Κυκλοφορία Parrot Security 3.7


Εγκαταστήστε το Debian core και ρυθμίστε το ώστε να έχει ένα ελαφρύ κλασικό αλλά πλήρες περιβάλλον εργασίας. Χρησιμοποιήστε ένα σκοτεινό όμορφο θέμα και τροποποιήστε το ώστε να έχετε όμορφα χρώματα που δεν θα κουράζουν τα μάτια σας μετά από ώρες εργασίας.
Επόμενο βήμα; Ενσωματώστε εργαλεία που θα βοηθήσουν στις εργασίες τους pentesters, sysadmins και developers.
Ως τελευταία πινελιά, εγκαταστήστε εφαρμογές που θα χρησιμοποιούσατε καθημερινά.

Αυτοί ήταν οι στόχοι όταν ξεκίνησε η εργασία για τη νέα έκδοση Parrot 3.7.

Η κυκλοφορία της έκδοσης Debian 9 ως νέου σταθερού κλάδου, έφερε πολλές σημαντικές αλλαγές στην διανομή Debian, αλλά στις διανομές που βασίζονται στην Debian Testing, η κύρια αλλαγή ήταν η ενημέρωση πολλών πακέτων που παρέμεναν "κλειδωμένα" στον κλάδο unstable λόγω της κατάστασης freeze κατά την προ-έκδοση της testing.

Η κοινότητα αποφάσισε να μην εισάγει σημαντικές αλλαγές σε αυτή τη νέα έκδοση και θέλαμε απλώς να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε τα υπάρχοντα πράγματα καλύτερα.
Η πιο εμφανής αλλαγή είναι η εισαγωγή του θέματος ARC, ενώ το πρόγραμμα αυτόματης ενημέρωσης έλαβε μια σημαντική αλλαγή για να εμφανίζει την πρόοδο των αναβαθμίσεων του συστήματος.

Ο παλιός πυρήνας 4.9 αντικαταστάθηκε με τον 4.11, και αυτό εισήγαγε μια καλύτερη υποστήριξη για πολλές συσκευές.

Αλλά η πιο σημαντική αλλαγή είναι ο πυρήνας που τώρα βασίζεται στο Debian 10 (testing).

Η πλατφόρμα μας έλαβε και ορισμένες αναθεωρήσεις: πρόσφατα αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τον διακομιστή μας στη Γαλλία πράγμα που μας έδωσε την τέλεια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε την υποδομή μας. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα είναι ότι τώρα το κεντρικό αποθετήριο αντιγράφεται σε 2 διακομιστές και οι δύο φιλοξενούν το geo redirector που ανακατευθύνει κάθε αίτημα σε έναν από τους mirror διακομιστές μας σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στις υποδομές κατασκευής της διανομής και απαιτούμε περισσότερο εξοπλισμό για να ολοκληρώσουμε τα πάντα και να λειτουργήσουμε όπως υποσχεθήκαμε, αν θέλετε να συνεισφέρετε με δωρεά (χρήματα ή υλικό) μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Δωρεών (https: //docs.parrotsec.org/donate) ή επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο στο palinuro AT parrotsec DOT org.

Ας τελειώσουμε με μια μικρή σημείωση για το τι συμβαίνει με τους επεξεργαστές ARM:
Το αποθετήριό μας υποστηρίζει πλήρως τόσο τα armhf (armv7hf - 32bit με HF) όσο και arm64 (aarch64 / armv8 - 64bit) και όλα τα πακέτα ARM είναι συγχρονισμένα με τις αντίστοιχες εκδόσεις x86. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υποστήριξη ARM μας είναι ότι ο προγραμματιστής των ARM επεξεργαστών, ήταν πολύ απασχολημένος σε αυτούς τους μήνες για να τελειώσει έγκαιρα το χτίσιμο των ARM και οι τρέχουσες εικόνες ARM βασίζονται στο Parrot 3.4 και διατίθενται μόνο για το Raspberry Pi

Αλλά με μια ακόμα σημείωση, ένας νέος προγραμματιστής πρόκειται να συμμετάσχει στην ομάδα ARM και ο τρέχων προγραμματιστής του ARM θα επιστρέψει στην πλατφόρμα κατασκευής πολύ σύντομα για να υποστηρίξει όχι μόνο το Raspberry Pi αλλά και πολλές άλλες πλακέτες ARM όπως Pine64 που θέλουμε να υιοθετήσουμε ως επίσημη πλακέτα ARM.


ΛΗΨΗ
Ιστοσελίδα https://www.parrotsec.org/download.fx

Parrot Security 3.7 Full Edition
32 bit ISO Torrent
64 bit ISO Torrent

Parrot Lite 3.7 Home Edition
32 bit ISO Torrent
64 bit ISO Torrent

Parrot AIR 3.7
64 bit ISO Torrent

Netboot Images
32bit
64bit

Parrot 3.7 Studio (64bit)
64bit ISO Torrent

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.