Εγκατάσταση Fedora 13 KDE (ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στον οδηγό αυτό θα δούμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Fedora 13 με το KDE σαν προεπιλεγμένο γραφικό περιβάλλον.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καταρχήν πρέπει να κατεβάσετε το iso και να το κάψετε σε ένα cd. Μπορείτε να το κατεβάσετε από την σελίδα των downloads.

ΒΗΜΑΤΑ:

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με το LiveCD. Θα βγείτε στην οθόνη.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν ξεκινήσει το KDE (σε ati κάρτες συνήθως) πατάτε Alt-f2 και πληκτρολογήτε konsole. Εκεί γράφετε "plasma-desktop" και κάνετε μετά κνονικά τη δουλεια σας χωρίς να το κλείσετε

2. Πατήστε το Εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο (Install to hard drive) για να αρχίσει η εγκατάσταση.Πατήστε Next.

3. Στο σημείο αυτό θα σας ζητήσει την γλώσσα πληκτρολογίου. Επειδή είναι LiveCD, δεν μπορείτε να βάλετε Ελληνικά. Αυτό θα γίνει κατά την 1η εκκίνηση.4. Επιλέξτε Basic Storage Devices αν είστε απλός χρήστης.5. Στο σημείο αυτό θα δει τους δίσκους που έχετε στον υπολογιστή σας και θα σας ζητήσει να επιλέξετε σε ποιον δίσκο θέλετε να εγκαταστήσετε το σύστημά σας.6. Εδώ αν έχετε δίκτυο, θα πρέπει να ονομάσετε τον υπολογιστή. Αν δεν έχετε, αφήστε το ως έχει.7. Καθορίστε την ζώνη ώρας που βρίσκεστε.8. Θα σας ζητηθεί να δώσετε κωδικό για τον root.ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο κωδικός σας είναι μικρός ή εύκολος, θα σας εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη για να αλλάξετε τον κωδικό σας.9. Το σημείο αυτό θέλει λίγο προσοχή. Εδώ θα κάνετε τα partitions του σκληρού δίσκου.

Επιλέξτε το Create Custom Layout

Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα partition swap, το οποίο πρέπει να έχει διπλάσια μνήμη από την φυσική μνήμη. Εξαίρεση αν έχετε 4GB μνήμη τότε σαν swap πρέπει να βάλετε 2GB (αρκεί).

Στη συνέχεια πρέπει να δημιουργήσετε ενα partition με σημείο προσάρτησης / και σύστημα αρχείων ext4. Μέγεθος ανάλογα με το δίσκο σας. 15-20GB είναι αρκετά.

Τέλος πρέπει να δημιουργήσετε ένα partition με σημείο προσάρτησης /home το οποίο πρέπει να είναι ο υπόλοιπος δίσκος. Αυτό γίνεται ώστε αν τυχόν γίνει οποιοδήποτε ατύχημα και χρειαστεί να ξαναεγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα, επαναλαμβάνετε την διαδικασία και όταν φτάσετε στο /home απλά λέτε στο σύστημα να μην διαμορφώσει (format) το partition αυτό. Όταν θα ολοκληρωθεί, δεν θα έχετε χάσει τα αρχεία σας.Επιλέξτε το Fill to maximum allowable size για να πάρει όλο το μέγεθος που απομένει.Τα partitions πρέπει να μοιάζουν κάπως έτσι:Πατάμε Next για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επειδή κάναμε αλλαγές στο δίσκο, παίρνουμε την ειδοποίηση ότι θα χάσουμε δεδομένα. Πατάμε Write changes to disk και συνεχίζει.Και ξεκινάει να κάνει τις αλλαγές, κλπ.

10. Όταν ολοκληρωθεί, θα μας ενημερώσει να επανεκκινήσουμε το σύστημα για να κάνουμε τις τελευταίες ρυθμίσεις.

11. Μετά την επανεκκίνηση, κάνουμε τις τελευταίες ρυθμίσεις.12. Αποδεχόμαστε την άδεια χρήσης.13. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να φτιάξετε ένα χρήστη.14. Διορθώνουμε την ώρα και ημερομηνία (ή καλύτερα ορίζουμε να παίρνει την ώρα από το δίκτυο).15. Στην τελευταία οθόνη, μας δείχνει το υλικό που έχουμε εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα. Μπορούμε να το αποστείλουμε το προφιλ του υλικού στην βάση δεδομένων της Fedora ώστε να βελτιώσουν το λειτουργικό όσο μπορούν.

Πριν μπείτε στο λογαριασμό σας, πατήστε κάτω στον Language και αλλάξτε σε Σύγχρονα Ελληνικά όπως στην φωτογραφία.Και μπαίνουμε στο λογαριασμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.