Χρήση του ownCloud (οι ρυθμίσεις)


Αφού μάθαμε τις βασικές χρήσεις του ownCloud, ας δούμε τώρα το μενού των ρυθμίσεων.

ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ:

Πως μπορείτε να δείτε το μενού αυτό; Επάνω δεξιά θα υπάρχει το username σας. Από εκεί θα έχετε πρόσβαση:

Settings


ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ:

Αυτή την επιλογή την έχουν όλοι οι χρήστες. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό σας, να δηλώσετε τις προτιμήσεις σας, να βρείτε όλα τα link που πιθανό να σας χρειάζονται για όλα τα λοιπά προγράμματα (πχ Ampache, WebDAV, CardDAV κλπ). Επίσης μπορείτε να κάνετε εξαγωγή των στοιχείων του λογαριασμού σας ώστε να τα κάνετε εισαγωγή σε ένα άλλο ownCloud instance. Σας υπενθυμίζει και την ύπαρξη client για κινητά και όχι μόνο.

Προσωπικές Ρυθμίσεις


ΧΡΗΣΤΕΣ:

Αυτή είναι επιλογή μόνο για τους διαχειριστές. Εισάγουν τα στοιχεία του χρήστη και διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις όπως επιθυμούν. Σε αυτό το σημείο, δείτε ότι υπάρχει η έννοια της ομάδας. Θα δούμε σε επόμενο άρθρο τον διαμοιρασμό αρχείων. Μπορεί να γίνει μεταξύ της ομάδας.

Χρήστες


ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ:

Και αυτή είναι επιλογή μόνο για τους διαχειριστές. Κατά την βασική εγκατάσταση, σας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ορισμένα πρόσθετα. Όμως η κοινότητα είναι αρκετά δραστήρια και κατασκευάζει συχνά πολλά πρόσθετα. Μπορείτε να τα βρείτε στην διεύθυνση http://apps.owncloud.com/. Η εγκατάστασή τους είναι απλή. Αφού τα αποσυμπιέσετε στον φάκελο των προσθέτων μέσα στον κατάλογο του ownCloud στον server σας, θα εμφανιστούν στην συγκεκριμένη σελίδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το πλήκτρο ενεργοποίησης. Αν δεν εμφανιστεί αυτόματα, κάντε τον κόπο να βγείτε από το ownCloud και να ξαναμπείτε.

Πρόσθετα


Δυστυχώς πολλά από αυτά μπορεί να μην σας δουλέψουν. Ο κύριος λόγος είναι η διαφορετική έκδοση του ownCloud που χρησιμοποιείτε.
Επίσης υπάρχει πρόσθετο (External Storage) που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας στο dropbox ή google drive κλπ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ:

Αυτή η επιλογή το μαρτυρά ότι είναι μόνο για τους διαχειριστές. Όπως θα βλέπετε και από τις εικόνες, ο διαχειριστής εδώ θέτει το μέγιστο όριο αρχείου που επιτρέπεται ο χρήστης να ανεβάσει στον server. Επίσης υπάρχει ένα αυτόματο εργαλείο που το πατάτε και κάνει αναβάθμιση στη νέα έκδοση του ownCloud χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι εσείς. Επίσης μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες που εκτελούνται και πιθανά σφάλματα που υπάρχουν, ώστε να έχετε μια υγιή εγκατάσταση.

Επιλογές Διαχειριστή


Επιλογές Διαχειριστή


ΒΟΗΘΕΙΑ:

Αυτή η επιλογή είναι για όλους τους χρήστες. Εδώ παρέχεται βοήθεια για την χρήση του ownCloud (στα Αγγλικά). Όταν το εγκαταστήσετε, θα υπάρχει έτοιμη. Στην φωτογραφία βλέπετε το demo στην ιστοσελίδα του ownCloud.

Βοήθεια


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.