Κυκλοφόρησε η έκδοση 3.6 της διανομής Parrot Security


Μετά από αρκετούς μήνες ανάπτυξης και διόρθωσης σφαλμάτων, η κοινότητα Parrot Security κυκλοφόρησε την έκδοση Parrot 3.6.

Σε αυτή τη νέα έκδοση δεν θέλαμε να εισάγουμε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες αλλά εργαστήκαμε έτσι ώστε να διορθώσουμε το υπάρχον περιβάλλον, να είναι περισσότερο σταθερό και να καταναλώνει λιγότερη μνήμη με τις διάφορες διορθώσεις πακέτων και της υπηρεσίας διαχείρισης συστήματος (η έκδοση Parrot 3.6 Lite 32bit χρησιμοποιεί μνήμη λιγότερο από 200MB).

Το Anonsurf έχει διορθωθεί και τώρα η ενότητα που αφιερώνεται στην ανωνυμία και στην ιδιοτικότητα είναι πολύ αξιόπιστη και πολύ δοκιμασμένη.

Θέλαμε επίσης να εστιάσουμε περισσότεροι στις εκδόσεις Lite και Studio, διότι το Parrot Core δεν είναι μόνο μια πλατφόρμα που στοχεύει στην ασφάλεια αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό σκοπό σε προσωπικούς υπολογιστές για τους τελικούς χρήστες, χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ σύστημα βασισμένο στο debian το οποίο είναι έτοιμο και παραμετροποιημένο με ρυθμίσεις που έγιναν από την κοινότητα.

Μια μικρή διαφορά θα δείτε στην έκδοση Parrot AIR, η οποία είναι παρόμοια με την Parrot Full, αλλά έχει ένα σετ εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην δοκιμή του ασύρματου. Έχει αναπτυχθεί για το νέο AIRBUD board, μια μίξη από ασύρματο σταθμό και υπολογιστή embedded x86 που αναπτύχθηκε από την Alftel. Το Parrot AIR είναι μια αρχή και μπορεί να βελτιωθεί στο μέλλον δημιουργώντας μια πλατφόρμα δοκιμών για τέτοιου είδους boards. Η έκδοση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κλασικούς υπολογιστές x86.

Έχει βελτιωθεί και οι διευθύνσεις-αποθετήρια για γρηγορότερες λήψεις και ενημερώσεις καθώς έχουν προστεθεί στο δίκτυο των διακομιστών μας νέα πανεπιστήμια, εταιρίες και ερευνητικά κέντρα. Αλλά η συνεργασία μας δεν σταματάει μόνο στους διακομιστές αλλά μερικές εταιρίες και startups που δουλεύουν πάνω στην κυβερνοασφάλεια, συνεργάστηκαν με την ομάδα μας σχετικά με διάφορα projects που αφορούν IoT και ασφάλεια στην αυτοκινητοβιομηχανία, και πολλά εργαστήρια, πειράματα και άλλες δράσεις σχετικά με αυτά τα θέματα θα εμπλέξουν περισσότερο την κοινότητά μας στο μέλλον.

Εάν διαθέτετε μια συσκευή ARM, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, διότι έχουμε μια αφοσιωμένη ομάδα που δουλεύει με τέτοιες συσκευές, ακόμα και εάν η ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα είναι αργή σε σχέση με την αρχιτεκτονική x86, έχουμε εκδόσεις για Raspberry Pi και Pine64, ενώ δουλεύουμε ήδη για υποστήριξη στο νέο PineBook μια φθηνή λύση φορητού υπολογιστή με arm64 SoC του Pine64.

Η εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρός τομέας για εμάς, έχουμε στόχο να κάνουμε εκδηλώσεις με την κοινότητά μας ώστε να διδάξουμε ασφάλεια IT τόσο τα βασικά όσο και τα πιο σύνθετα σε διάφορα εργαστήρια, σχολεία κλπ σε όλο τον κόσμο.

Παρακαλούμε στηρίξτε μας στο Patreon, επειδή η συνεισφορά σας είναι η μόνη ελπίδα μας για να υπάρχουμε και να συντηρούμε την διανομή!

ΛΗΨΗ:
https://www.parrotsec.org/download.fx (προτιμήστε torrent).

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:
1. Για βοήθεια στα Ελληνικά, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ομάδα Parrot Security στο facebook.
2. Αν δεν βρείτε λύση στο πρόβλημά σας, μπορείτε να ρωτήσετε και στην ομάδα Parrot Security στο facebook, στα Αγγλικά.
3. Προτιμήστε να ρωτήσετε κάτι στο forum ώστε να μείνει η ερώτησή σας για τους υπόλοιπους χρήστες με την ίδια ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.