Νέα χαρακτηριστικά του #ownCloud 6



Κυκλοφόρησε χθες, 11 Δεκεμβρίου 2013, η έκδοση 6 του ownCloud. Θα δείτε πολλά άρθρα σχετικά με το ownCloud στο blog. Εδώ θα δούμε μερικά νέα χαρακτηριστικά που μας φέρνει η νέα έκδοση.


Αποθήκευση Δεδομένων


Αποθηκεύστε τα αρχεία σας, επαφές, φωτογραφίες, ημερολόγια και πολλά άλλα. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μέσα από το κινητό σας, το tablet PC ή τον σταθερό υπολογιστή σας, όποτε χρειαστεί.


Μοιραστείτε τα δεδομένα με τους φίλους ή συναδέλφους σας


Μοιραστείτε με άλλους τις τελευταίες φωτογραφίες σας, το ημερολόγιο ή την μουσική. Μοιραστείτε προσωπικά η κοινόχρηστα με τους άλλους. Είναι δικά σας δεδομένα και τα κάνετε ότι θέλετε.


ΝΕΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Avatar χρήστη

Ο χρήστης μπορεί να φορτώσει μια μικρή φωτογραφία ως avatar ώστε να τον αναγνωρίζουν ευκολότερα οι άλλοι χρήστες του ownCloud. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για οργανισμούς και εταιρίες.

Προεπισκόπηση αρχείων

Γίνεται προεπισκόπηση κάθε αρχείου στον browser. Αυτό βοηθάει τους χρήστες στο να αναγνωρίζουν τα αρχεία τους ευκολότερα.

Επίλυση αντιγραφής διπλών αρχείων

Νέος διάλογος που εμφανίζεται όταν ανεβάζετε αρχείο που υπάρχει ήδη. Οι χρήστες μπορούν να αντικαταστήσουν ή να μετονομάσουν το αρχείο συγκρίνοντάς τα με προεπισκόπηση.

Ροή δραστηριότητας

Δείτε τι γίνεται στο ownCloud σας. Μπορείτε να δείτε την κίνηση των τελευταίων αρχείων που δημιουργήσατε ή διαγράψατε. Μπορείτε να δείτε πότε κάποιος διαμοιράστηκε μαζί σας κάποιο αρχείο ή τι έχετε διαμοιράσει εσείς. Αυτή η ροή είναι διαθέσιμη ως RSS και μπορείτε να έχετε πρόσβασή από εφαρμογή είτε στον υπολογιστή σας, είτε στο κινητό σας.

Νέος σχεδιασμός

Βελτιωμένος σχεδιασμός που σας επιτρέπει να εστιάζετε στο περιεχόμενό σας.

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων

Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να επαναφέρουν τα αρχεία που διαγράφηκαν κατά λάθος μέσα από την διαχείριση από το browser. Απλά επιλέξτε τα αρχεία από τον κάδο ανακύκλωσης και απαντήστε την έκδοση που θέλετε να επαναφέρετε.

Εξωτερική προσάρτηση cloud υπηρεσιών

Προσαρτήστε τα DropBox, Swift, FTP, GoogleDocs, S3 και εξωτερικούς διακομιστές WebDAV.

Προσαρμογή Θέματος

Θέλετε να κάνετε το ownCloud να φαίνεται όπως το θέλετε (πχ όπως την προσωπική ή εταιρική ιστοσελίδα σας); Χρησιμοποιήστε την λειτουργία του προσαρμοσμένου θέματος. Οποιοδήποτε στυλ, φωτογραφία που θα αποθηκεύσετε στον κατάλογο (theming directory) θα χρησιμοποιηθεί με τις ανάλογες γραμματοσειρές, χρώματα και εικονίδια.

Εύκολη προσθήκη/αφαίρεση εφαρμογών

Θέλετε να προσθέσετε μια εφαρμογή στο ownCloud; Απλά ενεργοποιήστε την νέα εφαρμογή στις ρυθμίσεις και θα γίνει αυτόματη λήψη και εγκατάσταση στο ownCloud.

Αφήσαμε τελευταία την εφαρμογή δημιουργίας-επεξεργασίας εγγράφων. Με την συγκεκριμένη εφαρμογή, αντικαταστήστε το Google Docs. Γράψτε τα έγγραφά σας ως έγγραφα του LibreOffice. Επίσης αντικαταστήστε οποιαδήποτε PAD χρησιμοποιείτε, διότι μπορείτε να κάνετε αυτή την εργασία, μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Δείτε μια μικρή παρουσίαση:


Για ακόμα περισσότερες εφαρμογές, μπορείτε να επισκεφθείτε την http://apps.owncloud.com/. Δείτε η εφαρμογή να είναι διαθέσιμη για την έκδοση 6 και αποθηκεύσετε την στον φάκελο apps. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε την μέσα από το ownCloud.

Δείτε μια παρουσίαση όλων των χαρακτηριστικών:


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΙΤΕ http://owncloud.org/six/

4 σχόλια:

  1. πως μπορείς να συνδεθείς απομακρυσμένα, εγω το προσπάθησα μέσω DYDNS και δεν κατάφερα κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπορείς ξαναδιατύπωσε την ερώτηση.

      1. Εννοείς ότι το έχεις στημένο σε ΑΝΟΙΚΤΟ σύστημα στο σπίτι σου (είτε υπολογιστή, είτε Raspberry Pi), τότε πρέπει να συνδέσεις υπηρεσία DYNDNS στο ρουτεράκι, και να κάνεις prot forward από το ρουτεράκι στον υπολογιστή με το ownCloud. Η σύνδεση μετά γίνεται είτε από υπολογιστή, είτε από κινητό-tabletpc.

      2. Απομακρυσμένη σύνδεση, εννοείς ssh; Να συνδεθείς στον server;

      Διαγραφή
  2. το έχω εγκατεστημένο σαν plugin σε server που τρέχει freenas!
    το router είναι ένα από του οτε. Εγώ απλά θέλω να συνδέομαι στο owncloud απο οπουδήποτε.Ο server εννοείται θα είναι πάντα ανοιχτος
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.