Πως να εγκαταστήσετε το ONLYOFFICE στο Nextcloud χωρίς δάκρυα

ONLYOFFICE

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε την ύπαρξη του ONLYOFFICE. Καλό ως εφαρμογή για desktop υπολογιστές, όμως η μεγάλη δύναμή του είναι στο Cloud. Γνώρισα την ομάδα του ONLYOFFICE στο συνέδριο Nextcloud 2018. Δοκίμασα την desktop έκδοση και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσω και την server έκδοση.


Περί του Docker Compose


Το Compose είναι ένα εργαλείο που παρέχεται από το Docker για την απλοποίηση της ανάπτυξης εφαρμογών πολλαπλών κοντέινερ. Με τη χρήση του, μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε Nextcloud και ONLYOFFICE με τις απαιτούμενες εξαρτήσεις, όλα μαζί ταυτόχρονα.

Το Docker Compose είναι διαθέσιμο για Linux, Windows και Mac. Για οδηγίες εγκατάστασης, ανατρέξτε στην επίσημη τεκμηρίωσή της.


Διαδικασία εγκατάστασης βήμα προς βήμα


Κάντε λήψη της τελευταίας έκδοσης docker-onlyoffice-nextcloud από το αποθετήριο με τις ακόλουθες εντολές:

git clone --recursive https://github.com/ONLYOFFICE/docker-onlyoffice-nextcloud

cd docker-onlyoffice-nextcloud

git submodule update --remote

Εκτελέστε το Docker Compose:

docker-compose up -d

Ανοίξτε τον browser στο Nextcloud. Εισαγάγετε τη διεύθυνση διακομιστή και ακολουθήστε τις οδηγίες του οδηγού εγκατάστασης για να επιλέξετε ένα όνομα λογαριασμού διαχειριστή και έναν κωδικό πρόσβασης.

Για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, επιστρέψτε στο φάκελο που έχετε κατεβάσει και εκτελέστε το script set_configuration.sh:

bash set_configuration.sh

Τέλος επανεκκινήστε τη σελίδα.

Αυτό είναι όλο! Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να επεξεργάζεστε και να συνεργάζεστε στα έγγραφά σας που είναι αποθηκευμένα στο Nextcloud με την επιλογή Open in ONLYOFFICE που εμφανίζεται στο μενού αρχείων. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο κειμένου, υπολογιστικό φύλλο ή παρουσίαση, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί + στο επάνω μέρος της διεπαφής Nextcloud και επιλέξτε έναν κατάλληλο τύπο αρχείου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην τεκμηρίωση API του ONLYOFFICE. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επισκεφθείτε το φόρουμ των προγραμματιστών ή αφήστε τα σχόλιά σας στο αγγλικό άρθρο.


Δοκιμή του ONLYOFFICE στο Nextcloud



Εάν δεν πειστήκατε ακόμα, μπορείτε να δοκιμάσετε το ONLYOFFICE. Καταρχήν πρέπει να κάνετε μια εγγραφή στην σελίδα

https://nextcloud.onlyoffice.com/registration

όπου θα σας σταλεί ένα mail με τους κωδικούς σας. Στη συνέχεια μπορείτε να εισέλθετε και να δοκιμάσετε την χρήση του ONLYOFFICE.


Επίσης μπορείτε να δείτε ένα βίντεο πως να συνδέσετε το ONLYOFFICE στο Nextcloud μέσω την επίσημης εφαρμογής από το app store του Nextcloud σε περίπτωση που τα έχετε στημένα σε διαφορετικούς servers.



ΠΗΓΗ (τροποποιημένο)
http://www.onlyoffice.com/blog/2018/08/how-to-deploy-onlyoffice-with-nextcloud-effortlessly/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.