Ενεργοποίηση δικτύου μετά την εγκατάσταση της openSUSE 12.3



Είδαμε σε προηγούμενο post κάποια προβλήματα που εμφανίζονται στην έκδοση 12.3. Ένα ακόμα πιο σοβαρό (κατά τη γνώμη μου) πρόβλημα, είναι η απουσία δικτύου μετά την φρέσκια εγκατάσταση. Όμως και αυτό λύνεται με 2-3 εντολές.

Πρώτα τερματίστε την υπηρεσία:

systemctl is-active network.service && \
systemctl stop network.service


Στη συνέχεια ενεργοποιείστε το NetworkManager

systemctl --force enable NetworkManager.service

Τέλος, ενεργοποιείστε την υπηρεσία.

systemctl start network.service

Και είστε έτοιμοι.

2 σχόλια:

  1. Ελυσε το προβλημα μου με το vpn! Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά εγώ δεν αντιμετώπησα κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο θέμα του δικτύου, είτε σε kde είτε σε xfce. Σε xfce μόνο παρατήρησα ένα μικρό προβληματάκι το οποίο λύνεται εύκολα, τουλάχιστον σε μένα.

    Πρόσεξα ότι μετά από εγκατάσταση του opensuse 12.3 xfce στο laptop μου δεν εμφανίζεται το εικονίδιο της δικτύωσης στην περιοχή ειδοποιήσεων, με μια επανεκκίνηση του συστήματος όμως λύνεται και μετά εμφανίζεται κανονικά. Τουλάχιστον έτσι έγινε στο laptop μου από το οποίο συνδέομαι ασύρματα. Τώρα στο laptop έχω opensuse 12.3 με kde.

    Στον desktop υπολογιστή μου που τον χρησιμοποιώ πιο πολύ ως media center μιας και τον έχω συνδεμένω με την τηλεόραση μου, έχω εγκατεστημένο το opensuse 12.3 xfce. Σε αυτόν τον υπολογιστή δεν εμφανίζεται καθόλου το εικονίδιο της δικτύωσης στην περιοχή ειδοποιήσεων, ακόμα και μετά από επανεκκίνηση δεν εμφανίστηκε. Αυτόν τον υπολογιστή όμως τον έχω συνδεμένω στο ίντερνετ μέσω καλωδίου, όχι ασύρματα. Πάντως μπαίνει στο ίντερνετ κανονικά παρόλο που δεν εμφανίζεται το εικονίδιο της δικτύωσης στην περιοχή ειδοποιήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.