Εγκατάσταση Elastix και ρυθμίσεις (Τηλεφωνικό κέντρο)


Το ELASTIX είναι μια διανομή που βασίζεται σε CentOS. Τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται υπάρχουν και σε Fedora.
Ο οδηγός αυτός αποτελείται από πολλά κομμάτια. Θα ξεκινήσουμε πρώτα με την εγκατάστασης του Elastix PBX και στη συνέχεια η παραμετροποίηση του Elastix PBX.

Minimum Απαιτήσεις σε Hardware

Υπολογιστής με επεξεργαστή σε συχνότητα λειτουργίας τουλάχιστον 500MHZ και μνήμη συστήματος (RAM) 256MB

Οδηγίες Εγκατάστασης του Elastix PBX

1. Αφού “κατεβάσετε” την τελευταία έκδοση του Elastix από εδώ θα πρέπει να αντιγράψετε την εικόνα .iso σε ένα κενό CD.

2. Ξεκινάμε τον υπολογιστή μας με το CD. Στην αρχική οθόνη εγκατάστασης πιέζουμε enter και ξεκινάει η η διαδικασία της εγκατάστασης. Προσοχή!! Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από τον σκληρό σας δίσκο, θα δημιουργήσει τα απαραίτητα partitions και θα εγκαταστήσει όλα τα πακέτα λογισμικού που είναι απαραίτητα. Η διαδικασία της εγκaτάστασης είναι πολύ εύκολη και δεν διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά σε έναν τυπικό υπολογιστή.3. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε την γλώσσα εγκατάστασης. Επιλέξτε Αγγλικά γιατί η εγκατάσταση θα γίνει με text μορφή.4. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον τύπο πληκτρολογίου που έχετε (η προκαθορισμένη τιμή λειτουργεί στις περισσότερες των περιπτώσεων).Έχει και ελληνικά αλλά επιλέξτε Αγγλικό πληκτρολόγιο.

5. Ο anaconda installer θα ξεκινήσει την εγκατάσταση - Εάν δεν έχετε αρκετή μνήμη RAM, ο installer θα ξεκινήσει σε text mode και όχι σε γραφικό περιβάλλον.6. Στο επόμενο βήμα θα σας ενημερώσει ότι θα σβήσει όλα τα δεδομένα που έχετε στον δίσκο. Πατήστε Yes.7. Στο σημείο αυτό, θα μπορείτε να επιλέξετε αν θα φτιάξετε μόνοι σας τα partitions ή θα επιλέξει η εγκατάσταση την βέλτιστη περίπτωση. Καλύτερα να επιλέξετε την 1η επιλογή, σβήνοντας όλα τα partitions και διαμορφώνοντας το βέλτιστο συνδυασμό για την εγκατάσταση.8. Στην επόμενη οθόνη θα σας ρωτήσει αν θέλετε να δείτε πως το διαμόρφωσε και αν θέλετε να κάνετε καμια παρέμβαση.

9. Θα σας ρωτήσει ποιον boot loader θέλετε. Επιλέξτε τον Grub.Και αν θέλετε να βάλετε και κωδικό.Και ποιον kernel να χρησιμοποιήσει.Αλλά και σε ποιό σημείο να εγκαταστήσει τον boot loader.10. Θα σας ζητηθεί, επιλέξτε το timezone. (Για την Ελλάδα είναι Europe/Athens).11. Θα δώσετε και εναν κωδικό για τον root.12. Επιλέξτε ποιά πακέτα θέλετε να εγκατασταθούν. Σας προτείνω να εγκαταστήσετε όλα (είναι τσεκαρισμένα).13. Θα ελεχθούν τα πακέτα.Και θα κρατήσει ενα αρχείο log για περίπτωση που θα χρειαστεί αργότερα.Και θα αρχίσει η εγκατάσταση.

14. Μετά το πέρας της εγκατάστασης θα χρειαστεί reboot.

Θα ακολουθήσει παραμετροποίηση. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο manual ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.