Επαναφορά των Windows 10

modern windows

Έστω ότι έχετε ένα σύστημα με Windows 10 και είτε αργεί να κάνει διάφορες εργασίες είτε θέλετε να πουλήσετε τον υπολογιστή για να αγοράσετε νέο. Και στις δυο περιπτώσεις θέλετε χρειάζεται format. Εάν έχετε ενεργοποιημένα τα Windows 10, θα πρέπει να βρείτε τον κωδικό ενεργοποίησης, να κάνετε εκ νέου εγκατάσταση τα Windows 10 που μπορείτε να κατεβάσετε από την Microsoft και να ενεργοποιήσετε ξανά τα windows. Εναλλακτικά, για να αποφύγετε το παραπάνω, μπορείτε να μπείτε μέσα στις ρυθμίσεις των Windows και να πατήσετε επαναφορά. Αυτό θα δούμε σε λίγο.

1. Καταρχήν αποθηκεύστε όλα τα αρχεία σας. Κάντε αυτό που λέμε backup. Εάν σέβεστε τον εαυτό σας, θα πρέπει να κρατάτε συχνό backup των αρχείων σας. Επίσης όταν αποθηκεύσετε τα πάντα, δοκιμάστε να κάνετε αυτό που λέγεται restore. Δηλαδή καλό θα ήταν να ανοίξετε το δισκάκι σας σε άλλο υπολογιστή και να σιγουρευτείτε ότι έχετε όλα τα αρχεία. Μην κάνετε το backup του Schrödinger.

2. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή (αυτό που λέγαμε παλιά Πίνακα Ελέγχου ή Control Panel).

Πίνακας Ελέγχου ή Control Panel

3. Στη συνέχεια εντοπίστε το Ενημέρωση και Ασφάλεια. Πατήστε επάνω του και θα σας εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη.

Ενημέρωση και Ασφάλεια

4. Θα δείτε την κατάσταση των ενημερώσεων. Πατήστε στα αριστερά την επιλογή Αποκατάσταση.

Αποκατάσταση

5.Στην οθόνη αυτή θα πατήσετε πάνω στο Επαναφορά αυτού του υπολογιστή (Γρήγορα αποτελέσματα).

Επαναφορά αυτού του υπολογιστή

Θα σας δώσει 2 επιλογές. Στην μια επιλογή μπορείτε να διατηρήσετε τα αρχεία σας (αν θέλετε απλά να επαναφέρετε το σύστημα στην αρχική του κατάσταση), ενώ στην άλλη να τα διαγράψετε όλα (πχ αν θα πουλήσετε τον υπολογιστή).

6. Στην επόμενη οθόνη, σας δίνει την επιλογή είτε να καταργήσετε τα αρχεία σας (θα διαγράψει μόνο τα αρχεία αλλά πιθανό να κρατήσει κάποια προγράμματα που έχετε εγκατεστημένα) και η άλλη επιλογή θα τα διαγράψει όλα (σε περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε τον υπολογιστή).

Επιλογές κατάργησης. Μόνο αρχεία ή τα πάντα όλα;

Σε περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε τον υπολογιστή, η 2η επιλογή είναι αυτή που θέλετε.

7. Πριν ξεκινήσει η επαναφορά, θα σας ενημερώσει για την εργασία και απλά θα περιμένει επιβεβαίωση για να ξεκινήσει.

Ενημέρωση επαναφοράς

8. Και τώρα απλά περιμένετε γιατί θα κάνει επανεκκίνηση κλπ, και θα αργήσει να τελειώσει. Εγώ προσωπικά πήγα για ύπνο (την εργασία αυτή την έκανα το απόγευμα νομίζω).

Γίνεται η επαναφορά

Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία θα εκκινήσει ζητώντας σας στοιχεία όπως την πρώτη φορά που ανοίξατε τον υπολογιστή. Κλασικά αν αποδέχεστε την άδεια χρήσης, λογαριασμούς, ρυθμίσεις κλπ. Αν έχετε αποφασίσει να τον πουλήσετε, απλά μην περνάτε αυτό το στάδιο. Αφήστε στον επόμενο ιδιοκτήτη να βάλει τις δικές του ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.