Παραμετροποίηση του Gnome Shell με τα extensions (ΜΕΡΟΣ 2)

Ξεκινήσα να παρουσιάζω μερικά extensions σε προηγούμενο post.

Η λειτουργία των extensions αντικαθιστά ή προσθέτει μερικές λειτουργίες που μερικοί χρήστες είχαν στο Gnome Panel. Οι χρήστες μπορούν να γυρίσουν και σε fallback mode.

Ξεκινάμε λοιπόν να δούμε μερικά ακόμα:

1. Window Icon List: Προσθέτει μια λίστα με εικονίδια προγραμμάτων που έχετε ανοικτά. Μπορείτε να προσθέσετε μέσα από το Advanced Settings (Gnome-Tweek-Tool) τα κουμπιά ελαχιστοποίησης-μεγιστοποίησης ώστε να μετακινούνται τα παράθυρα εκεί.

2. Frippery Bottom Panel: Προσθέτει κάτω μια μπάρα όπου έχει τα προγράμματα που εκτελείτε και τις επιφάνειες εργασίας. Θεωρητικά μπορεί να μοιάζει σαν το Gnome Panel.

Window List: Εκτός και αν θέλετε να εμφανίζεται τι έχετε ανοικτό, στην επάνω μπάρα.

3. Applications Menu: Ένα ακόμα πρόσθετο που θυμίζει το Gnome Panel. Στις δραστηριότητες εμφανίζονται οι εφαρμογές με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

4. Activities Button Text: Μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο δραστηριότητες με ότι επιθυμείτε.

5. Alternative Status Menu: Στις περισσότερες διανομές (ΌΧΙ ΣΤΗΝ openSUSE), υπάρχει μόνο η επιλογή Suspend (πατώντας το ALT αλλάζει σε Shutdown). Μπορείτε με αυτό το extension να προσθέσετε το Shutdown.

6. Status Icon Fixer: Μετακινεί προγράμματα όπως τα Dropbox, Skype, vlc και άλλα στην επάνω μπάρα.

7 Lock Keys: Αυτό το πρόσθετο βολεύει για τα laptop-netbook. Βοηθά στο να βλέπετε τα αντίστοιχα λαμπάκια του πληκτρολογίου για το CAPS LOCK κλπ.

8. Fuzzy Clock: Αλλάζει την εμφάνιση του ρολογιού σε λόγια. Να προσθέσω ότι αν θέλετε να προσθέσετε την ημερομηνία μαζί με την ώρα, μπορείτε να το κάνετε μέσα από το Gnome-Tweek-Tool.

9. Empathy & Gwibber in UserMenu: Προσθέτει το empathy και το gwibber στο μενού του χρήστη επάνω αριστερά (ακόμα και αν έχετε αλλάξει εικονίδιο όπως ανέφερα σε προηγούμενο post).

10. appSearch: Με αυτό μπορείτε να ψάχνετε κατευθείαν τις εφαρμογές σας ακόμα και στα αποθετήρια (αν δεν τις έχετε εγκαταστήσει). Μαζί με την openSUSE, υποστηρίζονται και οι διανομές Debian, Ubuntu, Mint, Fedora.

11. Dock: Με αυτό μετακινείτε την μπάρα αγαπημένων από τα αριστερά, στα δεξιά της οθόνης.

12. Coverflow Alt-Tab: Αυτό μοιάζει περισσότερο στο παλιό Compiz. Η εναλλαγή των παραθύρων με το ALT+TAB γίνεται με εφετζίδικο τρόπο.

13. QuickLaunch: Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας αρχεία .desktop σε ένα κατάλογο και να εκκινείτε από εκεί τις εφαρμογές πιο γρήγορα.



14. Advanced Calculator: Πως θα σας φαινόταν να γράφατε την πράξη στο πεδίο αναζήτησης και να σας έβγαζε αποτέλεσμα;



Calculator: Βέβαια υπάρχει και το απλό.

15. Force Quit: Με το παρόν πρόσθετο, μπορείτε να τερματίσετε την εφαρμογή που θέλετε, πατώντας επάνω της. Δουλεύει το xkill.

16. Desktop Scroller: Μπορείτε να αλλάξετε επιφάνειες εργασίας με την ροδέλα του ποντικιού όταν το πάτε στην άκρη της οθόνης.

Καλή σας διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.