Νέα έκδοση GNOME 3.36 Gresik


Η τελευταία έκδοση του GNOME 3.36, με κωδικό όνομα "Gresik", κυκλοφόρησε τελικά μετά από έξι μήνες κυκλοφορίας του GNOME 3.34.

Δεν περιορίζεται μόνο στις προσθήκες χαρακτηριστικών, αλλά το GNOME 3.36 βελτιώνεται σε πολλά πράγματα που χρειαζόμαστε.


Βασικές βελτιώσεις GNOME 3.36


Πριν αρχίσουμε, ρίξετε μια ματιά στο επίσημο βίντεο παρακάτω:



Εφαρμογή επεκτάσεων κελύφους GNOME


Μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε τις επεκτάσεις κελύφους GNOME, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής "Επεκτάσεις".

GNOME extensions

Στο παρελθόν αυτό μπορούσατε να το κάνετε μέσα από τον browser σας από την διεύθυνση https://extensions.gnome.org/local/, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις αυτό γινόταν μέσα από το εργαλείο gnome-tweak-tool.
Τώρα, μπορείτε να ενημερώσετε, να διαμορφώσετε, να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε την υπάρχουσα επέκταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή "Επεκτάσεις".


Εναλλαγή σε Μην ενοχλείτε


Do Not Disturb

Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει αυτό σε άλλες διανομές Linux. Ωστόσο, το GNOME 3.36 εφαρμόζει πλέον μια εναλλαγή σε DND στην περιοχή pop-over των ειδοποιήσεων έξω από το πλαίσιο. Δεν θα ειδοποιηθείτε για τίποτα πράγμα που βοηθάει εάν κάνετε μια σημαντική εργασία και δεν θέλετε να σας διακόψει κανένας.


Βελτιώσεις οθόνης κλειδώματος


Lock screen

Με τη νέα έκδοση, η οθόνη κλειδώματος δεν χρειάζεται πρόσθετη διαφάνεια (ή κινούμενη εικόνα) κατά την εισαγωγή του συνθηματικού. Επίσης, για να βελτιωθεί η συνοχή, η εικόνα φόντου της οθόνης κλειδώματος θα είναι μια θολή έκδοση της ταπετσαρίας σας.

Έτσι, συνολικά, οι βελτιώσεις στην οθόνη κλειδώματος έχουν ως στόχο να διευκολύνουν την πρόσβαση ενώ βελτιώνουν την εμφάνιση / αίσθηση της.


Οπτικές αλλαγές


Settings

Συμπεριλαμβανομένων των προφανών νέων προσθηκών - υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο σχεδιασμό που έχουν βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση και την αίσθηση του GNOME 3.36. Από το ανασχεδιασμό των εικονιδίων στους διαλόγους φακέλων και συστήματος, υπάρχουν πολλές μικρές βελτιώσεις για να βελτιωθεί η εμπειρία του χρήστη στο GNOME 3.36. Επίσης, η εφαρμογή ρυθμίσεων έχει τροποποιηθεί για να διευκολύνει την πρόσβαση στις επιλογές.


Σημαντική βελτίωση των επιδόσεων


Η κοινότητα του GNOME ισχυρίζεται ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση βελτιώνει επίσης την απόδοση για την επιφάνεια εργασίας του GNOME.

Θα έχετε μια αξιοσημείωτη διαφορά στην απόδοση όταν χρησιμοποιείτε μια διανομή με το GNOME 3.36. Είτε πρόκειται για animation, είτε για επανασχεδιασμό είτε για μια μικρή ρύθμιση, όλα όσα έχουν γίνει για το GNOME 3.36 επηρεάζουν θετικά την απόδοση για τους χρήστες.


Άλλες αλλαγές


Εκτός από όλες τις βασικές αλλαγές που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχει ένα σύνολο άλλων βελτιώσεων όπως:

  • Επανασχεδιασμός ρολογιού
  • Ενημέρωση τεκμηρίωσης χρήστη
  • Βελτιώσεις του βοηθού ρυθμίσεων του GNOME
Και πολλά άλλα ακόμα. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις επίσημες σημειώσεις έκδοσης για να μάθετε περισσότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες περί της κυκλοφορίας, δείτε την επίσημη ιστοσελίδα https://www.gnome.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.