Πως βρίσκω στατιστικά-συγκριτικά υπολογιστή με windows 10

Χρησιμοποιώ διανομές Linux περίπου από το 2006. Από τότε δεν έχω υπολογιστή με windows. Εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσα windows XP. Τώρα έχει γίνει τεράστια αλλαγή σε windows 10. Πάνω κάτω είναι ίδια λογική. Έχουν αλλάξει όμως πολλά. Αυτό θα περιγράψω τώρα.

Μου ζητήθηκε να βρω την βαθμολογία του υπολογιστή με windows 10. Καταρχήν στα windows XP δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει πρέπει να είναι κάπου στον πίνακα ελέγχου. Κάποτε το είχα δει σε υπολογιστή με windows 7 να βρίσκεται στο σύστημα. Έψαχνα λοιπόν για ένα 10 λεπτο χωρίς να βρω άκρη. Μου λέγανε που να ψάξω αλλά δεν. Κλασική κίνηση, αναζήτηση στο google. Αυτό που βρήκα ήταν το εξής:

1. Πατήστε την αναζήτηση. Εκεί αναζητήστε για cmd και θα βγάλει το Windows Command Line. Πατήστε δεξί πλήκτρο και το ανοίγετε ως διαχειριστές. Εδώ γράφετε την εντολή:

winsat prepop

2. Όταν τελειώσει, πατήστε την αναζήτηση και αναζητήστε shell. Θα εμφανίσει το Windows PowerShell και πατήστε δεξί πλήκτρο ώστε να το ανοίξετε ως διαχειριστές. Εδώ γράφετε την εντολή:

Get-WmiObject -class Win32_WinSAT

και θα δείτε τα αποτελέσματα ως εξής:

cmd system info windows 10

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.