Βίντεο αλλαγή μνήμης σε MacBook 13', Aluminium (late 2008)

MacBook with 8GB memory

Έχω ανοίξει στο παρελθόν πολλούς σταθερούς υπολογιστές για να κάνω αναβάθμιση στην μνήμη (και σε άλλο hardware). Επίσης έχω ανοίξει και αρκετά laptops. Τα τελευταία τα ανοίγω με "πόνο καρδιάς" επειδή είναι ευαίσθητα γενικά.

Θέλησα λοιπόν να αναβαθμίσω την μνήμη σε ένα MacBook 13', Aluminium (late 2008) που έχω στην κατοχή μου. Η μνήμη που είχε ήταν 4GB με 2 slot των 2GB. Είχε προηγηθεί η αλλαγή σκληρού δίσκου. Είχα προσθέσει έναν SSD για να κάνω λίγο πιο γρήγορα την δουλειά μου. Ήρθε η ώρα λοιπόν για αναβαθμίσω και την μνήμη. Ψάχνω λοιπόν στο Internet και βρίσκω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο που έχω, έχει αναφερθεί αναβάθμιση έως τα 8GB αλλά αναγνωρίζει τα 6GB.

Ψάχνω λοιπόν στο ebay και βρίσκω την μνήμη τύπου:
8GB (2x4GB) PC3-8500S DDR3-1066 204-pin 1.5V

Προτού την αγοράσω, ρώτησα τον πωλητή εάν την συγκεκριμένη θα την αναγνωρίσει ο υπολογιστής μου. Η απάντησή του ήταν καταφατηκή. Οπότε αγόρασα τις μνήμες.

Περίμενα τον καιρό να έρθουν και όταν έφτασαν, ξεκίνησα να ψάχνω στο Internet να δω πως τις αλλάζω. Η αλήθεια είναι ότι βρήκα οδηγίες με σχήματα στην ίδια την Apple. Οπότε ξεκίνησα να τραβήξω και βίντεο, μήπως βοηθήσω κάποιον άλλο που θα δοκιμάσει να αλλάξει μόνος τους τις μνήμες. Δεν ήταν δύσκολο εγχείρημα. Το αποτέλεσμα ακολουθεί...


Εάν φτάσατε μέχρι το τέλος του οδηγού αυτού, πατήστε κάποιο από τα παρακάτω κουμπιά κοινωνικών δικτύων για να το διαμοιραστείτε και να βοηθήσετε και άλλους που σκέφτονται να αλλάξουν μνήμη. Επίσης για να δείτε πρώτοι το βίντεο που ετοιμάζω, εγγραφείτε στο κανάλι μου κλικάροντας το παρακάτω μπουτόν:Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.