Ρύθμιση του Evolution (με εικόνες)

Ανοίξτε το Evolution από Εφαρμογές>Διαδίκτυο>Evolution Mail

1. Η πρώτη οθόνη είναι η οθόνη του καλοσωρίσματος. Πατήστε Μπροστά.

Μπροστά

2. Σ'αυτή την οθόνη μας ζητά να επαναφέρουμε προηγούμενο αρχείο (αν δηλαδή έχουμε κάνει νέα εγκατάσταση και χρειαστεί να μεταφέρουμε το αρχείο μας από άλλο υπολογιστή). Πατήστε Μπροστά.

Μπροστά

3. Στην οθόνη αυτή θα βάλετε το όνομα που θέλετε να φαίνεται όταν αποστέλετε το e-mail και την διεύθυνση μαιλ που έχετε. Αν δεν γνωρίζετε ποιο είναι το μαιλ σας, ρωτήστε τον πάροχό σας. Αφού τα συμπληρώσετε πατήστε Μπροστά.

Μπροστά

4. Στην οθόνη αυτή θα πρέπει να επιλέξετε ως τύπο διακομιστή το POP και για ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ/ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ πρέπει να ρωτήσετε τον πάροχό σας. Επιλέξτε και απομνημόνευση κωδικού.

POP

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε αν πρέπει να βάλετε χρήση ασφαλούς σύνδεσης ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ/ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ SSL. Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε στον πάροχό σας.

SSL

Πατήστε Μπροστά.

5. Στην οθόνη αυτή θα επιλέξετε αν θέλετε να κρατάει αντίγραφο στον server. Υπάρχουν περιπτώσεις που θέλετε να λαμβάνετε τα μαιλς σας στο γραφειο και στο σπίτι. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να επιλέξετε στον ένα υπολογιστή να κρατάει αντίγραφο στον εξυπηρετητή και στον άλλο να τα κατεβάζει.
Πατήστε Μπροστά.

Αντίγραφο στον Server

6. Στην οθόνη αυτή επιλέξτε SMTP και γράψτε τα στοιχεία που θα πάρετε από τον πάροχό σας. Πατήστε Μπροστά.

SMTP

Αν έχετε λογαρισμό πχ gmail, χρησιμοποιήστε ως SMTP server αυτόν του παρόχου σας. Με αυτό τον τρόπο τα mail στέλνονται πιο γρήγορα.

7. Στην οθόνη αυτή θα δώσετε ενα αναγνωριστικό όνομα του λογαριασμού (υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν παραπάνω από ενα μαιλ, οπότε δίνοντας το όνομα στην οθόνη αυτή, θα σώζει όλα τα μαιλς από αυτόν τον λογαριασμό στο συγκεκριμένο φάκελο. Πατήστε Μπροστά.

Όνομα λογαριασμού

8. Στην οθόνη αυτή δώστε την ζώνη ώρα σας. Πατήστε Μπροστά.

Ζώνη ώρας

9. Στην οθόνη αυτή έχετε τελειώσει (σαν την Πετρούλα) και πατώντας το Εφαρμογή είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το EVOLUTION.

Τέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.