Η Ελληνική openSUSE κοινότητα στην Fosscomm 2011


Η Ελληνική κοινότητα του openSUSE μεγαλώνει. Ίσως να μη μας ξέρετε ακόμη, όμως κάποια στιγμή σίγουρα θα μας ακούσετε κάπου. Γιατί τόση πυγμή; Διότι είμαστε μια παρέα με ηλικίες από 18 ως 30+, είμαστε διάσπαρτοι σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και αλλού και μας αρέσει να περνάμε καλά! Διότι τι χάρη έχει κάτι εθελοντικό και κοινοτικό αν δε σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και δεν το διασκεδάζεις;
Σκοπός αυτού του μικρού άρθρου είναι να σας κάνουμε μια μικρή παρουσίαση του ποιοι είμαστε, τι κάνουμε αλλά και τι θέλουμε να κάνουμε.
Αρχικά, είμαστε μαθητές, γιατροί, πυροσβέστες και κάθε λογής άνθρωποι. Όλοι είμαστε διαφορετικοί κι όλοι ίδιοι. Αγαπάμε, προωθούμε και αναπτύσσουμε το ελεύθερο λογισμικό. Το ελεύθερο λογισμικό απαιτεί και ελεύθερα κι ανοικτά μυαλά. Έτσι, μέσα από συνεννόηση, συνεργασία και κοινή προσήλωση στο στόχο της προώθησης του openSUSE και του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) γενικότερα, έχουμε καταφέρει αρκετά, συμμετοχές σε φεστιβάλ, installation festivals, release parties, παρουσιάσεις του openSUSE σε σχολεία, πανεπιστήμια, workshops, μεταφράσεις αλλά και πολλές γραμμές κώδικα για τα project της παγκόσμιας κοινότητας του αγαπημένου μας OS.

Η φετινή μας συμμετοχή στη FOSSCOMM που θα διοργανωθεί φέτος από το Τμ. Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής, Πανεπιστημίου Πατρών, θα είναι η πιο ενεργή, πολυσυμμετοχική και ηχηρή παρουσία που έχουμε κάνει σε συνέδριο. Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε προσθέσει τη δική μας προσπάθεια στη συλλογική βοήθεια, από παρουσιάσεις, ομιλίες, υποστήριξη του booth, υλικά και πάνω απ’ όλα όρεξη και μεράκι. Έτσι, όσοι μας συναντήσετε θα μπορέσετε να μας γνωρίσετε από κοντά, να μας ρωτήσετε για το openSUSE, να προμηθευτείτε το DVD με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος, με τα γραφικά περιβάλλοντα KDE, GNOME, Xfce και LXDE και για τις 2 αρχιτεκτονικές (32 και 64 bit) καθώς και να πάρετε έντυπες πληροφορίες σχετικά με την διανομή κι ασφαλώς θα δείτε τις παρουσιάσεις μας οι οποίες θα αφορούν το openSUSE OS , τα project τα οποία έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτό και στα οποία συμμετέχουμε (medical, E17) καθώς και μια σημαντική ομιλία από ένα μέλος της παγκόσμιας κοινότητας του openSUSE, Bruno Friedmann.

Πιό συγκεκριμένα:
ΣΑΒΒΑΤΟ:

Αίθουσα: FOSSTalk2 (B3)
10.00 Παρουσίαση της Ελληνικής κοινότητας openSUSE (Κώστας Κουδάρας)
10.30 Παρουσίαση της διανομής openSUSE 11.4 (Γιώργος Μπράτσος)

Αίθουσα: FOSSTalk Main (BA)
11.15 Amazing openSUSE: We, you, together a promising future (Bruno Friedmann)
15.45 Introducing Enlightenment Project (Γιώργος Κούτσικος)


Αίθουσα: FOSSTalk2 (B3)
15.30 OpenSUSE Medical (Αθανάσιος-Ηλίας Ρουσινόπουλος)

Αίθουσα Σεμιναρίων
12.15 Ελληνική κοινότητα GNOME και γνωριμία με το GNOME 3

ΚΥΡΙΑΚΗ:

Αίθουσα: FOSSTalk1 (B4)
15.30 Το πρόβλημα διανομής λογισμικού και η επαναστατική πλατφόρμα OBS (Ευστάθιος Αγραπίδης)
16.00 SUSE Studio: Δημιουργία διανομής openSUSE με εύκολο τρόπο (Ευστάθιος Ιωσηφίδης)

Αίθουσα: FOSSWork (ΥΚ)
16.45 Δημιουργία deb και rpm με το OBS (Ευστάθιος Αγραπίδης)


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των διοργανωτών http://patras.fosscomm.gr/ καθώς επίσης και το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών http://patras.fosscomm.gr/schedule/

Για αυτούς κι όχι μόνο τους λόγους σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε και να μας γνωρίσετε από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.