Εγκατάσταση GitKraken, ότι πιο εύκολο για διαχείριση αποθετηρίων Git

GitKraken

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Την σήμερον ημέρα το ερώτημα που πλανάται είναι, για να είσαι influencer, πόσους ακόλουθους πρέπει να έχεις στα social media; Στον κόσμο των προγραμματιστών, μέτρο σύγκρισης είναι το Gihub/Gitlab. Πόσους ακόλουθους έχεις; Πόσα αποθετήρια; Πόσα από αυτά είναι επισημασμένα; Πόσα contributions είχες τελευταία; Πόσο πράσινος (ή μπλε) είναι ο πίνακας με την συνεισφορά σου; Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι τα αντίστοιχα των influencers που αφορούν τους προγραμματιστές. Αυτά αποτελεούν ουσιαστικά το βιογραφικό τους (άντε μαζί με το προφίλ τους στο Linkedin). Με αυτά μπορούν να ζητήσουν εργασία (ή να τους ζητήσουν recruiters).

Όμως, πως ξεκινάει κανείς να δημιουργεί το προφίλ του στο Git; Είναι εύκολο; Μπορεί ένας αρχάριος χρήστης να το χρησιμοποιεί χωρίς να γνωρίζει πολλά για το Git; Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πάρει μια ιδέα για το πως λειτουργεί, και γιατί λειτουργεί έτσι. Όμως είναι εύκολο να χρησιμοποιήσει το Git;

ΛΥΣΗ

Την λύση στην ερώτηση έρχεται να δώσει ένα καταπληκτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ονομάζεται GitKraken. Τι είναι αυτό που το κάνει μοναδικό; Ο κυριότερος λόγος είναι ότι η διαδικασία για να υποβάλλετε τον κώδικά σας στο αποθετήριο γίνεται με γραφικό τρόπο. Αυτό διευκολύνει τους αρχάριους χρήστες ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ. Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος δεν σταματούν εκεί. Ακόμα και ένας προχωρημένος χρήστης μπορεί να αυτοματοποιήσει τις καθημερινές του εργασίες και να εξοικονομήσει χρόνο.

Στο παρόν άρθρο θα δούμε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε το GitKraken. Σε επόμενα άρθρα θα δούμε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αποδοτικά, θα δούμε κάποια κολπάκια κλπ.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πολλοί είναι οι τρόποι εγκατάστασης.

ΑΡΧΕΙΑ deb/rpm

Κατεβάστε το πρόγραμμα:

Για Ubuntu LTS 16.04+, Debian 9+
deb

Για RHEL 7+, CentOS 7+, Fedora 31+
rpm

Οι παραπάνω τρόποι, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση. Κατεβάζετε το αρχείο και με διπλό κλικ θα ανοίξει ο εγκαταστάτης πακέτων της διανομής σας. Με απλό Next>Next>Finish θα εγκατασταθεί το πρόγραμμα.

FLATPAK

Αφού έχετε εγκαταστήσει το Flatpak στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το εγκαταστήσετε εύκολα με την εντολή:
flatpak install com.axosoft.GitKraken

Αν παλι είστε οπτικοί τύποι, μπορείτε να το εγκαταστήσετε από το αποθετήριο του flathub (εδώ). Πατήστε απλά Install και θα εγκατασταθεί (αφού έχετε εγκαταστήσει το flatpak μαζί με το αποθετήριο στον υπολογιστή σας).

SNAP

Αφορά κυρίως την διανομή Ubuntu αλλά και όσες διανομές έχουν ενεργοποιημένη την τεχνολογία SNAPS.
Επισκεφθείτε το snapcraft (εδώ) και πατήστε το κουμπί Install. Θα ανοίξει ο εγκαταστάτης του υπολογιστή σας και θα το εγκαταστήσετε πολύ απλά.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Για την καλύτερη λειτουργία και για να αποκομίσετε τα μέγιστα από το πρόγραμμα, πρέπει να κάνετε λογαριασμό. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του GitKraken και δημιουργήστε τον λογαριασμό σας. Χρησιμοποιόντας τον παραπάνω σύνδεσμο, θα μπείτε και σε κλήρωση για δωροκάρτα των 100€ από την AMAZON.

ΣΚΟΝΑΚΙ

Αφού το εγκαταστήσατε, κάνατε τον λογαριασμό, μπορείτε να κατεβάσετε το σκονάκι και να δείτε κάποιες δυνατότητες που σας προσφέρει το πρόγραμμα. Σύντομα θα μεταφραστεί και στα Ελληνικά.

Κατεβάστε το σκονάκι

Δείτε πόσο εύκολη είναι η χρήση (θα ακολουθήσουν και άλλα tips).



Αν έχετε κάποιον φίλο/η που δεν γνωρίζει πως να ξεκινήσει το Git, ενημερώστε τον ότι το GitKraken θα τον βοηθήσει απίστευτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.