Μερικά ακόμα extensions για παραμετροποίηση του Gnome-Shell (ΜΕΡΟΣ 3)

Παλιότερα είχα παρουσιάσει ορισμένα extensions που με εξυπηρετούσαν. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ και εδώ. Όμως έχουν προστεθεί και άλλα στην σελίδα των extensions που είναι εξίσου χρηστικά. Μερικά πιθανό να μην ταιριάζουν στην έκδοση Gnome που έχετε. Επίσης για να ρυθμίσετε ορισμένα πρόσθετα, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το πακέτο gnome-shell-extension-prefs. Για να τα δούμε λοιπόν:

1. Message Notifier









Το πρόσθετο αυτό δείχνει επάνω στην μπάρα, πόσες ειδοποιήσεις έχουμε στο chat μας.

2. Notifications Alert





Είναι μια εναλλακτική μορφή του παραπάνω extension. Δείχνει ειδοποίηση με κόκκινο χρώμα στο όνομά σας επάνω δεξιά, ώστε να δείτε ποιος σας μιλάει.

3. Terminal in UserMenu


















Προσθέτει την επιλογή του τερματικού στο μενού του χρήστη (επάνω δεξιά). Μπορείτε αντί να το ψάχνετε, να το έχετε τακτοποιημένα στο μενού του χρήστη.

4. Shell Restart User Menu Entry










Το πρόσθετο αυτό συμπληρώνει το παραπάνω. Όταν προστίθεται ένα extension, χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση το shell. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πατώντας Alt+F2 και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατήστε r. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε αποσύνδεσή ή ακόμα και επανεκκίνηση. Με το πρόσθετο αυτό, μπορείτε να το κάνετε κατευθείαν από το μενού του χρήστη.

5. Bluetooth icon remover

Όσοι έχουν κάρτα wifi με bluetooth, τους εμφανίζει το σηματάκι του bluetooth. Πιθανό να πιάνει χώρο σε ορισμένους. Οπότε με αυτό το πρόσθετο, το αφαιρείτε.

6. Pidgin Conversation Integration










Ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα για Instant messagining είναι το empathy. Με το πρόσθετο αυτό, μπορείτε να έχετε τις ειδοποιήσεις του pidgin, όπως τις έχετε στο empathy.

7. Eye!









Αυτό το πρόσθετο είναι εναλλακτικό του Remove Accessibility, σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε το εικονιδιάκι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με ένα μάτι που παρακολουθεί τις κινήσεις του ποντικιού σας. Έτσι γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή, που βρίσκεται το ποντίκι σας.

8. No Messagetray Text









Το πρόσθετο αυτό εξαφανίζει το κείμενο δίπλα από τα εικονίδια των εφαρμογών στην μπάρα με τα μηνύματα (εμφανίζονται κάτω δεξιά στην οθόνη σας). Κάνει λίγο πιο όμορφο το περιβάλλον που δουλεύετε (αρκεί να ξέρετε ποια είναι τα εικονίδια από τα προγράμματα που έχετε ανοικτά).

9. Extension List














Ένα αρκετά χρήσιμο πρόσθετο. Με το συγκεκριμένο έχετε μια πλήρη ανάλυση των πρόσθετων που έχετε εγκατεστημένα στο σύστημά σας, ποια χρειάζονται ενημέρωση κλπ. Αυτή η διαδικασία είναι προσβάσιμη και από το Gnome Tweak Tool, αλλά με λιγότερη ανάλυση.

10. Activities Configurator














Με το πρόσθετο αυτό, μπορείτε να αλλάξετε την επάνω αριστερή γωνία σας, εκεί που λέει Δραστηριότητες. Αλλάξτε σε ότι κείμενο θέλετε, χρησιμοποιήστε κάποιο γραφικό, απενεργοποιήστε την γωνία κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.