebay και δεν μου ηρθε μεσα στο χρονικο περιθωριο που μου εδεινε ο πωλητης..ο πωλητης δεχτηκε να μου ξαναστειλει αλλο..σε λιγες μερες περιμενω το 2ο κινητο και μου ηρθε το πρωτο..τι μπορει να μου κανει ο πωλητης ή το ebay αν δει οτι παρελαβα και τα δυο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι σου το είχε στείλει με συστημένο δέμα. Εάν ναι, σίγουρα φαίνεται.
      Φαντάζομαι το γράφει στους όρους του ebay. Δεν το γνωρίζω να σου πω. Εάν σε αποβάλλει, έχει καλώς. Εάν όμως κινηθεί νομικά, θα έχεις θέματα στα καλά καθούμενα.

      Επειδή το ebay στηρίζεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ μας, εάν παραλάβεις το 1ο, επικοινώνησε με τον πωλητή και πες του το. Εάν δεν παραλάβεις το 2ο, θεωρητικά πρέπει να το επιστρέψουν πίσω μόνοι τους, οπότε δεν παίζει να χρεωθείς.

      Διαγραφή
    2. καλησπερα..πηρα το πρωτο πακετο που ειχε αργησει..ηταν κλειστο το δεμα αλλα το πακετο ηταν ελλειπες..ελλειπε το κινητο και η μπαταρια απο μεσα..τι μπορει να συνεβη; και τι μπορω να κανω; ελπιζω το δευτερο πακετο να ερθει κανονικα..

      Διαγραφή
    3. Βγάλε μια φωτογραφία τι είχε μέσα. Μετά γράψε στον πωλητή και πες του ότι δεν είχε τα περιεχόμενα που έλεγε. Εάν σου πει διάφορα, τότε κατευθείαν αναφερόμενος ;-)
      Θα τα λύσει το ebay ότι διαφορά υπάρχει.

      Διαγραφή
    4. αυτο σκεφτηκα να κανω..πιστευω να βγαλω ακρη και το δευτερο πακετο να ερθει κανονικα..γινεται να το ανοιξουν καπου στην διαδρομη;;

      Διαγραφή
    5. Βγάλε φωτογραφία και την συσκευασία και πες ότι ήταν κλειστό αλλά άδειο.
      Το θεωρώ απίθανο να το ανοίξανε, να πήρανε από μέσα τα πράγματα και να το κλείσανε. Θα έπρεπε να επικοινωνήσουν μαζί σου και να σου πουν να το πάρεις από τελωνείο. Εκτός και εάν έγινε στην χώρα του πωλητή (θεωρητικά θα επικοινωνούσαν με αυτόν).

      Διαγραφή
    6. να επικοινωνησω με το ebay ή με τον πωλητη απ'ευθειας;

      Διαγραφή
    7. Αρχικά πωλητή. Εάν δεν σε ικανοποιεί η απάντηση-λύση, τότε με το ebay.

      Διαγραφή
    8. ενταξει..πιστευω να βγαλω ακρη και το δευτερο πακετο που μου εστειλε να ειναι κομπλε..ευχαριστω.

      Διαγραφή
    9. Γεια σας.Έχω 3 απορίες (αν μπορείτε να απαντήσετε)
      1)Γίνεται στη paypal να χρησιμοποιήσω προπληρωμένη κάρτα ? αν ναι γίνεται με add cart όπως στις χρεωστικές και πιστωτικές?
      2)Θέλω να παραγγείλω κάτι (όχι από ebay) και η συγκεκριμένη σελίδα δεν απαιτεί λογαριασμό έχει απ'ευθείας button "pay with paypal" και με βγάζει να συνδεθώ με το paypal μου.Τότε στο στέλνει στα στοιχεία διεύθυνσης που έχεις συμπληρώσει στο λογαριασμό σου στο paypal ?
      3)Τα στοιχεία σου στο λογαριασμό σου στο paypal τα συμπληρώνεις στα ελληνικά ή στα αγγλικά (με λατινικού χαρακτήρες)?
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    10. Γεια σου,
      1) Γίνεται, ναι. Δεν θυμάμαι αλλά νομίζω είναι το ίδιο όπως το αναφέρεις.
      2) Ναι, στέλνει τα στοιχεία σου στον πωλητή ώστε να σου αποστείλει και αυτό που αγόρασες.
      3) Τα πάντα στα αγγλικά (με λατινικούς χαρακτήρες). Ο πωλητής δεν μπορεί να διαβάσει τα ελληνικά (εκτός αν είναι έλληνας).

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τη διάθεση του χρόνου σας.

      Διαγραφή
  69. Καλησπέρα...εχω μια απορεία και θα το εκτμούσα αν μπορούσατε να μου την λύσετε...
    Θέλω να πουλήσω κάποια προιόντα στο ebay και θέλω να τα στείλω φθηνα η και free shipping αν γίνεται.γιατι βλέπω πολλοί στελνουν δωρεάν.Πώς ακριβώς γίνεται να το κανω και γω αυτο;;Πως μπορω να τα στειλω free shipping;(σε εσωτερικο,ευρώπη και αμερική)
    Ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Free shipping δεν υπάρχει. Τα μεταφορικά τα πληρώνει ο αγοραστής. Είναι μέσα στην τιμή. Εσύ υπολόγισε πόσο θα κοστίσει πχ εάν το στείλεις στην Αμερική και αυτό το ποσό βάλτο στο κόστος του προϊόντος. Εκεί βάλε και κόστος paypal και είσαι κομπλέ.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και την αμμεση ανταποκριση!!

      Διαγραφή
  70. Κατι τελευταιο...αν πουλας τα προιοντα σου στο ebay δεν θα εχεις προβλημα με την εφορια?εφοσον θα εχεις εσοδα χωρις αποδειξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά οι πληρωμές έρχονται στο Paypal. Εάν αποσύρεις τρελά ποσά στην τράπεζα, τότε ίσως κάποια στιγμή σε καλέσουν να σε ρωτήσουν που τα βρήκες, ποια είναι η πηγή κλπ. Εάν αποσύρεις μικρό ποσό, πιθανό να μη σε καλέσει κανείς. Αυτά είναι απλές υποθέσεις μου. Δεν έχω ιδέα τι παίζει πλέον με το φορολογικό κλπ.

      Διαγραφή
  71. Καλημερα,

    Εκανα ενα προσφορα σε μια δημοπρασια στην οποια τελικα δεν ημουν "νικητης". Μετα απο 2 μερες ελαβα απο το ebay μια ειδοποιηση για second chance offer (προβλεπεται σε περιπτωση που δεν τα βρει με τον πρωτο). Επικοινωνσα μαζι του για μια καλυτερη προσφορα απο αυτη που μου προσφερε και απο τοτε μιλαμε εκτος ebay. Αφου τα βρηκαμε στην τιμη μου προτεινε να τον πληρωσω μεσω paypal. Οταν του ειπα μεσω ebay μου ειπε οτι δεν γινεται γιατι θα εχει φορους κλπ οσο για την αξιοπιστια του με παρεπεμψε στο feedback που εχει στο ebay. Εχω τι εξασφαλιση θα εχω αν πληρωσω στο paypal και δεν λαβω τιποτα;

    Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου λέει ότι δεν το έχει δώσει στον πρώτο και θέλει να τα πάρει και από τον δεύτερο (έστω και σε μικρότερη τιμή). Του στέλνεις χρήματα και τελικά δεν παίρνεις τίποτα. Ούτε feedback δεν μπορείς να αφήσεις, ούτε να βάλεις το ebay να τα βρει για εσένα.
      Η αξιοπιστία του ebay φαίνεται μόνο από αυτούς που έχουν εξυπηρετηθεί μέσω ebay. Όχι τους εκτός.

      Αν είναι έξυπνος αυτός, μπορείς να παίξεις και εσύ έξυπνα. Άντε και του χτυπάς άλλο αντικείμενο και το κερδίζεις και στο στέλνει. Τι θα κάνεις; Θα αφήσεις αρνητικό feedback? Το μόνο που ίσως μπορείς να κάνεις είναι να πεις ότι δεν παρέλαβες και να ζητήσεις τα χρήματα πίσω από το 2ο αντικείμενο. Έτσι θα έχεις και αντικείμενο αλλά και κάποια χρήματα.

      Διαγραφή
  72. Καλησπέρα,

    Είναι η πρώτη φορά που θέλω να πουλήσω στο ebay και έχω κάποιες απορίες, που θα είμαι ευγνώμων αν μου τις απαντήσετε.
    1. Πρώτα από όλα με ενδιαφέρει να μάθω την διαφορά ανάμεσα στο ebay.com και ebay.uk.com. θέλω να πουλήσω απο Ελλάδα και δεν ξέρω πιο είναι πιο κατάλληλο για πωλήσεις απο Ελλάδα.

    2. Δεύτερον, θέλω να βάλω τιμή σε € ενώ στο ebay.com για παράδειγμα έχει μόνο σε $ και δεν έχει κάποια επιλογή που να το υποστηρίζει αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι η ισοτιμία αλλάζει και δεν συμφέρει να βάλω σε δολάρια τιμή διότι αρχίζει και πέφτει.

    3. Επίσης, το U.S. shipping που βγάζει στις ρυθμίσεις με τα μεταφορικά τι είναι ακριβώς και γιατί έχει επιπλέον επιλογή international shipping? Το US shipping δεν είναι παγκοσμίως?
    Το μόνο που θέλω είναι να στείλω με ΕΛΤΑ economy εκτός ευρωπαϊκής ένωσης επιλέγοντας free shipping και εντός ΕΕ να βάλω τιμή στα μεταφορικά ή να επιλέξω με courier να γίνει η αποστολη. Γίνετε αυτό?

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπέρα σας.

    Έχω κάνει μία παραγγελία μέσω ebay και δεν μου έχει έρθει mail επιβεβαίωσης, είναι λογικό?? Τα λεφτά έχουν τραβηχτεί.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mail επιβεβαίωσης από το paypal?
      Λογικά πρέπει να σου έρθει από το paypal ότι πληρώθηκε και από τον πωλητή όταν το στείλει. Αν έχει μεγάλο χρονικό διάστημα από την παραγγελία, κάνε τον κόπο να του γράψεις. Αν δεν απαντήσει, τότε βάλε το ebay να επικοινωνήσει.

      Διαγραφή
  74. Καλησπέρα έχω κάνει μια αγορά από το ebay χθες κιόλας.... 3 αντικείμενα από τον ίδιο πωλητή... Στο mail μου ήρθε απόδειξη και για τα 3 χωριστά καθώς και προτεινόμενη ημερομηνία παράδοσης... Στο ebay όμως παρότι σε κάθε εικόνα λέει paid... Και ενώ μπαίνω μέσα στο ship date.... Γράφει δίπλα not shipped... Εκεί δεν έπρεπε να λέει πότε θα το πάρω η όχι και επίσης στο track Μου έχει παύλα.... Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 διαφορετικά αντικείμενα φαντάζομαι. Λογικό να σου έρθουν 3 αποδείξεις.
      Λογικό να λέει paid.
      Στο shipped θα σου γράψει όταν τα στείλει ότι έχουν αποσταλεί (όταν δει ότι μπήκαν τα χρήματα στον λογαριασμό του. Παλιότερα που δούλευα σε μια επιχείρηση, όταν πληρώναμε στην Κίνα αργούσαν κάποιες ημέρες τα εμβάσματα). Υπάρχουν περιπτώσεις που κάνουν ομαδικές αποστολές (φαντάζομαι για να μην επισκέπτονται το ταχυδρομείο καθημερινά). Αυτό πρέπει να το γράφει στην περιγραφή.
      Το ίδιο και στο track. Αν το στέλνει συστημένο, τότε θα σου δώσει αυτό το νούμερο όταν αποσταλεί. Αν δεν είναι συστημένο, θα βλέπεις την παύλα.

      Διαγραφή
  75. Να σημειώσω ότι ο πωλητής έχει 99,6%!!! Και επίσης μου έστειλε 3 θετικά feedback

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, οι περισσότεροι όταν πληρώνεις αμέσως, σου αφήνουν θετικά feedback άμεσα.

      Διαγραφή
  76. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με την πώληση αντικειμένων στο e-bay. Έχω ανοίξει έναν λογαριασμό στο ebay.co.uk και έχω και λογ/σμό paypal (verified). Eδώ και ένα μήνα καταχωρώ αντικείμενα (ως πωλητής/ιδιώτης) και όταν λήγουν οι ημερομηνίες - τα ανανεώνω δηλαδή κάνω relist. Μου ήρθε τώρα ένα τιμολόγιο που με χρεώνει με 9 δολλάρια και κάτι για τις ανανεώσεις που έκανα. Δηλαδή ασχέτως αν κάνω πωλήσεις ή όχι (δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής)...εγώ θα χρεώνομαι για κάθε ανανέωση του ήδη καταχωρημένου αντικειμένου που θα κάνω?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. γεια σας οταν ανεβαζω κατι για πωληση στο ebay η χρεωση εμφανιζεται αμεσως για την αναρτηση και μονο.και αν γινει πωληση αυτοματα εμφανιζεται παλι η προμηθεια ebay kai paypal.μπορω να αναρτησω κατι χωρις να εχω χρηματα στην καρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω κάποιο τέτοιο "κολπάκι". Εφόσων σε χρεώνει κατά την ανάρτηση, σου παίρνει χρήματα από τον λογαριασμό σου;
      Κάπου είχα διαβάσει ότι εάν βάλεις τιμή εκκίνησης μικρότερη του 1$ (ή Ευρώ) τότε δεν έχεις χρέωση. Αλλά δεν ξέρω τι ισχύει τώρα.

      Διαγραφή
  78. Προσπάθησα να δω ποσό κανει ενα προϊόν κ μου έστειλαν Mail οτι ευχαριστούν που αγόρασα απο το eBay αλλα δεν έδωσα κάποιον αριθμό απο PayPal ή πιστωτική .υπαρχει περίπτωση να μου φέρουν το προϊόν κ να πληρώσω οταν μου το φέρουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν γίνεται αυτό (η λεγόμενη αντικαταβολή νομίζω). Πρέπει πρώτα να πληρώσεις. Τώρα το ότι πήγες να δεις πόσο έχει ένα προϊόν, λογικά πάτησες αγορά για να δεις το τελικό κόστος. Μετά πρέπει να σε πέταξε στο paypal και δεν ολοκλήρωσες αγορά.
      Εκτός και εάν έχεις συνδέσει το ebay με το paypal. Τελευταία στο λέει αν θέλεις να το συνδέσεις. Προσωπικά δεν το έχω κάνει, για τέτοιες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    2. Ενταξει άρα δεν υπάρχει κάποιο θεμα . Ευχαριστω .χρονια πολλά .

      Διαγραφή
  79. Για πρωτη φορα παραγγειλα απο internet και το Εverbuying κινητο το Εcoo plus.To παρελαβα τη Παρασκευη το πρωι το πρωτο προβλημμα που συναντησα ηταν στο gps που για να πιασει τη πρωτη φορα εφαγα πανω απο μια ωρα και τωρα για να κλειδωσει κανει γυρω στο 5 λεπτο και ακομη και τωρα οταν ανοιγω το gps test πανω αριστερα δε μου γραφει gps on αλλα gps fix. Το δευτερο προβλημμα εινα οτι πηγα να του κανω update και μου εγραψε"συστημα κατεστραμενο και κτλ". Μπηκα στο xdevelopents και γραφανε για flash και τετοια πραγματα.Το χειροτερο απο ολα ειναι οτι καποιος στα μυνηματα εκει εγραφε για ιδια προβλημματα οτι το παραγγειλε απο το ιδιο store και οτι τσεκαρε το ΙΜΕΙ και δε του βγαζει τιποτα και φυσικα ουτε και μενα!!!Μπορω να κανω κατι μεσω paysafe διοτι δε μου φαινεται νορμαλ περα απο ολα τ αλλα στο ΙΜΕΙ να μη βγαζει τιποτα.Συγνωμη και παλι για την ενοχληση απλα εσεις εχετε πολυ πειρα σε ολα αυτα τα θεματα και ισως μπορειτε να βοηθησετε οσον αφορα στο τι πρεπει να κανω.Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για το χρονο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκο. Να πω την αλήθεια, δεν έχω γνώση σε αυτό που ρωτάς. Τι θα έκανα εγώ;
      1. Θα διάβαζα τυχόν οδηγίες επιστροφής του αντικειμένου που έχει ο πωλητής.
      2. Θα διάβαζα τυχόν οδηγίες που θα αναφέρει το Everbuying σε σχέση με περιπτώσεις που αναφέρεις.
      3. Θα διάβαζα λίγο σχετικά με το paysafe (προσωπικά δεν γνωρίζω πως δουλεύει).

      Σε περίπτωση ebay, θα επικοινωνούσα με τον πωλητή για να επιλύναμε το θέμα και στην συνέχεια θα πήγαινα με το ebay. Λογικά κάνε και εσύ τα ίδια πράγματα (ψάξε όμως όπως είπα παραπάνω την πολιτική του πολιτή και της Everbuying).

      Διαγραφή
  80. Οταν αγορασω ενα πραγμα ασχετα απο το μερος το οποιο θα ερθει, το προιον θα ερθει στην οδο που εχω γραψει οταν ειχα κανει λογαριασμο ή θα ερθει στο ταχυδρομειο; αν ερθει στο ταχυδρομειο πως θα μπορω να το παρω;; Που βλεπω τον αριθμο της PayPal? Για να αγορασω ενα προιον πρεπει να εχω και λογαριασμο τραπεζης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Έρχεται στην οδό που έχεις γράψει στο paypal. Ανάλογα με το μέγεθος, θα έρθει είτε ειδοποίηση να πας στο ταχυδρομείο, είτε αν είναι πολύ μικρό, μπορεί να σου έρθει στο σπίτι. Βασικά θεωρώ ότι ανάλογα στον υπάλληλο που θα πέσεις, μπορεί και για το μικρό να σε καλέσει στο ταχυδρομείο. Σε μεγάλες οικοδομές, σου ανοίγουν το πακέτο και παίρνουν και το περιεχόμενο. Γι'αυτό καλύτερα είναι ταχυδρομείο. Αν είναι συστημένο κλπ, θα πας σίγουρα ταχυδρομείο με την ταυτότητα.

    Στο ταχυδρομείο, θα πας με την ειδοποίηση που θα σου έρθει και θα το πάρεις.

    Λογαριασμό της Paypal τι εννοείς; Αν συνδέεται με την επόμενη ερώτηση, τότε διάβασε ξανά το κείμενο. Συνδέεις τον λογαριασμό τραπέζης ή την πιστωτική κάρτα (προπληρωμένη ή μη) με το paypal και έτσι αγοράζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το drop shipping.Σκέφτομαι να γίνω πωλητής,αλλά με μπερδεύουν ορισμένα πράγματα.Σχετικά με τα μεταφορικά,πρέπει εγώ να τα ρυθμίσω ή αρκεί η κοστολόγηση που ήδη υπάρχει στο προϊόν.Δεν μπορώ να καταλάβω πως απο την Αθήνα θα σταλεί ένα αντικείμενο που δεν το έχω στα χέρια μου ,κάπου σε άλλη χώρα.Με τα μεταφορικά τι γίνεται?Αφήνω το ποσό που είναι ήδη γραμμένο?Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Μεταφορικά δεν βάζεις. Το ποσό που θα βάλεις θα είναι λίγο αυξημένο (δες το συνολικό ποσό μεταφορικών+αξίας που αγοράζεις). Δεν βάζεις μεταφορικά.
    Όταν γίνει η πώληση, εσύ απλά πληρώνεις τον "προμηθευτή" σου και του λες την διεύθυνση παράδοσης την διεύθυνση του πελάτη σου.
    Δεν θα σταλεί από την Αθήνα, αλλά από εκεί που είναι ο προμηθευτής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλησπερα!! Θελω την πολυτιμη βοηθεια σας!! Θελω να ανοιξω ενα store στο ebay! Τι πρεπει να κανω? Προκειται για αντικειμενα αξιας! Ποια ειναι τα βηματα? Εχω πελαγωσει!!! Ευχαριστω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά πρέπει να αποκτήσετε κάποιο feedback ως αγοραστής για να περάσετε μετά στις πωλήσεις. Αν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, πρέπει να κάνετε κάποιες προσφορές σε λογικά πλαίσια (πχ να είναι σχεδόν ίδια τιμή με άλλους πωλητές αλλά χωρίς μεταφορικά).
      Αφού αποφασίσετε αυτό, ξεκινήστε να εισάγετε κάποια αντικείμενα ως απλός χρήστης ώστε να μην πληρώνετε προμήθεια. Απλά θα πουλάτε λίγα αντικείμενα το μήνα.
      Στην συνέχεια θα δείτε να αλλάξετε τον λογαριασμό σας σε business τόσο στο Paypal όσο και στο E-bay. Να γνωρίζετε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να πληρώνετε καποια προμήθεια (δεν γνωρίζω πόσο είναι αυτή τη στιγμή). Όταν έχετε business λογαριασμό, μπορείτε να φτιάξετε και την δικιά σας "σελίδα" με το τι πουλάτε.

      Διαγραφή
  85. kalimera tha ithela na saw rwtisw.eixa kerdisei mesw dimoprasias k me free shipping mia tsanta alla stin sunexeia mou evgale tracking number k anebike to kostos.an den plirwsw parapanw uparxei periptwsi na min to labw pote?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν πληρώσεις, αφενος δεν θα το παραλάβεις, αφετέρου μπορεί να έχεις και καποιο αρνητικό feedback.
      Free shipping συνήθως το στέλνει χωρίς tracking number. Μήπως ζήτησες και γι'αυτό σου το ανέβασε;

      Διαγραφή
    2. katarxas se euxaristw pou asxolithikes k mou apantises.panta prosexw k epilegw free shipping,to elege alla meta stin plirwmi mou to evgale.tou esteila minima k mou apantise oti mporei na mou to steilei k xwris tracking number (it is for tracking number cost.
      if not pay,i can send t without tracking to you,
      is it okay?) na dextw i mporei na min to lavw k pote?

      Διαγραφή
    3. Ναι αυτό σου είπα και εγώ. Όταν παρέχει tracking number, το στέλνει πχ συστημένο που λέμε εδώ. Αυτό κοστίζει περισσότερο. Το απλό μπορεί να το καλύψει ο ίδιος. Δες στους τρόπους αποστολής, πρέπει να αναφέρει και αυτόν τον τρόπο.
      Για το τι να κάνεις, επειδή επικρατεί στην χώρα μια αναστάτωση, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Όμως σε γενικές γραμμές, αν έχει καλό feedback το λαμβάνεις κανονικά.
      Επίσης να έχεις υπόψιν σου ότι είναι καλοκαίρι και υπολειτουργούν όλα στην χώρα μας. Οπότε θα αργήσει σίγουρα. Ίσως να χαθεί κάπου στην μεταφορά.
      Αν δεν είναι μεγάλη η διαφορά, εγώ θα το έπαιρνα με tracking number για μεγαλύτερη σιγουριά (για τους λόγους καλοκαίρι και κατάστασης χώρας). Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

      ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Αν μπορείς να γράφεις Ελληνικά θα ήταν καλύτερα. Το πιάνουν καλύτερα οι serach engines. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  86. Έχει καλό feedback ο πωλητής αλλά η τιμή βγαίνει 50% πάνω. θα δω τι θα κάνω όπως ανέφερες επικρατεί και ένα χάος... Πάντως όπως και να 'χει με βοήθησες αρκετά. Σε ευχαριστώ και πάλι!!! (sorry που δεν έγραφα Ελληνικά,το διόρθωσα όμως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ekana to lathos k ekana egrafi sto germaniko ebay,ginete na allaxo?mou erxonte sta germanika oi oidipoihseis k den vgazo akri please help

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αρχικά καλό θα ήταν να γράφεις ελληνικά και όχι greeklish για να βοηθήσουμε τις μηχανές αναζήτησης.
    Δεν γνωρίζω πως μπορείς να αλλάξεις. Εγώ θα έμπαινα στο αγγλικό το e-bay και θα έβλεπα τις ρυθμίσεις λογαριασμού που έχει εκεί. Λογικά θα έχει κάτι με την γλώσσα και θα σου λέει γερμανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. AYTH H ΠPAΞH AYTH ΔEN MΠOPEI NA OΛOKΛHPΩΘEI AYTH TH ΣTIΓMH. ΠAPAKAΛΩ EΛEΓΞTE TIΣ PYΘMIΣEIΣ TOY ΛOΓAPIAΣMOY ΣAΣ ΣTO PayPal H NA KANETE THN ΠΛHPΩMH ΣTHN IΣTOΣEΛIΔA eBay. (601) OK (μου βγαίνει αυτό το μήνυμα εδώ και 20 μέρες όποτε πάω να ολοκληρώσως την αγορά από το ebay τη συμβαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις λεφτά μέσα στο paypal? Γενικά είμαστε αποκλεισμένοι αυτό τον καιρό. Αν και έχουν ανοίξει κάποιες αγορές από το εξωτερικό, δεν μπορούμε να αγοράσουμε υλικά. ΜΟΝΟ αν βάλει κάποιος ξένος (ή έλληνας που έχει) χρήματα στον λογαριασμό σου και να κάνεις τις αγορές που θέλεις.

      Διαγραφή
    2. Στην PayPal ενόηται ότι έχω βάλει λεφτά και σε ορισμένες αγορές που πάω να κάνω μου βγάζει πάντα αυτό το μήνυμα και ο πωλητής μου στέλνει Email ότι το προϊόν που αγόρασα δεν έχει πληρωθεί ενώ έχω στην κάρτα λεφτά. ........δεν μπορώ να καταλάβω τη γίνεται! !!

      Διαγραφή
    3. Οπα, ξανάγραψε την πρόταση σου.
      Εχεις στην κάρτα σου χρήματα=δεν μπορεί να τραβήξει το paypal για να αγορασεις αντικείμενο (επιτρέπεται υπηρεσια , αεροπορικά κλπ).
      Εχεις στο paypal χρήματα=τοτε μπορείς να αγορασεις και αντικειμενα. Η μονη εξήγηση θα είναι να μην φτάνουν τα χρηματα.

      Αν το αντικείμενο κανει 10€, και εχεις στο paypal 7€ ενω στην κάρτα σου τα υπολοιπα 3€, το paypal δεν μπορεί να τραβήξει τα 3€ απο την κάρτα σου.

      Ξεκαθάρισε μου μια αυτό για να δουμε τι άλλο παιζει.

      Διαγραφή
    4. Η κάρτα μου η prepaid έχει 50€ και αυτό που είναι να αγοράσω έχει 10€ ένα (bloteuth) τώρα με την PayPal δεν καταλαβαίνω τη γίνεται?

      Διαγραφή
    5. Capital controls. Αφού η prepaid έχει εκδοθει απο ελληνική τράπεζα, απαγορεύεται να σταλούν χρήματα για αγορες αντικειμένων απο εξωτερικο.
      Για να μην εχεις αρνητικό feedback, στείλε μνμ στον πωλητή και πες του οτι έχουμε καθεστώς capital controls που θα λήξει πιθανό τέλη του χρονου. Δεν μπορείς να πληρωσεις. Να ακυρωθεί η παραγγελιά.

      Αυτό που μπορείς να κανεις είναι αν εχεις γνωστό στο εξωτερικο, πες του να σου βάλει χρήματα στο paypal σου για να κανεις αγορες και του δίνεις μετρητά όταν τον δεις. Επίσης μπορείς να πάρεις κάρτα απο την Βουλγαρία και να πληρωνεις με εκείνη.

      Δυστυχώς η κατασταση που ζούμε μας έχει αποκλεισμένος.

      Διαγραφή
    6. Σε ευχαριστώ πολύ κατάλαβα. ...

      Διαγραφή
  90. Καλημέρα σας!
    Τι καρτα είναι αυτη που μπορω να παρω απο την Βουλγαρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν πας Βουλγαρία, μπορείς να ανοίξεις ένα λογαριασμό στην τράπεζα και να βάλεις χρήματα εκεί. Να βγάλεις κάρτα, internet banking κλπ. Οπότε συνδέεις τα Βουλγάρικα στοιχεία σου στο paypal και μπορείς να πραγματοποιείς αγορές κανονικά.

      Διαγραφή
  91. Καλησπέρα.Μπορω να αγορασω ενα προιον (αθλητικα παππουτσια) απο το ebay,να τα πληρωσω μεσο paypal απο γερμανια και να βαλω διευθυνση αποστολης στην Ελλαδα;
    Eλπιζω να εγινα κατανοητος.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εφόσον η κάρτα/λογαριασμός που είναι στο paypal είναι Γερμανικός, το αντικείμενο πληρώνεται άνετα.
      Προσοχή μόνο στην διεύθυνση αποστολής να είναι η Ελληνική. Καλό θα ήταν να αφήσεις και μήνυμα στον πωλητή την διεύθυνση, just in case που κάνεις κάποιο λάθος.

      Διαγραφή
  92. Καλησπέρα προσπαθώ να κάνω μια αγορά στο eBay μου έστειλαν email να πληρώσω (το μοντέλο είναι το sony bluetooth sbh 52) συγκεκριμένα please check the pay pal invoice to pay me ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω όμως κάποια βοήθεια σχετικά με το θέμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά πρέπει να τσεκάρεις με το paypal. Έχεις χρήματα στο paypal;

      Διαγραφή
  93. καλησπέρα όχι δεν έχω μέσα στο paypal χρήματα προσπαθώ μέσω της κάρτας που έχω δηλώσει στο paypal!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η κάρτα σου είναι Ελληνική, τότε είναι αδύνατο μέχρι να άρουν την κατάσταση capital controls. Αν η κάρτα σου είναι από ξένη τράπεζα, τότε κάτι παίζεται μέσα στο paypal.

      Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι η ντρίμπλα που διαφημίζεται. Μπες στο paypal και ζήτα χρήματα από ένα e-mail σου που ΔΕΝ έχεις κατοχυρώσει στο paypal. Στο μνμ που θα έρθει, πάτησε στο pay now και στις επιλογές που σου δίνει, επέλεξε την κάρτα σου. Θα μεταφέρεις κάποια χρήματα στο paypal και θα μπορείς να κάνεις τις αγορές σου.

      Διαγραφή
  94. Καλησπέρα ευχαριστώ για της οδηγίες το προσπαθήσα αλλά δεν πιάνει μου βγάζει μυνημα ότι η κάρτα δεν μπορεί να συνδεθεί με επιπλέον λογαριασμούς να την συνδέσω με διαφορετική πιστωτική κάρτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν πιάνει. Πρέπει να περιμένεις να αρθεί το θέμα με τα Capital Controls.

      Διαγραφή
  95. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να πλειοδοτήσω σε έναν πωλητή ξανά ενώ προηγουμένος με έχει μπλοκάρει από αυτό γιατί δεν τον είχα πληρώσει εγκαίρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε βγάλει από την λίστα του. Λογικά μπορείς να επικοινωνήσεις και να του πεις ότι στη χώρα μας έχουμε capital controls. Νομίζω θα καταλάβει.

      Διαγραφή
    2. Το ίδιο συνέβη και σε μένα, όταν σε μπλοκάρει δεν έχεις τρόπο ούτε να επικοινωνήσεις μαζί του, μέλος του Ebay από το εξωτερικό μου είπε ότι αν σε μπλοκάρει μπορεί να το κάνει για πάντα δηλαδή αν θέλει ποτέ δεν σε ξεμπλοκάρει και ωστόσο εσύ δεν θα μπορείς ποτέ να του στείλεις μήνυμα. Δυστυχώς...

      Διαγραφή
  96. Σας παρακαλώ πείτε μου αν υπάρχει τρόπος να κάνω δεύτερο λογαριασμό στο Ebay με κοινό λογαριασμό στο Paypal; Έχω ακούσει ότι δεν πρέπει να βάλουμε την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση και την ίδια διεύθυνση, όμως το email στο Paypal δεν πρέπει να ταυτίζεται με το email που θα βάλουμε στον λογαριασμό Ebay; πως μπορώ να βγάλω δύο λογαριασμούς στο ebay για εμένα και τον άντρα μου με κοινό Paypal; Πρέπει να βάλω διαφορετικές διευθύνσεις; Διαφορετικά email; και στο τέλος πως τους συνδέω με τον ίδιο λογαριασμό Paypal;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφορετικές διευθύνσεις πρέπει να έχετε. Τώρα για τον ίδιο λογαριασμό τραπέζης στο PayPal νομίζω γίνεται (αφού μπορούν να είναι δυο συνδικαιούχοι).

      Διαγραφή
  97. Μηπως εχετε ακουσει ποτε θα γινει επιτελους η αρση του capital control και ποτε θα επαναλειτουργησει το Paypal?
    Αραγες ποτε επιτελους θα μπορουμε να κανουμε ξανα αγορες απο το εξωτερικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.