Τι θα δούμε στο openSUSE 13.2 όσον αφορά το GNOME

Σε λίγες μέρες θα έχουμε στα χέρια μας την έκδοση openSUSE 13.2. Μερικοί την χρησιμοποιούμε ήδη από τις δοκιμαστικές εκδόσεις. Τι νέο θα δούμε λοιπόν από πλευράς GNOME;

Καταρχήν, ως έκδοση θα διαθέτει την 3.14. Είναι η πρώτη μη κυλιόμενη διανομή που διαθέτει την έκδοση του GNOME 3.14.1. Όμως τι επιπλέον λειτουργίες διαθέτει; Θα τις δούμε επιγραμματικά, όχι με σειρά σπουδαιότητας.

GNOME 3.14.1

1. "Χειρονομίες": Όσοι διαθέτετε οθόνες αφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χειρονομίες. Στην επόμενη έκδοση (3.16), θα είναι διαθέσιμες και στο touchpad σας.

2. Αναβαθμισμένη αναζήτηση: Στην οθόνη όπου αναζητείτε το πρόγραμμα που θέλετε να χρησιμοποιείσετε, έχει γίνει ενσωμάτωση αναζήτησης σε αρχεία, έγγραφα, σημειώσεις, επαφές, φωτογραφίες ακόμα και αριθμιτικοί υπολογισμοί.

3. Φάκελοι προγραμμάτων: Στην προβολή όλων των προγραμμάτων, έχει γίνει μεγάλη αναβάθμιση και από πλευράς openSUSE, έχει προστεθεί ένας φάκελος με όλα τα αρθρώματα του YaST. Έτσι δεν χρειάζεται να ανοίξετε το YaST για να εκτελέσετε αυτό που θέλετε.

4. Ρυθμίσεις χρήστη: Στις κλασικές ρυθμίσεις υπήρχε μόνο το YaST ως εικονίδιο από πλευράς openSUSE. Τώρα προστέθηκε το gnome-tweak-tool (μπορείτε να αλλάξετε πολλά όσον αφορά το GNOME, όπως πχ να διαχειρίζεστε την επιφάνεια εργασίας σας) και η επεξεργασία μενού (μπορείτε να προσθέσετε νέο εκκινητή προγράμματος).

5. Βελτιώσεις προγραμμάτων: Μεγάλη βελτίωση έχει το totem (Βίντεο) και το Gedit (απλός κειμενογράφος). Υπάρχει διαθέσιμο το Software (Λογισμικό), όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε προγράμματα του openSUSE. Η λειτουργία του γεωεντοπισμού δουλεύει πλήρως.

Γεωεντοπισμός

Οι χάρτες δέχονται τον γεωεντοπισμό, καθώς και λειτουργία διδρομών με οδηγίες.

Χάρτες

6. Νέες εφαρμογές: Η εφαρμογή της μουσικής είχε εισαχθεί στην έκδοση 3.12 αλλά είχε απλές λειτουργίες. Τώρα έχει αναβαθμιστεί. Επίσης έχει προστεθεί το Polari, μια εφαρμογή για IRC.

Χάρτες

Τέλος, κάποιες "κρυφές" βελτιώσεις είναι η ταχύτητα εισόδου και χρήσης του γραφικού περιβάλλοντος.

Δείτε ένα βίντεο από το νέο GNOME.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.