Προσθήκη Ελληνικών στο εγκατεστημένο σύστημα

Επόμενο βήμα στην εγκατάσταση είναι η προσθήκη Ελληνικών σε όλο το σύστημά μας.

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Επιλέγουμε Localization Manager.2. Μας εξηγεί τι κάνει αυτό το script.Και μας λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος συνδεδεμένος χρήστης στο σύστημα για να γίνει η προσθήκη Ελληνικών.3. Επιλέγουμε τα Ελληνικά.4. Στη συνέχεια θα κατέβουν τα απαραίτητα πακέτα. Δεν επεμβαίνουμε κάπου.

5. Μας ειδοποιεί ότι θα κρατήσει τα RPM που κατεβάζει ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Πατάμε ΟΚ.6. Συνεχίζει να κατεβάζει πακέτα. Εδώ απλά περιμένουμε.

7. Επιλέγουμε τον τύπο του πληκτρολογίου.Και τον τρόπο που θα αλλάζουμε το πληκτρολόγιο (συνήθως το Alt+Shift).8. Εδώ επιλέγετε αν θέλετε να κρατήσει τα πακέτα (θα το κάνει και στο μέλλον) ή να τα σβήσει.9. Επιβεβαιώνετε ότι αυτά είναι τα στοιχεία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.Ημερομηνία και ώρα.10. Τώρα θα χρειαστεί επανεκκίνηση για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

11. Όπως βλέπουμε ήδη έγινε η αλλαγή στα Ελληνικά.12. Θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αλλάξετε τα ονόματα των φακέλων.13. Ρυθμίστε και τις τελευταίες επιλογές και είστε έτοιμοι.2 σχόλια:

 1. ερωτηση: εχω βαλει το KDE 2011.9 full monty.
  θελω να βαλω ελληνικα αλλα να τα εχω μονο σαν επιλογη γλωσσας για γραφη σε καποια προγραμματα.
  π.χ. skype, pidgin, libre office.
  αλλα θελω το συστημα μου να παραμεινει στα αγγλικα.
  πως γινεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν μπαίνεις με το livecd σε ρωτάει για την γλώσσα. Αυτό που θα σου κάνει εκείνη την στιγμή είναι να βάλει πληκτρολόγιο και νόμισμα κλπ (δοκίμασέ το χωρίς να το εγκαταστήσεις. Άνοιξε πχ να γράψεις ενα κείμενο και θα σου αλλάζει η γλώσσα).

  Αφού εγκατασταθεί το σύστημα, δεν θα κάνεις εγκατάσταση ελληνικών όπως περιγράφεται παραπάνω.

  Αν ήδη έχεις εγκαταστήσει το σύστημα, τότε απλά θα πας στο πληκτρολόγιο και θα προσθέσεις το Ελληνικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.