Βασική εγκατάσταση Ubuntu 11.04

Για να κάνουμε μία εγκατάσταση σωστά θα πρέπει να κάνουμε μία προετοιμασία.
Αποκτήστε το από τη σελίδα http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Καταρχήν θα χωρίσουμε τον δίσκο μας σε 3 τμήματα. Το 1ο τμήμα (/) θα έχει το λειτουργικό. Το 2ο τμήμα θα έχει την swap μνήμη. Το 3ο τμήμα θα έχει το /home με όλα τα αρχεία μας. Αν χρειαστεί να κάνουμε εγκατάσταση νεο λειτουργικό, χρησιμοποιούμε το 1ο τμήμα και έτσι δεν χρειάζεται να κάνουμε backup των αρχείων μας.

Παρακάτω είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για την εγκατάσταση:

1. Θα πρέπει να ορίσουμε να κάνει εκκίνηση από το CD/DVD, σε σταθερούς Η/Υ αυτό μπορεί να γίνει από το Bios και σε φορητούς συνήθως είναι κάποιο από τα πλήκτρα F+X η F10 ή F12.
Θα επιλέξουμε δοκιμή του Ubuntu και θα μας βγάλει στην οθόνη:Να σημειώσουμε ότι στον οδηγό δεν βλέπουμε το περιβάλλον Unity διότι δεν υποστηρίζεται από την κάρτα γραφικών. Με το πέρας της εγκατάστασης, θα ενημερώσουμε τους οδηγούς της κάρτας γραφικών και θα έχουμε πλήρως το περιβάλλον εργασίας Unity.

2. Επιλέγουμε εγκατάσταση Ubuntu. Θα εμφανιστεί η επιλογή γλώσσας. Πατάμε μπροστά.3. Στη συνέχεια μας πληροφορεί τι απαιτείται ώστε να γίνει η εγκατάσταση. Τσεκάρουμε και τις 2 επιλογές που μας δίνει (λήψη ενημερώσεων και λογισμικό τρίτων).4. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να καθορίσουμε τα διαμερίσματα. Όπως βλέπετε, έχει βρει προηγούμενο εγκατεστημένο σύστημα και μας προτείνει αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε παράλληλα, να το αντικαταστήσουμε ή να διαχειριστούμε τον δίσκο μόνοι μας.5. Θα επιλέξουμε να τον διαχειριστούμε μόνοι μας. Τις κατατμήσεις έχουμε φτιάξει από προηγούμενη εγκατάσταση. Έτσι, πατώντας την πρώτη κατάτμηση και επιλέγοντας τροποποίηση, θα μας βγεί η οθόνη όπου θα πρέπει να επιλέξουμε:

- ext4 σύστημα αρχείων
- διαμόρφωση κατάτμησης
- σημείο επαφής το /6. Την δεύτερη κατάτμηση την έχουμε ορίσει σαν μνήμη swap. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Αν είναι νέα εγκατάσταση, θα πρέπει να μοιάζει έτσι:7. Στην κατάτμηση αυτή θα υπάρχουν τα σωσμένα αρχεία μας. Εδώ θα πρέπει να επιλέξουμε.

- ext4 σύστημα αρχείων
- σημείο επαφής το /homeΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιλέγουμε διαμόρφωση διότι δεν θέλουμε να μας διαγράψει τα αρχεία μας.

8. Ο δίσκος μας θα μοιάζει όπως η εικόνα. Αφού είμαστε σίγουροι, πατάμε εγκατάσταση τώρα.Αυτή είναι και η καινοτομία που πρόσθεσαν στην εγκατάσταση. Η εγκατάσταση έχει ξεκινήσει και εμείς θα δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες.

9. Στο σημείο αυτό δίνουμε την ζώνη ώρας που βρισκόμαστε.10. Στην επόμενη οθόνη θα δώσουμε το πληκτρολόγιο που θα χρησιμοποιήσουμε.11. Τέλος θα δώσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού μας.12. Τώρα απλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση.

13. Με το πέρας της εγκατάστασης, είτε επανεκκινούμε, είτε μένουμε στο περιβάλλον δοκιμής.Μετά την επανεκκίνηση, θα κάνουμε ενημέρωση των οδηγών της κάρτας γραφικών και θα έχουμε το γραφικό περιβάλλον Unity.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.