Εγκατάσταση KDE 11.4 και πρώτες ρυθμίσεις...

Η εγκατάσταση του openSUSE 11.4 είναι απλή και τα πάει πολύ καλά με τα ελληνικά.

Τί θα χρειαστούμε:

Κατεβάστε το openSUSE 11.4 και κάψτε το σε ένα δισκάκι. Προτιμότερο είναι να κατεβάσετε το DVD. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα LiveCD με το KDE γραφικό περιβάλλον.

ΒΗΜΑΤΑ:

1. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας με το δισκάκι μέσα στο DVD. Θα σας εμφανιστεί η αρχική οθόνη.2. Στο σημείο αυτό έχει ανοίξει ο υπολογιστής. Αυτό είναι το γραφικό περιβάλλον. Επιλέξτε Close για να κλείσει η εισαγωγική οθόνη.3. Επιλέξτε Install.4. Η οθόνη που θα σας εμφανιστεί, θα μπορέσετε να αλλάξετε την γλώσσα, σε περίπτωση που δεν την είχατε αλλάξει στην αρχή.Σας πληροφορεί ότι δεν έχουν αλλάξει όλα στα Ελληνικά. Μπορείτε να πατήσετε Continue και να συνεχίσετε.5. Στην οθόνη αυτή σας ρωτάει την ζώνη ώρας.6. Στο βήμα αυτό είναι που θα ορίσετε τα διαμερίσματα. Το λειτουργικό προτείνει σωστά 3 διαμερίσματα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος, ώστε αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό, τα αρχεία του /home να μην πειραχτούν.

Μπορείτε να δεχτείτε με Next και να ξεκινήσει η εγκατάσταση.Είτε μπορείτε να πατήσετε Edit partition setup και να εμφανιστεί η οθόνη που θα επεξεργαστείτε τα διαμερίσματα. Είναι εύκολη διαδικασία.

Επιλέγοντας το διαμέρισμα που θέλετε να παραμετροποιήσετε, μπορείτε να πατήσετε το Edit και μπορείτε να αλλάξετε το σύστημα αρχείων (ext4) και το σημείο προσάρτησης (mount point).Για το root.Για το /homeΓια το swapΑυτή είναι η οθόνη που έχουμε μετά την επεξεργασία των διαμερισμάτων.7. Στο επόμενο βήμα θα ορίσετε Username και Password για χρήστη και administrator.Μάλιστα αν ο κωδικός σας δεν είναι μεγάλος, σας προειδοποιεί.8. Στο βήμα αυτό, μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το σύστημα που θα εγκαταστήσετε.Πατήστε Install και θα σας ρωτήσει αν είστε σίγουροι. Πατήστε ξανά Install και ξεκινάει η εγκατάσταση.9. Στο σημείο αυτό θα κάνει εγκατάσταση όπως του ζητήσαμε.

Θα κάνει επανεκκίνηση.10. Όταν ξανανοίξει, θα κάνει κάποιες εγκαταστάσεις υλικού (adsl, modedms, εκτυπωτές κλπ). Όταν ανοίξει, είναι έτοιμο προς χρήση.11. Τελείωσε η εγκατάσταση και ανοίγει το σύστημά μας.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!!!

1. Ανοίξτε το YaST για να προσθέσετε repositories.2. Επιλέξτε Add (Προσθήκη).3. Επιλέξτε Community Repositories.4. Προσθέστε τα repositories που βλέπετε στις οθόνες παρακάτω.

5. Προσθέστε και τα GnuPG Keys που θα ερωτηθείτε.Όταν τελειώσει, πατήστε ΟΚ για να ολοκληρωθεί.

6. Για αναβάθμιση επιλέξτε το Online update.ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!

Για όσους είστε εξοικειωμένοι με την παλιά επιφάνεια εργασίας, αλλάξτε την.

1. Επιλέξτε επάνω δεξιά σχετικά με τα widgets.2. Επιλέξτε προβολή φακέλου.Κλειδώστε την επιφάνεια εργασίας σας.

1. Επιλέξτε επάνω δεξιά σχετικά με τα widgets.2. Επιλέξτε lock widgets.

1 σχόλιο:

Από το Blogger.