Πως να εγκαταστήσετε το ONLYOFFICE στο Nextcloud Hub

Nextcloud και ONLYOFFICE

Μια μεγάλη έκπληξη που παρουσιάστηκε με το Nextcloud Hub ήταν η σουίτα γραφείου ONLYOFFICE. Η ενσωμάτωση ONLYOFFICE στο Nextcloud δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνεργάζονται σε έγγραφα γραφείου με τα μέλη της ομάδας τους σε πραγματικό χρόνο. Η συμβατότητα με τις μορφές του Microsoft Office σημαίνει τέλεια έγγραφα, κάθε φορά.

Τι θα βρείτε στο ONLYOFFICE:


Ισχυρός επεξεργαστής υπολογιστικών φύλλων

Οργανώστε και διαχειριστείτε τα δεδομένα σας online σε αρχεία XLSX, ODS και CSV με πάνω από 400 τύπους και δημιουργήστε πολύχρωμες απεικονίσεις.

Όμορφες παρουσιάσεις

Εκφράστε ιδέες σε όμορφες παρουσιάσεις αποθηκευμένες σε PPTX και ODP ή σε PDF γεμάτες με διαγράμματα, σχήματα και εικόνες.

Πλήρης συγγραφή εγγράφων

Ανοίξτε, επεξεργαστείτε και συνεργαστείτε σε έγγραφα Word, ODT, PDF ή HTML σε πραγματικό χρόνο με ισχυρές δυνατότητες μορφοποίησης και διαμόρφωσης.


Πως να το εγκαταστήσετε;


Σε σύγκριση με την ενσωμάτωση του ONLYOFFICE και Collabora Online, ο νέος κοινοτικός διακομιστής εγγράφων εγκαθίσταται από προεπιλογή σε νέες εγκαταστάσεις του Nextcloud Hub και δεν απαιτεί Docker containers και περίπλοκες ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης στον εξυπηρετητή ιστού! Φυσικά, οι υπάρχοντες χρήστες του Nextcloud που αναβαθμίζουν από το Nextcloud 17 μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό.

Η δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού ONLYOFFICE στο Nextcloud απαιτεί μόνο δύο βήματα:


1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Community Document Server. Χρησιμοποιήστε τις λέξεις αναζήτησης "document" ή "community" στην οθόνη εγκατάστασης της εφαρμογής στο Nextcloud. Για εγκατάσταση από τη γραμμή εντολών, χρησιμοποιήστε:

occ app: install documentserver_community

(Σημείωση: η εγκατάσταση θα διαρκέσει λίγο καθώς η εφαρμογή είναι μεγάλη).

Εγκατάσταση του διακομιστή εγγράφων

2. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε την εφαρμογή App OnlyOffice Χρησιμοποιήστε την λέξη κλειδί "onlyoffice" στην αναζήτησης της οθόνη εγκατάστασης εφαρμογών στο Nextcloud. Για εγκατάσταση από τη γραμμή εντολών, χρησιμοποιήστε:

occ app: install onlyoffice

(Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα!).

Εγκατάσταση εφαρμογής ενσωμάτωσης ONLYOFFICE

3. Είστε έτοιμοι!

Το ONLYOFFICE δουλεύει μετά την εγκατάσταση

Μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να σημειώσουμε


Ο Community Document Server στοχεύει στην οικιακή χρήση. Όπως και με τον παραδοσιακά εγκατεστημένο Διακομιστή Εγγράφων, μπορεί να αναβαθμιστεί σε ONLYOFFICE Integration Edition, μια επεκτάσιμη επιχειρηματική λύση με επαγγελματική τεχνολογική βοήθεια.

  • Ο κοινοτικός διακομιστής εγγράφων δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την εγκατάσταση του ONLYOFFICE και να αποφύγετε τη χρήση του Docker. Υποστηρίζει διακομιστές Linux x86-64 που χρησιμοποιούν διανομές με βάση το glibc. Οι χρήστες άλλων συστημάτων πρέπει να εγκαταστήσουν το επίσημο ONLYOFFICE Docker image. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει υποστήριξη ARM, ώστε το ONLYOFFICE μα είναι διαθέσιμο και σε Raspberry Pi και παρόμοιες συσκευές.
  • Αν αντιμετωπίσετε κάποιο σφάλμα κατά την προσπάθεια λήψης, μπορεί να προκληθεί από τη λήψη πάρα πολύ καιρό λόγω του μεγέθους της εφαρμογής σε πιο αργές συνδέσεις δικτύου ή όταν ο διακομιστής εφαρμογών είναι αργός. Αν αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα, μπορείτε να αυξήσετε το χρονικό όριο της PHP του διακομιστή. Αυξήστε το χρονικό όριο στο php.ini προσθέτοντας μια γραμμή:
    max_execution_time = {αριθμός δευτερολέπτων δηλαδή 60 για ένα λεπτό}
    .
    Η προεπιλογή είναι συχνά 120 δευτερόλεπτα, δύο λεπτά, τα οποία για λήψη > 300 mb μπορεί να είναι πολύ μικρό διάστημα. Μπορείτε να το ρυθμίσετε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά σας συνιστούμε να επαναφέρετε την προεπιλογή μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής. Αναζητούμε άλλους τρόπους να επεξεργαστούμε αυτόν τον περιορισμό για μια μελλοντική έκδοση.
  • Σφάλμα λήψης διακομιστή εγγράφων
  • Όπως αναφέρθηκε ήδη, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τη σύνδεση ONLYOFFICE (βήμα 2). Απλά κατεβάστε την εφαρμογή από το App Store, όλα τα άλλα έχουν προ-ρυθμιστεί.
  • Ο κοινοτικός διακομιστής εγγράφων θα ρυθμιστεί αυτόματα αν δεν έχει ρυθμιστεί κανένας άλλος διακομιστής εγγράφων στις ρυθμίσεις ONLYOFFICE (η "Υπηρεσία επεξεργασίας εγγράφου" είναι κενή). Όλες οι άλλες "Ρυθμίσεις διακομιστή" θα πρέπει να παραμένουν κενές.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον κοινοτικό διακομιστή εγγράφων, ρίξτε μια ματιά στο φόρουμ υποστήριξης κοινότητας του Nextcloud.

Πηγή:
How to install ONLYOFFICE in Nextcloud Hub

3 σχόλια:

  1. Δοκίμασα τον οδηγό, αλλά στην περίπτωσή μου έκανε όντως timeout η εγκατάσταση του Document Server και δε μπορούσε να ολοκληρωθεί, και δεν ήθελα να κάνω edit αρχεία τα οποία θα ξεχνούσα να επαναφέρω ως είχαν.

    Η λύση ήταν να κατεβάσω το .tar.gz του Document Server στον κατάλογο apps του Nextcloud, να κάνω extract το tar, και απλά να τρέξω την ενεργοποίησή του τοπικά από το DocumentRoot του nextcloud ως εξής:

    ./occ app:enable documentserver_community

    Αυτό λειτούργησε, και προχώρησα κανονικά. Προφανώς αυτή η λύση μπορεί να δουλεύει και για άλλα μεγάλα πακέτα.

    Τη λύση στο πρόβλημα τη βρήκα εδώ:
    https://help.nextcloud.com/t/downloading-document-server-community/72027/11

    BTW, ωραίο άρθρο, μου φάνηκε χρήσιμο καθότι νουμπάς στο Nextcloud (αλλά όσο το δουλευω, τόσο περισσότερο μου αρέσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος. Καλώς ήλθες στην παρέα μας!!!

      Διαγραφή
    2. Καλώς σας βρήκα!

      Έκανα και μια διόρθωση στην παραπάνω εντολή (με νέο post που δε βλέπω να εμφανίζεται), οπότε την ξαναποστάρω εδώ. Για να ενεργοποιηθεί το πακέτο, η σωστή εντολή είναι:

      sudo -u www-data ./occ app:enable documentserver_community

      :)

      Διαγραφή

Από το Blogger.