Εγκατάσταση Cinnamon σε openSUSE Leap/Tumbleweed

openSUSE MATE

Αφού πιάσαμε τα "εξωτικά" γραφικά περιβάλλοντα (δηλαδή αυτά που δεν υπάρχει επίσημη επιλογή εγκατάστασης στον εγκαταστάτη του λειτουργικού), ήρθε η ώρα να δούμε πως γίνεται η εγκατάσταση του Cinnamon. Και εδώ ισχύει το ίδιο, δηλαδή ίσως να μπορέσετε να κάνετε κάτι κατά την εγκατάσταση με την χρήση του ISO, NET install. Εδώ θα δούμε πως μπορείτε να το εγκαταστήσετε είτε ως δεύτερο γραφικό περιβάλλον, είτε ως γραφικό πάνω στο IceWM. Προτού το εγκαταστήσετε, ρίξτε μια ματιά στο Portal.

Εγκατάσταση


Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή. Ανοίγετε ένα τερματικό και δίνετε τις εντολές:

sudo zypper -n in cinnamon lightdm

Επανεκκινήστε με sudo reboot

Κατά την προτροπή για εισαγωγή του συνθηματικού σας, μπορείτε να αλλάξετε το γραφικό περιβάλλον στο Cinnamon που μόλις εγκαταστήσατε.

Στην περίπτωση που το εγκαταστήσετε από το IceWM, τότε θα πρέπει να εισέλθετε, να ανοίξετε το YaST και να επιλέξετε στο System-->/etc/sysconfig Editor. Εκεί το DISPLAYMANAGER="xdm" αλλάξτε το σε DISPLAYMANAGER="lightdm"

Στην επανεκκίνηση θα ανοίξει το lightdm όπου θα επιλέξετε το Cinnamon ως γραφικό περιβάλλον.

openSUSE lightdm Cinnamon

Μια καλή εναλλακτική λύση είναι να κατεβάσετε τις live εκδόσεις από την σελίδα:

GeckoLinux

και να δοκιμάσετε ή να εγκαταστήσετε openSUSE Cinnamon, είτε Leap είτε Tumbleweed.

openSUSE Cinnamon

Απεγκατάσταση


Τώρα, σε περίπτωση που δεν σας άρεσε και θέλετε να το απεγκαταστήσετε, μπορείτε να εισέλθετε με το άλλο γραφικό περιβάλλον που έχετε εγκατεστημένο και να δώσετε την εντολή:

sudo zypper -n rm cinnamon-* libcinnamon*

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.