Δημιουργία LiveUSB με Fedora 12

Υπάρχουν περιπτώσεις που θέλατε να εγκαταστήσετε Fedora στο netbook σας αλλά δεν γνωρίζατε πως να το κάνετε ένα liveUSB; Υπάρχει ενα εργαλείο που λέγεται LiveUSB creator και θα δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε ενα LiveUSB.

Ο οδηγός αυτός αποτελείται από 2 τμήματα. Το τμήμα της εγκατάστασης του προγράμματος και το τμήμα της δημιουργίας του LiveUSB.

ΒΗΜΑΤΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Μετακινηθείτε στο ΣΥΣΤΗΜΑ>ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ>ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

2. Όταν ανοίξει, αναζητήστε το πρόγραμμα liveusb creator.Τικάρετε και πατήστε εφαρμογή.

2. Αφού ψάξει τον κεντρικό server θα σας επιστρέψει το μήνυμα ότι θα προσθέσει τις εξαρτήσεις.Πατήστε εγκατάσταση.

3. Θα σας ζητήσει τον κωδικό του root που βάλατε.

4. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα σας πει που το έχει εγκαταστήσει και αν θέλετε να το ανοίξετε.5. Αν πατήσετε το εκτέλεση, θα σας ανοίξει το πρόγραμμα.Αυτό που βλέπετε έχει τις εξής λειτουργίες:
Browse: Ψάχνετε το ISO αρχείο που έχετε κατεβασμένο τοπικά στον υπολογιστή σας.
Download Fedora: Αν δεν έχετε κατεβασμένο το ISO της διανομής, θα κατέβει από το Internet και θα χρησιμοποιηθεί αυτό. Στο drop down menu θα δείτε ότι υπάρχουν εκδόσεις Gnome ή KDE για 32bit ή 64bit ή ακόμα και παλιότερες εκδόσεις Fedora.
Target Device: Είναι το USB που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για liveusb. Θα το αναγνωρίσει αυτόματα.
Persistent storage: Εδώ μπορείτε να ορίσετε πόσο χώρο θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε μόνιμα αρχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: τα αρχεία αυτά μπορείτε να τα δείτε μόνο τρέχοντας το liveUSB και όχι μέσω άλλου υπολογιστή με εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ LIVEUSB

1. Αφού τοποθετήσετε το USB στον υπολογιστή, θα το αναγνωρίσει αυτόματα (/dev/sdb1).2. Επιλέξτε με το Browse που έχετε το ISO αρχείο. Αν δεν υπάρχει, τότε επιλέξτε την έκδοση που θέλετε από το Download Fedora και περιμένετε μέχρι να κατέβει.Πατήστε το Create Live USB

3. Θα κάνει ένα έλεγχο αν το αρχείο δεν είναι κατεστραμμένο.4. Και ξεκινάει να δημιουργεί το liveUSB.

5. Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το liveusb.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει και αντίστοιχο αρχείο εγκατάστασης για δημιουργία LiveUSB στα windows. Κατεβάστε το και εγκαταστήστε το. Δουλεύει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
WIKI
LiveUSB creator

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.