GUADEC: Ποιος είναι ο τυχερός κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου;

GUADEC 2019, Thessaloniki

Αφού αποφασίσατε να έρθετε στο συνέδριο GUADEC, η επόμενη κίνηση είναι να ψάξετε στο πρόγραμμα για ποια ομιλία θέλετε να παρακολουθήσετε. Είπαμε, μην είστε ανυπόμονοι. Θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα https://2019.guadec.org/. Μάλιστα θα ανακοινωθεί και η εφαρμογή που θα μπορείτε να βλέπετε το πρόγραμμα πιο εύκολα.

Η συνηθισμένη δομή όλων των συνεδρίων είναι:

1. Επίσημη έναρξη του συνεδρίου
2. Κεντρική ομιλία από ένα σημαντικό πρόσωπο που έχει κάνει την διαφορά στον χώρο
3. Ομιλίες

Στην κεντρική ομιλία, συμμετέχουν όλοι οι σύνεδροι. Στην συνέχεια ακολουθεί ένα διάλειμμα και ο καθένας πάει στην αίθουσά του για τις παρουσιάσεις-ομιλίες. Η κεντρική ομιλία μπορεί να γίνει και στο τέλος της πρώτης ημέρας, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι θα είναι όλοι παρόντες.

Ποιος είναι ο τυχερός φέτος;
Το όνομά του είναι Dr Luis Falcon.

Το βιογραφικό του;

Ο Luis Falcón, M.D., B.Sc, είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής και Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ) και της Ιατρικής από το IUCS στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). Ο Dr. Falcon είναι ένας ακτιβιστής κοινωνικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων των ζώων και ακτιβιστής ελεύθερου λογισμικού. Είναι ο ιδρυτής του GNU Solidario, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που παρέχει Υγεία και Εκπαίδευση με Ελεύθερο Λογισμικό. Ο Dr. Falcon είναι ο προγραμματιστής που έφτιαξε το GNU Health, του βραβευμένου Συστήματος Πληροφοριών Υγείας και Νοσοκομειακών Συστημάτων (Ιατρικού Φακέλου), πάντα με ελεύθερα δικαιώματα χρήσης. Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια για το Ελεύθερο Λογισμικό, την Ηλεκτρονική Υγεία και την Κοινωνική και Προληπτική Ιατρική. Ο Dr. Falcon σήμερα ζει στις Καναρίους Νήσους, στην Ισπανία.

Dr Luis Falcon

Περιγραφή ομιλίας του:

GNU HEALTH: Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας για ένα παγκόσμιο και ανώτερο Σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Η υγεία πρέπει να παραμείνει ένα αμετάκλητο ανθρώπινο δικαίωμα. Το GNU Health είναι ένα "κοινωνικό έργο" που χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τη φιλοσοφία του Ελεύθερου λογισμικού για την παροχή ελευθερίας και ισότητας στην υγειονομική περίθαλψη.

Στην ομιλία του θα ασχοληθεί με τη σημασία του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στη Δημόσια Υγεία, τη διακυβέρνηση δεδομένων, την ιδιωτικότητα και την ανάγκη καθολικής εφαρμογής ενός μοναδικού αναγνωριστικού-ταυτότητας ατόμου / ασθενούς. Θα μιλήσει για τις αντιφάσεις και τους κινδύνους ιδιωτικών εταιρειών στο σύστημα δημόσιας υγείας, όπως οι υπηρεσίες "cloud", στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Θα συνοψίσει ορισμένες βασικές πτυχές του GNU Health που ωφελούν το σύστημα δημόσιας υγείας: από τους κοινωνικοοικονομικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας μέχρι την τεχνολογία αιχμής στην βιοπληροφορική και την κλινική γενετική. Επιπλέον, θα παρουσιάσει το GNU Health Federation που ενσωματώνει πληροφορίες που προέρχονται από χιλιάδες εγκαταστάσεις υγείας σε ένα σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας και σε προσωπικές συσκευές υγείας.

Τέλος, θα επανεξετάσει ορισμένες αξιοσημείωτες περιπτώσεις εφαρμογής που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτών των 10 ετών, την κοινότητα του GNU Health και πώς να συμμετάσχετε στο έργο της.

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Να δούμε τα σίγουρα. Η ομιλία θα γίνει στις 23 Αυγούστου 2019 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ισόγειο, στα δεξιά, θα δείτε τα βελάκια).
Αναμένουμε την ώρα (πάντως ή το πρωί γίνεται ή το απόγευμα, η τελευταία).

Βολεύει πάντως να είναι η τελευταία γιατί μετά θα ακολουθήσει δεξίωση, οπότε ταιριάζει με το εορταστικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.