Υλοποίηση ownCloud (OwnCube) και χρήση LibreDocs (ελαφρύ συνεργατικό notepad)Μια πολύ καλή εφαρμογή του ownCloud είναι το OwnCube. Το OwnCube σας προσφέρει δωρεάν 5GB χώρο. Αυτόν μπορείτε να τον διαχειριστείτε είτε από τον browser σας, είτε μέσω webdav από τον nautilus ή το dolphin, είτε από πρόγραμμα (ownCloud).

Το OwnCube έχει εφαρμόσει πολλά προγραμματάκια, ένα από αυτά είναι η συνεργασία με εξωτερικές εφαρμογές. Αν και είναι σε molto alpha μορφή, λειτουργεί ικανοποιητικά. Το προγραμματάκι που λειτουργεί τώρα είναι το LibreDocs που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό των x pad υλοποιήσεων.

Ας δούμε πως λειτουργεί.

1. Μπείτε στον λογαριασμό σας.
2. Αφού μπείτε, πάντε στο γραναζάκι, κάτω αριστερά και επιλέξτε προσωπικά.
3. Επιλέξτε more info στην περιοχή remote storage.
4. Στην ιστοσελίδα που θα σας βγάλει, επιλέξτε LibreDocs.
5. Στο επόμενο βήμα, θα σας ζητήσει το username σας. Αυτό είναι το username που έχετε ορίσει στο OwnCube και ακολουθεί @owncube.com.

6. Αφού μπείτε, πατήστε New Document και ξεκινήστε να γράφετε. Πατήστε στο σημείο που λέει Share και δώστε την διεύθυνση σε κάποιο φίλο σας να μπει.
Το έγγραφο αυτό παραμένει στην λίστα των εγγράφων που δημιουργήσατε. Για να το επεξεργαστείτε κλπ, πρέπει να κάνετε την ίδια διαδρομή και θα δείτε την λίστα των εγγράφων που έχετε γράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.