Πρόοδος της εφαρμογής προβολής αρχείων DICOM στο Nextcloud

DICOM and Nextcloud, The new Capture Tool

Σε προηγούμενη ανάρτηση είδαμε τη διαθεσιμότητα μιας εφαρμογής προβολής αρχείων DICOM για το Nextcloud. Τα αρχεία DICOM χρησιμοποιούνται ευρέως στον ιατρικό τομέα για την προβολή και την αποθήκευση ιατρικών εικόνων όπως αυτές για ακτινογραφία, μαστογραφία ή μαγνητική τομογραφία (MRI) με ενσωματωμένες πληροφορίες για τους ασθενείς. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Aysel Afsar Ozkan και έχει ήδη υιοθετηθεί από μερικούς επαγγελματίες στον τομέα αυτό! Έχουν υπάρξει πρόσφατες βελτιώσεις, τις οποίες θα δούμε εδώ.


Βελτίωση της εφαρμογής προβολής αρχείων DICOM


Από την αρχική κυκλοφορία, η εφαρμογή προβολής αρχείων DICOM βελτιώθηκε αρκετά. Ξεκινόντας με την έκδοση 0.3, η οποία εισήγαγε ένα εργαλείο λήψης/καταγραφής. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την εξαγωγή εικόνων από τα αρχεία DICOM, για παράδειγμα για να τις μοιραστείτε με τον ασθενή έτσι ώστε να μπορεί να τις δει χωρίς την ανάγκη ειδικού λογισμικού. Το εργαλείο επιτρέπει τη συμπερίληψη σχολίων (ή όχι) και στη συνέχεια επιτρέπει την λήψη της εικόνας στο μηχάνημα των χρηστών ως αρχείο PNG ή JPEG. Η Aysel σημείωσε ότι σχεδιάζει επίσης να προσθέσει την επιλογή απλά να αποθηκεύσει την εικόνα στο Nextcloud για εύκολη και ασφαλή κοινή χρήση.

Η έκδοση 0.4 βελτιώνει την υποστήριξη για εγκαταστάσεις που εκτελούνται σε υποφακέλους, επιτρέπει στην εφαρμογή να δείχνει δείκτες προσανατολισμού στις εικόνες και να διορθώνει ορισμένα προβλήματα. Στην έκδοση 0.5 επίσης διορθώθηκε ένα ζήτημα.

The 0.4 release improved support for instances running in subfolders, made the viewer show orientation markers on images and fixed some issues. 0.5 also fixed an issue.


Περαιτέρω ανάπτυξη


Η Aysel έχει ενθαρρυνθεί από το ενδιαφέρον που έχουν οι χρήστες στο github, συμπεριλαμβανομένων αρκετών επαγγελματιών όπως ένας τεχνικός ακτινολογίας, με ερωτήσεις και αναφορές σφαλμάτων. Έχει δημιουργήσει λογαριασμό Patreon, όπου οι όλοι μπορούν να υποστηρίξουν το έργο της, αλλά λόγω των εξειδικευμένων αναγκών, είναι επίσης πρόθυμη να συνεχίσει τη συμβουλευτική ή ερευνητική εργασία με τους πελάτες του Nextcloud.


Το Nextcloud στην υγεία


Πολλά από τα δεδομένα που συλλέγονται και εξετάζονται σε νοσοκομεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ακόμα σε χαρτί, δημιουργώντας προβλήματα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας. Ως εκ τούτου, η ψηφιοποίηση των δεδομένων για την υγεία επιταχύνεται.

Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης έχει μοναδικές προκλήσεις όσον αφορά τον χειρισμό δεδομένων. Οι ευαίσθητες πληροφορίες για τον ασθενή, όπως το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, που συχνά ονομάζεται Προστατευμένες Πληροφορίες για την Υγεία (PHI), πρέπει να είναι διαθέσιμες γρήγορα όταν χρειαστεί. Η άμεση πρόσβαση στα δεδομένα υγείας σώζει ζωές. Ωστόσο, τα δεδομένα για την υγεία εκτιμάται επίσης ότι αξίζουν εκατό φορές περισσότερα από τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, καθιστώντας το δημοφιλές στόχο για τους "εγκληματίες" υπολογιστών (για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην ανάλυση της "Βιομηχανία της Υγείας" εδώ.

Η χρήση λύσεων απομακρυσμένου cloud για τη διαχείριση δεδομένων είναι μια επικίνδυνη πρόταση. Τα νοσοκομεία πρέπει να ελέγχουν τα δεδομένα υγείας των ασθενών με μια εσωτερική ομάδα πληροφορικής και όχι να εξαρτώνται από μακρινούς παρόχους πληροφορικής. Από την άποψη αυτή, το Nextcloud παρέχει μια μοναδική λύση για τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Όταν ο οργανισμός σας αποφασίσει ότι είναι καιρός να βασιστεί σε μια ασφαλή, αυτο-φιλοξενούμενη λύση για ευαίσθητα δεδομένα και χειρισμό του DICOM, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του κλάδου Υγείας ή να επικοινωνήσετε απευθείας με την ομάδα πωλήσεων Nextcloud για πληροφορίες.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε το έργο της Aysel, μπορείτε! Μπορεί να την βρείτε στον Patreon.

Ξεκινήστε τη συζήτηση στο φόρουμ Nextcloud

Ελεύθερη μετάφραση της ανάρτησης:
https://nextcloud.com/blog/dicom-viewer-for-nextcloud-continues-to-make-progress/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.