Εγκατάσταση FreeOffice 2018 στο openSUSE

openSUSE

Το FreeOffice είναι μια εντελώς δωρεάν και πλήρως εξοπλισμένη σουίτα γραφείου με επεξεργαστή κειμένου, υπολογιστικό φύλλο και λογισμικό παρουσίασης τόσο για προσωπική όσο και για εμπορική χρήση και μια εξαιρετική εναλλακτική λύση του Microsoft Office, επεξεργάζεται όλες τις μορφές αρχείων όπως DOCX, PPTX, XLS, PPT , DOC. Υποστηρίζει επίσης μορφή LibreOffice OpenDocument (ODT) και διατίθεται για Linux, Windows και Mac.

Εδώ θα δούμε πώς να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του FreeOffice 2018 στο openSUSE Linux (ισχύει και για Fedora).


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Για να εγκαταστήσετε το FreeOffice, απλά επισκεφθείτε την σελίδα λήψεων και κατεβάστε το αρχείο RPM για την αρχιτεκτονική σας.

Αφού κατεβάσετε το πακέτο εγκατάστασης του FreeOffice, προχωρήστε να το εγκαταστήσετε στις αντίστοιχες διανομές Linux όπως εξηγείται παρακάτω.

Προτού προχωρήσουμε περαιτέρω στην εγκατάσταση της σουίτας FreeOffice στο openSUSE, θα πρέπει να κατεβάσετε το δημόσιο κλειδί GPG και να το εισαγάγετε.

$ sudo rpm --import linux-repo-public.key

Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το πακέτο RPM χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή.

$ sudo rpm -ivh softmaker-freeoffice-2018_971-01_amd64.rpm

Για να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

$ sudo /usr/share/freeoffice2018/add_rpm_repo.sh

Εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτόματες ενημερώσεις στο σύστημά σας, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το zypper για την αυτόματη ενημέρωση του FreeOffice 2018 στην τελευταία διαθέσιμη αναθεώρηση.

$ sudo zypper update

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ελληνικό Λεξικό. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Αν ψάχνετε για ένα υποκατάστατο του Mircosoft Office και ταυτόχρονα μια δωρεάν έκδοση, τότε το FreeOffice είναι μία από τις καλύτερες σουίτες γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.