#GNOME 3.8: Γρηγορότερη εμφάνιση της μπάρας ειδοποιήσεων

Τελευταία δοκιμάζω το GNOME 3.8. Η διαφορά από τις παλιότερες εκδόσεις του GNOME είναι η μπάρα ειδοποιήσεων (θα το βρείτε ως notification menu bar ή area ή tray). Μετά από ψάξιμο, βρήκα 2 λύσεις (δεν ξέρω ποια θα σας δουλέψει). Να θυμίσω ότι αυτή η μπάρα εμφανίζεται αν αφήσετε το ποντίκι στο κάτω μέρος της οθόνης σας (για κάποια δευτερόλεπτα) ή αν πατήσετε το Super (Windows)+M.

1. Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε το αρχείο messageTray.js (από το Ubuntu forum). Δώστε την εντολή σε τερματικό:

sudo gedit /usr/share/gnome-shell/js/ui/messageTray.js


Ψάξτε για την μεταβλητή TRAY_DWELL_TIME. Από προεπιλογή είναι ρυθμισμένη σε 1000ms. Μπορείτε να το ορίσετε σε 200ms ή ότι άλλο σας βολεύει.

2. Η άλλη λύση είναι παρόμοια. Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε το αρχείο layout.js (από το Arch Linux). Δώστε την εντολή σε τερματικό:

sudo gedit /usr/share/gnome-shell/js/ui/layout.js


Η υψηλή πίεση το ενεργοποιεί ενώ η χαμηλή δεν κάνει τίποτα. Η "πίεση" ορίζεται από τον αριθμό των pixels στην άκρη της οθόνης. Εάν είναι ορισμένη στο 250px, χρειάζεται να μετακινήσετε το mouse σας 250px από την άκρη για να το ενεργοποιήσετε. Αυτό γίνεται στο παραπάνω αρχείο στην γραμμή 26. Για παράδειγμα, για να έχετε άμεση εμφάνιση, ορίστε το σε 0px.

Πάντως εγώ τα χρησιμοποίησα και τα 2 και το σύστημα είναι έτσι όπως θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.